Zatáhnout do zlatova na sádle osolenou kýtu. Na závěr pepř a kmín. Podlít, bohatě sypat zázvorem a přemístit do vyhřáté trouby na 150°C dusit přibližně hodinu. Poté sejmout poklici a na 200°C péci a redukovat vývar. Na závěr mašlovat medem s vodou. Nechat trochu zkaramelizovat. .
Recept je super, pekla jsem dvě menší masa. Dohromady měly cca ke kilu. Pekla jsem na 150°C 45min a pak 1h na 200°C. Příště zkusím čas maličko ubrat. Přidala jsem sušené houby, dobrota.
jak to dopadlo stim grilem ? nebyla moc tvrda kurka
Mouka pravděpodobně na zahuštění výpeku na omáčku. :)
tak dneska pokus číslo jedna :) dala sem to na 200 stupňů hoďka s pokličkou a druhá hodina bez polkičky na gril ... sem zvědavá jak to dopadne :-\
Nechapu tu mouku co sni??? jinak ted to delam a snad bude uspech :) :-D
Dnes jsem delal a vyborne. Doplnil jsem kytu o slaninu, pepr a bobkovy list a vynikajici. Peceni 1h na 160 a pak 1h na 200stupnu. S americkyma bramborama nema chybu :-P
Moukou se podle mě zahustí výpek 8-)
nooo a co ta mouka ?! =-O
a co s tou moukou??
Dělal jsem to hoďku na 200 a pak 30 minut na 300 a cibulku jsem si před přidáním do výpeku osmahl. Výsledek výborný ;-)
nevíte někdo,přibližně klik hodin,a a kolik stupnu pečeme?peču na dvěstě již hodinu,a je pořád kýta tvrdá....dám tomu ještě hodinu... :'(
Ahoj recept vypada dobre tak bych chtela vyzkouset :-) . Netuší tu někdo jak dlouho pect v remosce? Prosim aspon tip
tak to jsem moc ráda že se povedlo i v remosce. Bohužel mám k.o. troubu, tak jsem uvažovala, zdali to půjde i v remosce:-) tak díky za info ;-)
Naprosto vynikající, přítel se oblizuje ještě těď. Budu dělat častěji, není to náročné. Přidala jsem i jinou zeleninu kromě cibule a výborné.
Výborné, malinko mi to vyschlo, ale ta šťáva to zachránila a bylo to výborné ochucené. Měli jsme s bramborovými knedlíky a špenátem a byla to delikatesa
Naprosto famózní, úžasné, skvělé, zkrátka neuvěřitelná chuť! Už jsem dlouho nejedla něco tak fantastického. Vřele doporučuji! Nemá to chybu! Děkuji za recept. :-)
Jdu na to :-)
dnes jsem pekla a opravdu výborné! řídila jsem se tady jedním komentářem ohledně doby pečení a masíčko se rozpadalo.
Super, naprosto famozni. Pekl jsem to uz po druhy a urcite ne naposled :-P
Bylo to fantastické,dlouho jsem nic tak dobrého nejedl!!! Protože nemám menší pekáček, upekl jsem mase v malé Remosce a nemělo to chybu. SKVĚLÉ!!!
Výpek zahustíte moukou rozmíchanou v troše studené vody a chvíli povaříte.
tak dnes tento recept zkusim, ale neni mi jasne k cemu je potreba ta mouka.
To bude tím, že kýta je spíše sušší maso :-)
Super doplnění receptu, moc díky. Hned jdu zkoušet. :-P
Vynikající! Protože jsem tady nenašel, nebo přehlédl délku pečení - doporučuji, co se mně povedlo hned napoprvé a masíčko bylo krásně měkké a šťavnaté - 1,5 hodiny v zavřeném pekáči na 150 st., potom přidat cibulku, med a další půlhodinu odkryté na 220 st. Potom vytáhnout, nakrájet na milimetrové plátky - lahůdka, téměř se rozpadají. Příště vyzkouším i kratší čas, ale tohle je jistota.
Nebylo to špatné, ale nezařadím si tento recept mezi oblíbené. Maso bylo ale krásně měkké, jen bych řekla že chuť málo výrazná, i když kořením jsem opravdu nešetřila.
Prosím poraďte, co jsem udělala špatně, že jsem měla maso spíše sušší? pekla jsem bez poklopu cca 45 min při 180°C.. děkuji O:-)
Proboha naučte se česky, připravuje se snad jídlo (pokrm) ne recept!!! Nebo znáte snad recept na pepři?
Po vyzkoušení mohu jen doporučit! Udělal jsem chybu při ředění toho medu a bylo to moc tekuté, takže OPATRNĚ s vodou!
Dobrý den,jaký mám prosím použít med?
Super jednoduché a nenáročné na přípravu. Doporučuji začátečnicím. Všichni se doma olizovali až za ušima :-)
škoda že jsem si to nepřečetl dřív,pustil jsem se do toho a bylo to vynikajcí.Akorát jsme měli taky tužší maso.Příště to zkusím podle Vás
Moc dobrota, napoprvé a hned úspěch. Přidala jsem jako zeleninovou přilohu i na kolečka podušenou mrkvičku na másle a na cibulce, s bramborovou kaší, super! Děkuji za tip! :-*
Naprosto luxusní pečeně! Kýtu jsem pekla poprvé a moc nám to chutnalo. Děkuji za recept!
Pak mas pekne vepr.kytu s prichuti nerezu :D :-D :-D :-D
Bylo to úžasný!!!! Dělala jsem to z kýty - nejdřív jsem to podusila a bylo to krásně měkké...
mám maso právě v troubě a už ted to vypadá krásně a hrozně to voní,dokonce i ty pusinky udělam. když už,tak už......
Výborné! Pekla jsem to z krkovice, med mi nazkaramelizoval, asi jsem ho měla moc naředěný vodou a místo zázvoru jsem nasypala přímo staročeské koření, ale i tak to byl exkluzivní oběd!!! K tomu jsem se tu nechala inspirovat špenátovým štrůdlem a manžel byl jak u vytržení :-P Takže díky a snad se mi to příště povede tak jak má ;-) ;-) J.
Včera jsem kýtu dělala, jen sem tam nedala zázvor. Pekla jsem necelé 2 hodinky a recept nemá chybu. Všem doporučuji :-))
Dnes jsem udelal a nemelo to chybu, vynechal sem zazvor, misto nej sem nahoru nasypal nahrubo nasekanou cibulku a celé sem to dal zapéci v igelitovém pytliku, v jakem se zapekaji kureci stehna (myslim,ze Vitana to dela i skoreni,). Maso bylo krasne stavnate a krehke, nemelo to chybu, davam za jedna, moc jsme si s pritelkyni pochutnali :-), diky za recept :-)
Vypadá to velmi lákavě, jdu vyzkoušet. Pokud jde o tvrdost masa, mám ještě jednu radu - vyhlédnout si řeznictví, kde jsem si jistá, že dostanu opravdu čerstvé a kvalitní maso.
Ještě jsem chtěla napsat, že upřednostňuju čerstvý zázor
Ondra Mata - já podobně pracuju takto i s jiným masem a nestalo se mi, že y česnek zhořknul, ale vrstva masa musí být samozřejmě vysoká, ne nějakýcentimetrový plátek.U nás podobně dělaná masa milujeme. Spíš tedy dávám přednost plecku nebo krkovičce, kýta je fakt sušší.
no nevim ale nezhořkne ten česnek při opékání (smažení na sádle)masa? Já jsem teda dal maso prvně zatáhnout a až potom česnek.
Bezva recept. Pochutnali jsme si. Díky! Maso jsem upravila dle Pavla (osmahla předem) a bylo krásně měkké. Mňamka.
Ohromná mňamka. recept se matrvalo usídlil v našem jídelníčku. Děkuji za recept.
Výborný oběd!
Sice jsem pekla na 200 stupnu skoro dve hodiny, ale vysledek byl uzasny a zadam za 1! Misto zazvoru jsem pouzila primo koreni na staroceskou peceni..
Já osobně tvrdé maso, které ne a ne změknout, posypu trochou prášku do pečiva a přiklopím - teda na pánvi nebo v kastrolu, nevím, zda by to fungovalo i v troubě, ale asi ano.
taky mám s kýtou ščpatnou zkušenost s tvrdostí,dělala jsem hamburskou pečeni a to v tlakovém hrnci a 35 min,bohužel byla tvrdší,taky nevím,jak na to,aby změkla a to nejsem nezkušená kuchařka.Někdo mi poradil,že aby maso zmeklo,mám hodit do hrnce nerez lžičky,že to změkne a ono to opravdu funguje!!!!Zkuste!!!
Lenko, moje zkušenst - před osmažením obal celou kýtu lehce v mouce,potom prudce krátce osmaž ze všech stran, aby se vytvořila křupka, pak přendej do pekáčku, podlij horkou vodou, přikrej a dej na 20 min. dusit. Na té samé panvi pak osmahn itu cibulku. Přidej k masu a odkryté mas pak teprve peč 10 min z jedné strany a 10 z druhé. Jinak ta kombinace medu a česneku je znamenitá. Předtím jsem tu kýtu ještě prošpikoval angličkou, a asi hodinu nechal odležet (spolu s vepřovými plátky co budeme mít zítra) v marinádě. Při smažení cibulky sem přidal trochu mouky a udělal jíšku. Pak spolu s výpekem a trochou teplé vody v pánvi krátce povařil. Uvažoval jsem ještě přidat smetanu a místo br. kaše dát k tomu knedlíky. Ale to už by asi byl úplně jiný recept.:-)Přeju všem dobrou chuť
Lenko, maso musíte péci tak dlouho, až je měkké, každá trouba peče jinak. To poznáte tím, že do masa píchnete (ale ne moc často, aby nevytekla šťáva. Já mám plynovou troubu a myslím, že by to v ní trvalo přinejmenším 1 1/2 až 2 hodiny.
Bylo to vynikající. Jen masíčko bylo trochu tuhé a to jsem pekla přes hodinu. Nejsem zkušená kuchařinka, takže nevím čím to bylo. Můžete mně poradit jak na to?
Taky hodnotíme jako výborný recept...
Výborné. Nemělo to chybu. Celá rodina si "počvachtala". Akorát doba pečení se mi protáhla na 60 minut, takže na celý recept je třeba více času.
Dnes to vyzkouším, tak jsem moc zvědavá
je to výborný!!!
Je to opravdu mňamka. A doporučuji k tomu jako přílohu špenátový štrůdl /recept také na těchto stránkách/.
Je to vynikající.