Z mouky, mléka, žloutku a soli uděláme těsto na noky a necháme odpočinout. Brambory oloupat, nakrájet na menší kostky a uvařit v osolené vodě doměkka. Vodu slít a zavařit do ní noky vykrajované malou lžičkou.
2
Noky uvařit asi 6 minut, vyjmout, přidat k bramborám a protřést. Přesbidlo omastit cibulí osmaženou na sádle do zlatova.
3
<BR>Tip: Doporučuji nahradit noky vařenými těstovinami, je to jednodušší a moc jedlé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|30. 1. 2006 07:14
Ja viem , že s cestovinami je to dobré, ale potom ešte slaninku a už je to vlastne grenadír, nie ?
Ivana Auffahrtová
|27. 1. 2006 16:38
Ty těstoviny jsou v tom ale opravdu dobré. Do cibulky přidám trochu mleté papriky a vše dohromady spojím, k tomu nějaký zeleninový salát a je dobrý oběd.
Tereza Jarčušková
|27. 1. 2006 15:16
Mne tam zasa nepasujú tie doporučované cestoviny. Určite by som nimi noky nenahradila.
Máca
|27. 1. 2006 14:25
Ano, tomuto jídlu se opravdu říká uhlířina. Mám jí spojenou s výborným okurkovým salátem.Česnek se do tohoto jídla nehodí. Je to staročeský recept a velice vás nasytí.
Věra
|29. 9. 2005 10:39
Zkusila jsem dle receptu a je to moc dobré, přidlala jsem lisovaný česnek a petrželku a trochu opepřila. Opravdu je to jedlé:)