• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Staročeské hnětýnky
Napište svůj komentář k receptu

Staročeské hnětýnky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Jak udělat kvásek

Suroviny

40 porce
    • 250
      g máslo změklé
    • sůl
    • 250
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce na potřetí
    • 100
      ml hnědý rum
    • 100
      g rozinky
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 30
      g droždí čerstvé
    • 250
      ml smetana 12%
    • 2
      ks kostkový cukr
    • 50
      g mandlové lupínky
    • 200
      g cukr krupice
    • 3
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
Rozinky propláchněte horkou vodou, zalijte rumem a nechte nabobtnat. Žloutky, cukr a máslo utřete do světlé pěny. Smetanu s kostkami cukru mírně ohřejte, rozdrobte do ní droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek.

RADA: Jak udělat kvásek

2
Do mísy prosejte obě mouky se solí. Vmíchejte kvásek a žloutkovou pěnu. Důkladně propracujte na hladké vláčné těsto, zapracujte do něj rozinky. Z těsta vytvořte bochánek a nechte ho v teple kynout asi 40 minut.
3
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučněný vál. Nakrájejte ho na stejně velké kousky. Vyválejte z nich bochánky a naskládejte na plechy vyložené pečícím papírem. Nechte je kynout 20 minut.
4
Bochánky potřete vejcem rozšlehaným se lžičkou vody. Posypte je mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 - 30 minut. Po 20 minutách otestujte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláčky I.

Posvícenské koláčky I.

Borůvkové koláče s tvarohem z kynutého těsta

Borůvkové koláče s tvarohem z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty M. D. Rettigová FOOD Velikonoce
Moučníky Koláče Listopad Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Kostkový cukr Mandlové lupínky Máslo Polohrubá mouka Rozinky Smetana 12% Sůl Vejce žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Pampeliškový med

Pampeliškový med

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Řezy Rafaelo III.

Řezy Rafaelo III.

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Dědkova tlačenka z bůčku a vajec

Kuře „65“

Kuře „65“

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

47
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
29
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
27
Klasické lečo
Klasické lečo
27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
26
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková bez masa
Staročeská svíčková bez masa
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské kostky
Staročeské kostky
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelníky s bramborami
Staročeské zelníky s bramborami
  • Recepty.cz
  • Staročeské hnětýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact