• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Staročeské hnětýnky
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské hnětýnky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jak udělat kvásek

Suroviny

40 porce
    • 250
      g máslo změklé
    • sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce na potřetí
    • 100
      ml hnědý rum
    • 100
      g rozinky
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí čerstvé
    • 250
      ml smetana 12%
    • 2
      ks kostkový cukr
    • 50
      g mandlové lupínky
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně ohřejte, rozdrobte do ní droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

RADA: Jak udělat kvásek

2
Do mísy prosejte obě mouky se solí. Vmíchejte kvásek a žloutkovou pěnu. Důkladně propracujte na hladké vláčné těsto, zapracujte do něj rozinky. Z těsta vytvořte bochánek a nechte ho v teple kynout asi 40 minut.
3
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál. Nakrájejte ho na stejně velké kousky. Vyválejte z nich bochánky a naskládejte na plechy vyložené pečícím papírem. Nechte je kynout 20 minut.
4
Bochánky potřete vejcem rozšlehaným se lžičkou vody. Posypte je mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 - 30 minut. Po 20 minutách otestujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláčky I.

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty M. D. Rettigová FOOD Velikonoce
Moučníky Koláče Listopad Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Kostkový cukr Mandlové lupínky Máslo Polohrubá mouka Rozinky Smetana 12% Sůl Vejce žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffiny

Muffiny

Řez obližprst

Řez obližprst

Zapékaný pórek

Zapékaný pórek

Vepřové kari

Vepřové kari

bramborový salát bavorský

bramborový salát bavorský

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Žampionová smaženice

Žampionová smaženice

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

12
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
11
Matar dal khichdi falešný, základní recept
Matar dal khichdi…
10
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
10
"Kočičí tanec" - kroupy s čočkou
"Kočičí tanec" - kroupy…
10
Linecké cukroví ze špaldové mouky
Linecké cukroví ze…

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 3. 11. 2025: Koho čeká náročný začátek týdne a kdo si vyslechne zaslouženou pochvalu?

Denní horoskop na pondělí 3. 11. 2025: Koho čeká náročný začátek týdne a kdo si vyslechne zaslouženou pochvalu?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz 7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili  dědictví za 24 milionů!

7 měsíců po smrti Aničky Slováčkové (†29): Rozdělili dědictví za 24 milionů!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Výklad tarotu pro nový týden: Které znamení zažije faleš v lásce? A komu karty vyjdou?

Výklad tarotu pro nový týden: Které znamení zažije faleš v lásce? A komu karty vyjdou?

Další doporučené recepty:

Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková bez masa
Staročeská svíčková bez masa
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeské zelníky s bramborami
  • Recepty.cz
  • Staročeské hnětýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact