• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička cukr krupice - není nutný
    • 150
      g kroupy
    • 200
      g uzené maso - vařené plec, krkovice ...
    • 1
      ks cibule velká
    • 60
      g uzená slanina
    • 2
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme.
2
Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, orestujeme i na kostičky pokrájené uzené maso, přidáme česnek a papriku, necháme zpěnit, vmícháme okapané zelí, cukr a trochu(cca 3 lžíce) vody, podusíme doměkka a před koncem dušení zaprášíme hladkou moukou. Ještě chvíli dusíme, pak vmícháme kroupy, necháme prohřát, dochutíme solí a podáváme.
3
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k uzenému nebo pečenému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša Pávková | 12. 5. 2015 21:59

    Dobrota i s klobásou :-)

  • Johánková | 25. 1. 2014 18:56

    Uvařila jsem si 50dg velkých krup, že udělám zítra i polévku z žeber a tak jsem jich měla dost, abych je mohla ve větším přimíchat do zelí. Dala jsem jich asi jednou tolik co je uvedeno a byla to perfektní večeře. Děkuji za recept.

  • Pavka | 26. 8. 2013 13:24

    Výborné, jako hlavní jídlo úplně dostačující.

  • Lada | 23. 5. 2013 13:40

    jsou výýýýýýýýýýýýýborné :-*

  • Anna Vranková | 19. 11. 2012 15:36

    Je to bomba recept! Já teda kroupy nenamáčím, jen je aspoň 2x propláchnu a vařím tak 10 minut v papiňáku, pak když tak ještě chvíli a je to. Na zbytek studených krup mi chodí manžel do hrnce na kamnech :-) :-P , děkuji a samozřejmě doporučuji!

  • Milča | 20. 10. 2012 20:41

    Manžel mlaská ještě teď,mě taky chutnalo a děkuji za výborný kroupový recept.

  • Hanka.R | 8. 6. 2012 17:43

    Tento recept jsem si moc oblíbila. Je to vynikající. Nepoužívám maso, jen do základu slaninku, nedávám cukr, ani mouka není potřeba. A chutná to velmi podobně jako halušky :-P

  • MJG | 4. 5. 2012 11:08

    Bylo to moc dobre, meli jsme to jako hlavni jidlo, je to syte a vyborne. Mouku jsem nedavala, papriky jen trosku. <3

  • Markvartová | 8. 4. 2012 19:41

    Byla to dobrota.

  • Bartáčková Stáňa | 5. 2. 2012 11:33

    Dala jsem na tušení, že tahle dobrota bude stát za to a udělala jsem moc dobře. Máme rádi českou kuchyni ze všeho nejvíc. Vařila jsem celý 500 gramový sáček krup, dala kilo zelí a toho mohlo být ještě víc, asi půl kila uzeného a celou malou paličku česneku. Brzy zopakuji, bylo to skoro dokonalé.

  • lidka | 28. 1. 2012 14:44

    delikatesa :-*

  • MJG | 27. 1. 2012 11:35

    Toto vypadá fakt dobře, kroupy, uzené i zelí milujeme. Musím vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Ze zeleniny Zeleninové Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Hladká mouka Kroupy Kysané zelí Paprika - sladká Uzená slanina Uzené maso - vařené
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč

Švestkový koláč

Rychlé langoše

Rychlé langoše

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
14
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
13
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský guláš
Staročeský guláš
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelí s kroupami a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact