• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelníky s bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské zelníky s bramborami

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské zelníky s bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g brambory
    • 250
      g kysané zelí
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce škrob 3-4
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • máslo Nebo sádlo

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Pokusíme se vymačkat většinu škrobu. Zelí necháme okapat a nakrájíme ho na menší kousky. Oloupeme a jemně pokrájíme cibuli. Spolu se zelím ji vmícháme do nastrouhaných brambor. Hmotu zahustíme škrobem, přidáme vejce, osolíme a vše důkladně promícháme. Ve velké litinové pánvi rozpustíme 2 lžíce tuku.
2
Po lžících do něj dáme těsto, vytvarujeme a placky smažíme dozlatova při nízké teplotě asi 4 minuty z každé strany. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechno těsto. Zelníky rozdělíme na talíře a ozdobíme listovým salátem. Velice chutnají také s jogurtovým dipem, ochuceným zelenými bylinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelníky

Zelníky

Zelníky - karbanátky se zelím

Zelníky - karbanátky se zelím

Staročeské kostky

Staročeské kostky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hellen | 19. 9. 2016 19:24

    Holt :-P

  • jory | 20. 4. 2012 12:49

    Udělala jsem dvojnásovnou dávku na titanové pánvi zcela bez tuku. Smažila jsem pomalu, cca 4 min. jedna strana. Přidala jsem majoránku, a místo škrobu trochu hladké mouky. Byly výborné, zařazuji do našeho jídelníčku.

  • Kajkajak | 8. 4. 2012 18:53

    POMOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOC jak muzu odstranit hodnoceni receptu ???? omylem jsem zmackla pet .... jako ze nejvic bodu ..... moc se omlouvam .... muze mi nekdo pomoci

  • miisicka | 28. 10. 2011 14:03

    MOc dobré, akorát strašně mastné, dávala jsem vysušit do ubrousků, ale i tak, řekla bych, že to bylo mastnější než bramboráky, ale vynikající - hold česká kuchyně!

  • Jitka Malinová | 1. 2. 2006 15:19

    Zelníky dělám podobné, ale nedávám vůbec brambory a místo škrobu dávám polohr. mouku. Přidám drcený kmín, pepř a česnek. A rázem je z toho bramborák bez brambor.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Kysané zelí Máslo Škrob Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Ravioli

Ravioli

Karamelový dort

Karamelový dort

Vepřový steak s hranolkami

Vepřový steak s hranolkami

Jáhlové placky

Jáhlové placky

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský guláš
Staročeský guláš
Staročeský jablkový nákyp
Staročeský jablkový nákyp
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelníky s bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact