• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelníky s bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské zelníky s bramborami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské zelníky s bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 250
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce škrob 3-4
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • máslo Nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli. Spolu se zelím ji vmícháme do nastrouhaných brambor. Hmotu zahustíme škrobem, přidáme vejce, osolíme a vše důkladně promícháme. Ve velké litinové pánvi rozpustíme 2 lžíce tuku.
2
Po lžících do něj dáme těsto, vytvarujeme a placky smažíme dozlatova při nízké teplotě asi 4 minuty z každé strany. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Zelníky rozdělíme na talíře a ozdobíme listovým salátem. Velice chutnají také s jogurtovým dipem, ochuceným zelenými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelníky

Zelníky

Zelníky - karbanátky se zelím

Zelníky - karbanátky se zelím

Staročeské kostky

Staročeské kostky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hellen | 19. 9. 2016 19:24

    Holt :-P

  • jory | 20. 4. 2012 12:49

    Udělala jsem dvojnásovnou dávku na titanové pánvi zcela bez tuku. Smažila jsem pomalu, cca 4 min. jedna strana. Přidala jsem majoránku, a místo škrobu trochu hladké mouky. Byly výborné, zařazuji do našeho jídelníčku.

  • Kajkajak | 8. 4. 2012 18:53

    POMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC jak muzu odstranit hodnoceni receptu ???? omylem jsem zmackla pet .... jako ze nejvic bodu ..... moc se omlouvam .... muze mi nekdo pomoci

  • miisicka | 28. 10. 2011 14:03

    MOc dobré, akorát strašně mastné, dávala jsem vysušit do ubrousků, ale i tak, řekla bych, že to bylo mastnější než bramboráky, ale vynikající - hold česká kuchyně!

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 15:19

    Zelníky dělám podobné, ale nedávám vůbec brambory a místo škrobu dávám polohr. mouku. Přidám drcený kmín, pepř a česnek. A rázem je z toho bramborák bez brambor.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kysané zelí Máslo Škrob Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tortilla de patatas

Tortilla de patatas

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Rychlé ořechové řezy s pudinkem

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Olivová pomazánka

Olivová pomazánka

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

116
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
61
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
38
Křupavé brambory s polentou
Křupavé brambory s…
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

Pozadí ďábelské show Zrádci 2: Hrad za miliony i vražedné tempo! A Brzobohatá mrzla...

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský guláš
Staročeský guláš
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelníky s bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact