• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské zelí s kroupami a uzeným

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 70
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kysané zelí
    • 1
      lžička cukr krupice - není nutný
    • 150
      g kroupy
    • 200
      g uzené maso - vařené plec, krkovice ...
    • 1
      ks cibule velká
    • 60
      g uzená slanina
    • 2
      stroužek česnek
    • 1,50
      lžička paprika - sladká
    • 1
      lžička hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Kroupy na dvě hodiny namočíme do studené vody, pak uvaříme doměkka a scedíme.
2
Na drobně pokrájené slanině osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova, orestujeme i na kostičky pokrájené uzené maso, přidáme česnek a papriku, necháme zpěnit, vmícháme okapané zelí, cukr a trochu(cca 3 lžíce) vody, podusíme doměkka a před koncem dušení zaprášíme hladkou moukou. Ještě chvíli dusíme, pak vmícháme kroupy, necháme prohřát, dochutíme solí a podáváme.
3
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu k uzenému nebo pečenému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šarišská polévka s kroupami

Šarišská polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša Pávková | 12. 5. 2015 21:59

    Dobrota i s klobásou :-)

  • Johánková | 25. 1. 2014 18:56

    Uvařila jsem si 50dg velkých krup, že udělám zítra i polévku z žeber a tak jsem jich měla dost, abych je mohla ve větším přimíchat do zelí. Dala jsem jich asi jednou tolik co je uvedeno a byla to perfektní večeře. Děkuji za recept.

  • Pavka | 26. 8. 2013 13:24

    Výborné, jako hlavní jídlo úplně dostačující.

  • Lada | 23. 5. 2013 13:40

    jsou výýýýýýýýýýýýýborné :-*

  • Anna Vranková | 19. 11. 2012 15:36

    Je to bomba recept! Já teda kroupy nenamáčím, jen je aspoň 2x propláchnu a vařím tak 10 minut v papiňáku, pak když tak ještě chvíli a je to. Na zbytek studených krup mi chodí manžel do hrnce na kamnech :-) :-P , děkuji a samozřejmě doporučuji!

  • Milča | 20. 10. 2012 20:41

    Manžel mlaská ještě teď,mě taky chutnalo a děkuji za výborný kroupový recept.

  • Hanka.R | 8. 6. 2012 17:43

    Tento recept jsem si moc oblíbila. Je to vynikající. Nepoužívám maso, jen do základu slaninku, nedávám cukr, ani mouka není potřeba. A chutná to velmi podobně jako halušky :-P

  • MJG | 4. 5. 2012 11:08

    Bylo to moc dobre, meli jsme to jako hlavni jidlo, je to syte a vyborne. Mouku jsem nedavala, papriky jen trosku. <3

  • Markvartová | 8. 4. 2012 19:41

    Byla to dobrota.

  • Bartáčková Stáňa | 5. 2. 2012 11:33

    Dala jsem na tušení, že tahle dobrota bude stát za to a udělala jsem moc dobře. Máme rádi českou kuchyni ze všeho nejvíc. Vařila jsem celý 500 gramový sáček krup, dala kilo zelí a toho mohlo být ještě víc, asi půl kila uzeného a celou malou paličku česneku. Brzy zopakuji, bylo to skoro dokonalé.

  • lidka | 28. 1. 2012 14:44

    delikatesa :-*

  • MJG | 27. 1. 2012 11:35

    Toto vypadá fakt dobře, kroupy, uzené i zelí milujeme. Musím vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody Zelenina
Maso Pokrmy Přílohy Uzené Ze zeleniny Zeleninové Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Hladká mouka Kroupy Kysané zelí Paprika - sladká Uzená slanina Uzené maso - vařené
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Pudinkový dort z listového těsta a jablky

Pudinkový dort z listového těsta a…

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Nízká čokoládová buchta

Nízká čokoládová buchta

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky,,

Jednohubky nebo chlebíčky se ,,Zaziky…

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Dukátové buchtičky z remosky s vanilkovým krémem

Dukátové buchtičky z remosky s…

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

164
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
100
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
54
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
46
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
Staročeský guláš
Staročeský guláš
  • Recepty.cz
  • Staročeské zelí s kroupami a uzeným
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact