• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička cukr krupice - není nutný
    • 150
      g kroupy
    • 200
      g uzené maso - vařené plec, krkovice ...
    • 1
      ks cibule velká
    • 60
      g uzená slanina
    • 2
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme.
2
Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, orestujeme i na kostičky pokrájené uzené maso, přidáme česnek a papriku, necháme zpěnit, vmícháme okapané zelí, cukr a trochu(cca 3 lžíce) vody, podusíme doměkka a před koncem dušení zaprášíme hladkou moukou. Ještě chvíli dusíme, pak vmícháme kroupy, necháme prohřát, dochutíme solí a podáváme.
3
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k uzenému nebo pečenému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša Pávková | 12. 5. 2015 21:59

    Dobrota i s klobásou :-)

  • Johánková | 25. 1. 2014 18:56

    Uvařila jsem si 50dg velkých krup, že udělám zítra i polévku z žeber a tak jsem jich měla dost, abych je mohla ve větším přimíchat do zelí. Dala jsem jich asi jednou tolik co je uvedeno a byla to perfektní večeře. Děkuji za recept.

  • Pavka | 26. 8. 2013 13:24

    Výborné, jako hlavní jídlo úplně dostačující.

  • Lada | 23. 5. 2013 13:40

    jsou výýýýýýýýýýýýýborné :-*

  • Anna Vranková | 19. 11. 2012 15:36

    Je to bomba recept! Já teda kroupy nenamáčím, jen je aspoň 2x propláchnu a vařím tak 10 minut v papiňáku, pak když tak ještě chvíli a je to. Na zbytek studených krup mi chodí manžel do hrnce na kamnech :-) :-P , děkuji a samozřejmě doporučuji!

  • Milča | 20. 10. 2012 20:41

    Manžel mlaská ještě teď,mě taky chutnalo a děkuji za výborný kroupový recept.

  • Hanka.R | 8. 6. 2012 17:43

    Tento recept jsem si moc oblíbila. Je to vynikající. Nepoužívám maso, jen do základu slaninku, nedávám cukr, ani mouka není potřeba. A chutná to velmi podobně jako halušky :-P

  • MJG | 4. 5. 2012 11:08

    Bylo to moc dobre, meli jsme to jako hlavni jidlo, je to syte a vyborne. Mouku jsem nedavala, papriky jen trosku. <3

  • Markvartová | 8. 4. 2012 19:41

    Byla to dobrota.

  • Bartáčková Stáňa | 5. 2. 2012 11:33

    Dala jsem na tušení, že tahle dobrota bude stát za to a udělala jsem moc dobře. Máme rádi českou kuchyni ze všeho nejvíc. Vařila jsem celý 500 gramový sáček krup, dala kilo zelí a toho mohlo být ještě víc, asi půl kila uzeného a celou malou paličku česneku. Brzy zopakuji, bylo to skoro dokonalé.

  • lidka | 28. 1. 2012 14:44

    delikatesa :-*

  • MJG | 27. 1. 2012 11:35

    Toto vypadá fakt dobře, kroupy, uzené i zelí milujeme. Musím vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Ze zeleniny Zeleninové Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Hladká mouka Kroupy Kysané zelí Paprika - sladká Uzená slanina Uzené maso - vařené
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé jednoduché rizoto

Rychlé jednoduché rizoto

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Paštika z uzeného lososa

Paštika z uzeného lososa

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

104
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
34
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
27
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

Amal už toho měla plné zuby: Zákaz telefonů u Clooneyových

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský guláš
Staročeský guláš
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelí s kroupami a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact