• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Staročeský domácí chléb
Napište svůj komentář k receptu

Staročeský domácí chléb

autor: Tederas
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 905
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
12fotografií
Nahrát fotku
 

Staročeský chléb byl po staletí základní potravinou, kterou musela zvládnout upéct každá dobrá hospodyňka. Základem byl samozřejmě kvásek a žitná nebo pšeničná mouka. Chléb se tradičně připravoval v peci, dnes si ho s pomocí našeho receptu můžete jednoduše upéct v troubě.

Suroviny

10 porce
    • 1
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 300
      ml mléko vlažné, nebo voda
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si kvásek ze lžičky cukru, vlažného mléka a jednoho droždí cca 42g. Necháme chvilku odpočinout.
2
V misce si smícháme sůl, kmín a hladkou mouku. Potom přidáme kvásek a těsto dobře zpracujeme. V této fázi je možno přidat několik dalších věcí, jakou jsou například olivy a další. Vyzkoušel jsem několik kombinací a olivy nebo smažená cibulka jsou velmi dobré.

RADA: Jak na domácí kvásek?

3
Smíchané a dobře propracované těsto necháme cca 1 hodinu odpočinout. Posypeme ho moukou. Po hodině těsto ještě jednou řádně uhněteme, aby se dobře spojilo a vložíme buď do formy (používal jsem na biskupský chléb) a nebo uválíme bochánek.

RADA: Tipy na křupavé domácí pečivo.

4
Já to peču cca 1,5 hod při teplotě 180°C-200°C v elektrické troubě.
5
Musím říci, že se po chlebu vždy jen zapráší. A když tak přemýšlím, nevzpomínám si, kdy naposledy jsem kupoval chleba. Už je to hodně dlouho.

RADA: Jak skladovat chléb?

6
Přeji dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chleba

Domácí chleba

Domácí chléb bez hnětení

Domácí chléb bez hnětení

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bzuk
    Bzuk | 7. 1. 2024 17:40

    Vynikající Chléb moc děkuji za recept.

  • ppabouk | 8. 4. 2022 11:54

    Výborný chlebík, moc děkuji za tento recept.

  • Marek Vitouš | 1. 3. 2019 14:53

    Dobrý den, právě tento chleba dle vašeho receptu zkouším. Vše je zatím v pořádku a v troubě ještě vykynul, ale přijde mi celkem suchý

  • Silvinecka | 13. 6. 2017 21:01

    Dobrý večer, Teď jsem dopekla chléb dle Vašeho receptu. Zaujal mě svou jednoduchostí. Těsto jsem vypracovala, nechala hodinu kynout na lince (vykynulo nádherně), zpracovala znovu, začla jsem predehrivat troubu na cca 190°, udělala jsem 2 chleby (mel jsem strach, aby se mi vevnitř upekly). Nechala jsem asi 10 minut na plechu přikryté utěrkou, potřeba jsem vodou a dala do vyhřáté trouby. Pekla jsem hodinu. Chléb má úžasně krupavou kůrčičku a je krásně nadychany a měkkoučký. Takto jsem si na chlebu již dlouho nepochutnala. :) Mockrát děkuji za recept. Je naprosto top a jiný chleba už neudělám. :) a je škoda, že nejde vložit foto do komentu :) nejlepší chléb a uvažuji i nad tím, že chléb již nikdy nekoupím :) vážně top nejlepší :) Děkuji.

  • Jana | 25. 3. 2017 19:09

    Nevim co jsem udelala spatne ale zkousela jsem tenhle recept dvakrat a chleba je pokazdy tvrdy jako kamen :'(

  • Jana | 25. 3. 2017 19:09

    Nevim co jsem udelala spatne ale zkousela jsem tenhle recept dvakrat a chleba je pokazdy tvrdy jako kamen :'(

  • Lucie | 23. 2. 2017 13:42

    Vcera jsem pekla chleb poprve a muzu rict zaprasilo se po nem pekne rychle...a je rozhodne lepsi nez kupovany... urcite doporucuji :-)

  • Terka | 5. 2. 2017 17:00

    Zdravím, moc děkuji za výborný recept. Již peču po třetí. Již 2x jsem udělala cibulový chléb a dnes se peče škvarkový. Oceňuji i to, že chléb je dobrý i po vychladnutí na druhý den. :-)

  • Eva | 5. 1. 2017 18:09

    Dala jsem půl na pul hladkou a žitnou mouku, osmahnutou cibulku a z těsta dalamánky. Výborné. Pro ty, co mají problém s vykynutím těst- používám pouze vážené kvasnice, žádné sušené a nikdy jsem neměla problém s nakynutím.

  • Dianka | 26. 10. 2016 11:54

    Chléb je moc dobrý,dělala jsem poprvé a snědl se hned za jeden večer s tuňákovou pomazánkou. A dnes ho dělám na 3x s tím že podělím rodinu. Snad jim také bude chutnat :-) děkuji za skvělej recept ;-)

  • LucieB91 | 15. 8. 2016 10:08

    Ahoj.. jdu dnes chleba zkusit (nechce se mi jezdit do kramu), tak jsem na to zvědavá :-). Jinak četla jsem v komentářích nějaké problémy s droždím. Vy zjistila jsem, že jeden sáček sušeného droždí (10g) = 25g klasického droždí. Měla jsem doma klasické a v receptu bylo sušené, a povedlo se úžasně!!! :-) tak přeji všem zdatný kvásek a pečení zdar :-)

  • Jarda | 11. 8. 2016 21:51

    Tak ho peču a zachvíli by měl být tak jsem zvědavej protože mi málo vykynul O:-)

  • Kamila Heřmánek Vidimová | 11. 6. 2016 22:07

    Dnes jsem pekla. Super a chutove je skvely !!! Delala jsem kminovou klasiku ,ale priste skusim pridat Olivy.Dekuji za prima recept.

  • pekbit | 2. 6. 2016 13:02

    Co je tohle za slátaninu? Chleba bez žitné mouky není žádný chleba, alespoň ne vČeské republice. Tohle je normální toust :-(

  • Ahojda | 21. 4. 2016 15:36

    Nikdy do chleba nepíchat !!! Stačí poklepat, upečený chléb zní dutě. ;-)

  • effka | 14. 4. 2016 15:19

    Můžu se zeptat z jaké mouky? Jestli je v pohodě "normální" nebo nějaká specialní :D

  • soptik54 | 11. 4. 2016 20:42

    Taky peču poprvé a budu do toho píchat špejlí, když na ní nic nezůstane, je hotovo... aspoň tak to funguje u jiných těst :-)

  • Lucie | 29. 3. 2016 05:57

    Chleba jsem pekla poprve a bohuzel, je z toho bochnik tak tvrdy, ze bych s nim mohla zabijet :D Nejspis to bylo susenym drozdim, testo bylo strasne tuhe a nevybehlo podle mych predstav...ale aspon za tu kminovou vuni davam z ciziny za 1 ;)

  • haňourek | 2. 3. 2016 11:07

    ahoj, kyne mi chleba a mám trochu zmatek v délce pečení a stupních ... máte někdo dobrou zkušenost? troubu mám elektrickou ...

  • haňourek | 2. 3. 2016 11:07

    ahoj, kyne mi chleba a mám trochu zmatek v délce pečení a stupních ... máte někdo dobrou zkušenost? troubu mám elektrickou ...

  • Blanka | 9. 2. 2016 20:28

    mléko je to teplé mléko s cukrem a droždím - kvásek :)

  • katka | 7. 2. 2016 16:16

    Nejak nevidim v tom receptu to mleko :D

  • Nikol | 6. 2. 2016 18:49

    dnes peču chléb poprvé a chci se zeptat jak zjistím, že je chléb hotový. Už má peknou krustičku. Kam se podívám tam se jiná doba pečení :-(

  • Veronika | 2. 2. 2016 17:08

    ;-) ;-) Výborný recept už několikrát jsem zkoušela a musím říct že chleba je velmi dobrý. Jen bych k receptu dodala každých 20 minut potřít směsí vody a octa chléb má pak lepší kůrku. Teď peču další a z trošky těsta jsem udělal kuličky, které jsem naplnila marmeládou myslím si že by mohl být dobrý i plněný chléb.

  • majky | 24. 1. 2016 23:30

    pravděpodobně špatné droždí nebo studená voda (mléko)

  • MaCZalla | 10. 1. 2016 21:54

    Já dříve dělal chleba tak, že první jsem dal dělat těsto a peklo se až druhy den. Tento recept je 100% lepší. Mám troubu, co péče jen odspod. Vždy luxusu výsledek. Ovšem bych doporučil takovou skleněnou mísu s víkem.Stojí kolem 3OO Kč(simax). Udělám těsto hodinou kynout a hodinou pecu.Rozdíl jen že dávám 400 hladké a 100g žitné. Semínka dle libosti. Základ je předehrana trouba a ta miska. Těsto do ní vyklopim a chleba odskočí od dna(jde pak vyklopit). Péči hodku, výsledek vždy luxus.Nic jako hrnky s vodou atd nedavam. Jen po vytažení potřít vodou. Udělá se tak kůrka.

  • monika | 3. 12. 2015 15:51

    Chci se zeptat jak má vypadat to těsto? Když jsem dělala jiný chléb, bylo krásně nadýchané. a u tohoto receptu bylo těsto hodně tuhé a skoro nevykynulo.

  • Anina | 19. 10. 2015 22:00

    Pekla jsem chléb poprvé, je vynikající,držela jem e receptu, mám jen levnou horkovzdušnou troubu, předehřála jsem na 220, po vložení bochníku jsem zmírnila na 180, přikryla po chvíli alobalem, na dno trouby hrnek s vodou, občas potřít, kůrka není tvrdá, třeba moje zkušenost s horkovzduchem někomu pomůže, autorovi receptu děkuji.

  • Jitka | 4. 10. 2015 15:42

    Já při pečení dávám do trouby ještě hrneček s vodou a solí. Při pečení chléb čas od času potřu touto vodou. Chléb odkrývám až na posledních cca 15-20 minut, jinak celou dobu nechávám alobal.

  • Jitka | 4. 10. 2015 15:41

    Já při pečení dávám do trouby ještě hrneček s vodou a solí. Při pečení chléb čas od času potřu touto vodou. Chléb odkrývám až na posledních cca 15-20 minut, jinak celou dobu nechávám alobal.

  • GabrielB | 2. 8. 2015 20:46

    Nevím na kolik je dotaz aktuální, ale já jej pekl odkrytý asi polovinu času, Když už měl barvu která se mi líbila tak jsem jej překryl alobalem. S výsledkem jsem byl spokojen.

  • petrq | 14. 5. 2015 11:38

    chleb se pece odkryty nebo ne?

  • yvetka66
    yvetka66 | 9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 | 9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 | 9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 | 9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 | 9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 | 9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 | 9. 5. 2015 07:48

    Vyborny i na druhy den

  • yvetka66
    yvetka66 | 8. 5. 2015 20:38

    NEMA CHYBU !!!

  • kristyna | 2. 5. 2015 10:59

    Pochybovala jsem o receptu ale chlebik jsem ted dopekla a je vynikající jend doporučuji pect na méně stupňů po delší dobu...jjinak davam bodik :-)

  • Jana | 26. 4. 2015 21:20

    Dnes jsem tento chléb pekla a povedl se. Je dobrý :-)

  • Mersi | 24. 4. 2015 10:45

    Já do něj nahrubo nasekám vlašské ořechy a všichni se po něm mohou utlouci. Jedí ho suchý nebo jen s plátkem eidamu. Doporučuji zkusit :-)

  • Petra | 18. 4. 2015 08:03

    Já zrovna peču z obyčejné bílé hladké, s olivami a dýňovým semínkem. Minule jsem dávala žitnou a obyčejnou hladkou (půl na půl). Je velice dobrý, akorát se musí péct na nižší teplotu, jinak je opravdu jako kámen.

  • ance10 | 14. 2. 2015 21:35

    Prosím na tento chléb se používá obyčejná hladká mouka?dekuji

  • lukas | 5. 2. 2015 15:25

    Tak. Testo odpociva pridal jsem hrstku skvarek a opecene sezamove seminko tak jsem zvedavi 8-) :-S

  • Roman | 4. 2. 2015 12:38

    Můžeš,ale chce to trošku víc mléka

  • Simona | 1. 12. 2014 14:56

    Úžasný chléb! Velice doporučuji! Povedl se na poprvé! Jen jsem navíc potřela rozmíchaným vajíčkem s trošičkou vody. A prvních deset minut pekla na 250°C (kvůli kůrce) a pak snížila na 160. :-)

  • Simona | 1. 12. 2014 14:53

    Úžasný chléb, krásně vláčný.. jediné, co jsme změnila: Pekla jsem 10 minut na 250 °C kvůli vytvoření kůrky a pak potřela vajíčkem s trošičkou vody a snížila teplotu na 160°C a pekla celkem tu hodku a půl, jak píše autor a vyšlo to skvěle. :-) děkuji za recept! :)

  • Karolína | 24. 11. 2014 18:40

    Tento chléb peču už podruhé, poprvé dopadl skvěle :-) ;-)

  • Ladka | 18. 11. 2014 18:37

    Udělala jsem přesně podle popisku a chléb jsem vytáhla tvrdý jak kámen :/ :O trochu nechápu :-S

  • gabinecka31
    gabinecka31 | 2. 11. 2014 16:09

    Ahojky....ted jsem dopekla chlebíček a mohu jen doporučit ;-) je výborný a jak někdo píše,že je cítit moc droždím....u mě je vše ok :-D přidala jsem cibulku a pekla jsem něco přes hodinku a bohatě stačí.Zkoušela jsem více chlebů,ale tenhle je ten nej :-* Příště přidám česnek :-\ hodně štěstí všem při pečení. 8-)

  • gabinecka31
    gabinecka31 | 2. 11. 2014 16:00

    Dnes...teda přesněji ted jsem dopekla chlebíček a mohu jen doporučit... je výborný ;-) pekla jsem něco přes hodinku a bohatě stačilo :-\ a s přidanou cibulkou je to také moc dobré!!!Přístě zkusím s česnekem :-P

  • stokma | 3. 8. 2014 13:13

    Vyzkoušela jsem poprvé a musím říct, že naposled, moc mě nenadchl.

  • allena89
    allena89 | 26. 5. 2014 11:50

    Výborný chleba! Dala jsem tam slunečnicová a sezamová semínka a je perfektní. Nesouhlasím s předchozími komentáři, že je tam moc cítit droždí. Je opravu výborný, ode dneška už chleba nekupuju. Děkuji za recept!

  • Atilla | 21. 5. 2014 21:34

    Taktéž mám pocit, že je tam moc droždí a chléb je chuťově moc kvasnicový :-( , a to jsem ho schválně dělala dvakrát a pokaždé s jinou značkou droždí.

  • Mirka | 15. 5. 2014 19:12

    :-[ ....svata pravda Cisaruv pekari! :-)

  • mariana | 28. 4. 2014 20:25

    muzu tam dat 300g zitnou mouku a 200g hl.mouku?

  • Lenza | 13. 4. 2014 10:53

    Dobrý den, děkuji za recept - výýborný! Pro začátečníky doporučuju vložit chléb na cca 5min do max. rozpálené trouby (250°C) aby naskočila kůrka a pak dopéct na cca 180°. Potírala jsem vodou s octem a měním oblíbený recept na chleba :-)

  • Denisa | 27. 3. 2014 12:54

    Mohla bych se zeptat, jak poznáte, že je chléb hotovy? Budu ho dělat poprvé, tak bych nerada něco podcenila.. děkuji za odpovědˇ

  • Michaela | 5. 3. 2014 19:58

    Dělali jsme chleba před chvílí, super, ale dost zapáchá droždím ... je to možné ? Dali jsme přesně podle receptu. Nebo nějaký typ, jak se tomu vyhnout ... děkuji, M.

  • Hanička | 1. 3. 2014 11:53

    :-D :-D :-D je naprosto luxusní a jednoduchýýýýýýýýý ,mňám. Máme taky hotovo a s cibulkou naprosto božíííííííííí :-P

  • Luke | 13. 1. 2014 23:09

    Ano, pekaři, mlynáři dávají palec nahoru :-)

  • Předehřátá TROUBA Jsi TY!!! | 13. 1. 2014 23:06

    Si děláš prdel?!?!?!

  • andrhrab | 24. 11. 2013 21:14

    Naprosto výborný, jednoduchý, rychly a naprosto se neda porovnat s chlebem z obchodu. Doteď již chleba nekupuju :-)

  • robert | 6. 11. 2013 14:02

    Dobrý den chci se vás zeptat jestli se chleba něčim potírá např vajíčkem nebo tukem chystam se ho péct o víknedu :-)

  • Štefan | 16. 9. 2013 14:05

    Chleba mooocccc dobrej :-)

  • Karel | 27. 7. 2013 19:39

    Svatá pravda.

  • madzia
    madzia | 17. 7. 2013 16:40

    Upekla jsem ho a skutečně se po něm zaprášilo ;-) Rodina si jej velmi chválila. <:-)

  • Jana | 10. 7. 2013 18:12

    pozor,žitná špatně kyne :-(

  • Irena | 5. 7. 2013 13:21

    Právě to začínám zadělávat. Použiju část mouky žitné celozrnné a část špaldové.

  • ivana | 3. 7. 2013 18:40

    kdyz je kostka drozdi 42g, tak kolik toho drozdi bude kdyz je to suche drozdi? .... bohuzel v Peru mame jen to suche.... :-(

  • mkay | 3. 7. 2013 16:10

    Zkoušela jsem hodně receptů ale tento je ze všech nejlepší :-) chvíly mi trvalo než se mi opravdu povedl asi 4 chleby ale ted je bezkonkurenční palec nahoru

  • mkay | 3. 7. 2013 16:10

    Zkoušela jsem hodně receptů ale tento je ze všech nejlepší :-) chvíly mi trvalo než se mi opravdu povedl asi 4 chleby ale ted je bezkonkurenční palec nahoru

  • Klárka | 12. 3. 2013 16:50

    Dnes peču chleba prvně. Je v troubě už chybí jen 20 minutek a je hotov,těsto se dělalo dobře,krásně vykynulo,přidala jsem do těsta trošku nakrájených oliv a myslím že i chuťově bude super,voní nám celičký byt. Děkuji za recept. <3

  • Císařův pekař | 8. 2. 2013 11:46

    Proboha, jak jste přišel na název té své veky? Tohle nemá se staročeským chlebem lautr nic společného. Staročeský chléb se peče z pšenično-žitné mouky a zadělává se žitným kváskem, V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ tam nepatří droždí, mléko ani cukr, nebo dokonce nesmysly, jako olivy či smažená cibule. Staročeský chléb se skládá z chlebové pšeničné a chlebové žitné mouky (chlebová mouka obsahuje více popelovin než klasická hladká, z které děláte palačinky; úhrnné množství žitné mouky musí být v tradičním staročeském chlebu alespoň 50%; dalším typem žitné mouky je kvalitnější vejražka, z níž se také dříve pekl o něco dražší "vejražkový chléb"), žitného chlebového kvásku, vody, soli, kmínu, koriandru a případně fenyklu a kyne nejméně 6 hodin. NIC VÍC TAM NEPATŘÍ!! Jinak to není žádný staročeský chléb. Tím neříkám, že ten váš výtvor nemůže být dobrý, ale STAROČESKÉMU CHLEBU SE TO NEPODOBÁ ANI VZDÁLENĚ!

  • pavlina | 2. 2. 2013 22:38

    Přidala jsem v mozdiri roztlucenou bazalku s olivovym olejem, k tomu parmazan, vše AZ tesne před pečením a chlebicek byl luxusní.

  • EVA | 27. 1. 2013 08:27

    super receptík velice dobry chleba není dlouhá příprava pro začátečníky idealní recept dopručuji vyzkoušet :-) :-D

  • Doda | 21. 1. 2013 11:32

    Pečení chleba doporučuji nejprve krátce při vysoké teplotě, rozhodně nad 200°C, já dávám mezi 220 a 240°C (pece na chleba v pekárnách mají cca 300°C) a po zhruba 5-7 minutách stáhnu na 150, ale než teplota tolik poklesne, chléb je hotov. Kontrola poklepáním na spodek chleba - jestliže zní "dutě" je hotový. Doba pečení bývá 15-30 minut podle velikosti chleba. Peču takhle bílé i celozrnné chleby a jsou super. Pokud nemáte na troubě program s udržením vlhkosti je dobré občas cáknout trochu vody, která se odpaří a prostor trouby zvlhčí, ale nutné to není.

  • miška | 10. 12. 2012 23:00

    tyvajdo.. jsem úplný začátečník, a když něco dělám tak spíš to je vždy zkouška, tohle se opravdu vyplatilo zkusit. Zapomněli jsme koupit chleba, tak jsem upekla podle tohoto receptu... úúúúžasný, přítel už si pochutnává... <3

  • hugvald | 12. 9. 2012 09:33

    Dobrý den, prosím pěkně, peče se v předehřáté troubě ?

  • didi | 18. 7. 2012 18:45

    chleba jsem ještě nepekla, tento jsem si vybrala za první pokus, jako vypadá krásně ale bohužel pořekadlo kdo po mě kamenem, ty po něm chlebem ztrácí smysl. Nevím co jsem udělala špatně, snažila jsem se přesně podle návodu jen jsem dala třetinu žitné mouky. Chlebík má kůrku dobře 5mm silnou, nakrájet téměř vůbec nejde, střídku teda vydlabavám :-P no nevím, jaksi ani chuť nic moc. Je možné, že by to bylo tou žitnou moukou? Nebo mi moc peče trouba? Příště zkusím asi péct podle Misinky. ;-)

  • krehulka
    krehulka | 3. 5. 2012 19:40

    nevím, co bylo špatně - možná jsem neměla dělat těsto v pekárně? prostě se chlebík nějak nepovedl...

  • Daniela | 17. 4. 2012 08:50

    Dobrý den,chystám se na pečení chleba,ale mám v tom trochu zmatek.Pán který uvedl recept peče 1,5 h na 180-200 stupňů a misinka má jiné stupně i čas jen 35 minut.Jaká je teda správná doba pečení.Mám také el.troubu.

  • misinka | 15. 4. 2012 14:17

    Dobrý den, chleba jsem vyzkoušela a je perfektní jen jsem si tekutinu rozdělila na 150 ml mléka a 150 ml vody. Přidala jsem jednu menší vařenou bramboru, kterou jsem nastrouhala. Peču v el. troubě 15 minut na 225 stupňů poté zmírním na 200 stupňů a peču dalších 20 minut. Během pečení třikrát potírám vajíčkem smíchaným s vodou......je to výborný recept a děkuji za něj......chléb nebudu kupovat, ale už je sama péct

  • Helena | 7. 4. 2012 15:17

    A jestli použit suché droždí, kolik toho mám použit?

  • jmuell1 | 2. 4. 2012 11:44

    Děkuuji za jednoduchý a výborný receptík! Chlebík je moc dobrý!

  • maskot366 | 28. 3. 2012 14:47

    než chleba stačil vychladnout už nebyl a hlavně se mi podařil a nejsem žena.

  • Borr | 19. 1. 2012 13:47

    Právě mám chlebíček v troubě a čekám jak dopadne. Vypadá skvěle, jenom jsem ho parkrat potrela bilky aby byl lesklejší :-) :-[

  • Nordicsoul | 2. 1. 2012 17:48

    Diky moc za recept, chlebicek se opravdu povedl, jeden jsem udelala s cibulkou a trochou skvarek a druhy s rozmarynem a cernou olivou, jen behem peceni jsem potirala vodou s jednou lzici octa. :-)

  • Esmin | 2. 1. 2012 16:07

    Výborný.. Naše rodina nikdy moc nemusela chleba.. Ale tento chléb sní dřív než stačí vychladnout..Proto vždicky děláme dva najednou :)

  • Elisabeth | 8. 12. 2011 23:01

    nej nej nej !!!!!!!!! nejskvělejší chleba! :-) :-) :-) Elis Olomouc

  • Eliška | 8. 8. 2011 15:11

    Ahoj, tak tento chleba je bezkonkurenční. Vaše Elis!!! ;-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Chléb & placky
Ostatní Pečiva Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná bageta

Plněná bageta

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Avokádo zapečené se sýrem

Avokádo zapečené se sýrem

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Jablečný závin

Jablečný závin

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

44
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
37
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
35
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
34
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…
32
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

Rodinné tajemství Veroniky Arichtevy: Táta (†71) dělal slavné bijáky s Menzelem

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Horoskop na víkend 10.–11. 5. 2025: Kdo si srovná myšlenky a na koho čeká dobrodružství?

Další doporučené recepty:

Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeský guláš
Staročeský guláš
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp
Starodávné buchty
Starodávné buchty
  • Recepty.cz
  • Staročeský domácí chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact