• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Staročeský kuba
Napište svůj komentář k receptu

Staročeský kuba

autor: jarin66
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeský kuba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrst sušené houby
    • 0,75
      l mléko
    • 1
      dl dětská krupice
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      špetka mletý kmín
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Houby povaříme ve vodě, lehce nasekáme (pokud jsou to větší kusy), propláchneme, přidáme mléko, krupičku, sádlo. Chvilku povaříme na mírném ohni, přidáme utřený česnek, sůl a koření. Nakonec vmícháme vejce.
2
Promícháme a dáme do předem vyhřáté trouby na 180-200 °C. Pečeme zhruba 50 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Pravý staročeský smažený kapr

Pravý staročeský smažený kapr

Staročeský domácí chléb

Staročeský domácí chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslava Kebrdlová | 28. 12. 2007 14:37

    To je fakt, kuba a kroupy patří k sobě. Jakápak krupička ?? A vejce ?? No to už snad ani není kuba!! A taky by tam mělo být trochu slaniny...

  • Miloš Zummer | 23. 12. 2007 22:48

    Kuba je neoddiskutovatelně z krup,později z krupek.Čím více hub,tím lépe a navíc se používají houby černající-původní název je Černý kuba-tedy převážně křemenáče,kováře.Zásadně použijte jako tuk škvařené sádlo!

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 12:31

    Ještě dodatek: krupičkový hubník je tradiční jídlo z Podkrkonoší, zatímco kuba je ze Šumavy a Vysočiny. Důležité ale je, že chutnají oba:-))

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 12:28

    S krupičkou - to je původní recept na staročeský hubník, ale chutnější je s rohlíkama:-). To je stejné jako u hlavičky( velikonoční nádivka ). Moje babička ji dělávala s krupičkou, ale pak někdo přišel na skvělý nápad s rohlíkama a je to taky dobřejší než původní recept:-)

  • Marsí | 27. 2. 2006 11:09

    Taky se mi to nezdá.....mají tam být krupky nebo kroupy, ale je fakt, že houbovou krupičku jsme ještě nejedli...:o))

  • Jaroslava Oumarová | 27. 2. 2006 09:20

    To není kuba, ale tzv. hubník. Kuba se dělá z krup, ne z krupičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kuba
Pokrmy Z hub Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Dětská krupice Majoránka Mléko Mletý kmín Pepř mletý Sádlo Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Dobrý perník

Dobrý perník

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Řezy Pribiňáček

Řezy Pribiňáček

Bramborové pagáče

Bramborové pagáče

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Fazole na slanině

Fazole na slanině

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Pikantní jogurtová marináda na kuře

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

97
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
90
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
68
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
53
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
38
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Staročeský kuba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact