• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička cukr krupice - není nutný
    • 150
      g kroupy
    • 200
      g uzené maso - vařené plec, krkovice ...
    • 1
      ks cibule velká
    • 60
      g uzená slanina
    • 2
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme.
2
Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, orestujeme i na kostičky pokrájené uzené maso, přidáme česnek a papriku, necháme zpěnit, vmícháme okapané zelí, cukr a trochu(cca 3 lžíce) vody, podusíme doměkka a před koncem dušení zaprášíme hladkou moukou. Ještě chvíli dusíme, pak vmícháme kroupy, necháme prohřát, dochutíme solí a podáváme.
3
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k uzenému nebo pečenému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša Pávková | 12. 5. 2015 21:59

    Dobrota i s klobásou :-)

  • Johánková | 25. 1. 2014 18:56

    Uvařila jsem si 50dg velkých krup, že udělám zítra i polévku z žeber a tak jsem jich měla dost, abych je mohla ve větším přimíchat do zelí. Dala jsem jich asi jednou tolik co je uvedeno a byla to perfektní večeře. Děkuji za recept.

  • Pavka | 26. 8. 2013 13:24

    Výborné, jako hlavní jídlo úplně dostačující.

  • Lada | 23. 5. 2013 13:40

    jsou výýýýýýýýýýýýýborné :-*

  • Anna Vranková | 19. 11. 2012 15:36

    Je to bomba recept! Já teda kroupy nenamáčím, jen je aspoň 2x propláchnu a vařím tak 10 minut v papiňáku, pak když tak ještě chvíli a je to. Na zbytek studených krup mi chodí manžel do hrnce na kamnech :-) :-P , děkuji a samozřejmě doporučuji!

  • Milča | 20. 10. 2012 20:41

    Manžel mlaská ještě teď,mě taky chutnalo a děkuji za výborný kroupový recept.

  • Hanka.R | 8. 6. 2012 17:43

    Tento recept jsem si moc oblíbila. Je to vynikající. Nepoužívám maso, jen do základu slaninku, nedávám cukr, ani mouka není potřeba. A chutná to velmi podobně jako halušky :-P

  • MJG | 4. 5. 2012 11:08

    Bylo to moc dobre, meli jsme to jako hlavni jidlo, je to syte a vyborne. Mouku jsem nedavala, papriky jen trosku. <3

  • Markvartová | 8. 4. 2012 19:41

    Byla to dobrota.

  • Bartáčková Stáňa | 5. 2. 2012 11:33

    Dala jsem na tušení, že tahle dobrota bude stát za to a udělala jsem moc dobře. Máme rádi českou kuchyni ze všeho nejvíc. Vařila jsem celý 500 gramový sáček krup, dala kilo zelí a toho mohlo být ještě víc, asi půl kila uzeného a celou malou paličku česneku. Brzy zopakuji, bylo to skoro dokonalé.

  • lidka | 28. 1. 2012 14:44

    delikatesa :-*

  • MJG | 27. 1. 2012 11:35

    Toto vypadá fakt dobře, kroupy, uzené i zelí milujeme. Musím vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Ze zeleniny Zeleninové Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Hladká mouka Kroupy Kysané zelí Paprika - sladká Uzená slanina Uzené maso - vařené
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených žeber

Česnečka z uzených žeber

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Piña colada / Koktejly

Piña colada / Koktejly

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

56
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
47
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
35
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
30
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
27
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský guláš
Staročeský guláš
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelí s kroupami a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact