• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Staročeská vepřová kýta
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská vepřová kýta

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 73
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská vepřová kýta
Staročeská vepřová kýta
Staročeská vepřová kýta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Vepřová kýta s omáčkou a rýží

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 1
      kg vepřová kýta nebo plec vcelku
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžíce med

Postup přípravy receptu

1
Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obrátíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
2
Podáváme přelité šťávou s bramborovou kaší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Vepřová kýta rytíře Fryduše

Vepřová kýta rytíře Fryduše

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peter | 20. 1. 2017 12:38

    Zatáhnout do zlatova na sádle osolenou kýtu. Na závěr pepř a kmín. Podlít, bohatě sypat zázvorem a přemístit do vyhřáté trouby na 150°C dusit přibližně hodinu. Poté sejmout poklici a na 200°C péci a redukovat vývar. Na závěr mašlovat medem s vodou. Nechat trochu zkaramelizovat. .

  • Nikijaho
    Nikijaho | 5. 11. 2016 13:15

    Recept je super, pekla jsem dvě menší masa. Dohromady měly cca ke kilu. Pekla jsem na 150°C 45min a pak 1h na 200°C. Příště zkusím čas maličko ubrat. Přidala jsem sušené houby, dobrota.

  • maiki | 18. 2. 2016 14:55

    jak to dopadlo stim grilem ? nebyla moc tvrda kurka

  • Mike | 26. 1. 2016 16:20

    Mouka pravděpodobně na zahuštění výpeku na omáčku. :)

  • Jouwe | 28. 3. 2015 10:49

    tak dneska pokus číslo jedna :) dala sem to na 200 stupňů hoďka s pokličkou a druhá hodina bez polkičky na gril ... sem zvědavá jak to dopadne :-\

  • Danky | 21. 10. 2014 15:41

    Nechapu tu mouku co sni??? jinak ted to delam a snad bude uspech :) :-D

  • David | 1. 3. 2014 20:41

    Dnes jsem delal a vyborne. Doplnil jsem kytu o slaninu, pepr a bobkovy list a vynikajici. Peceni 1h na 160 a pak 1h na 200stupnu. S americkyma bramborama nema chybu :-P

  • Ruxandris | 5. 2. 2014 13:19

    Moukou se podle mě zahustí výpek 8-)

  • Nicole | 31. 12. 2013 21:29

    nooo a co ta mouka ?! =-O

  • Bara | 11. 5. 2013 18:09

    a co s tou moukou??

  • Petr | 21. 4. 2013 12:43

    Dělal jsem to hoďku na 200 a pak 30 minut na 300 a cibulku jsem si před přidáním do výpeku osmahl. Výsledek výborný ;-)

  • formole | 13. 4. 2013 18:51

    zkus to ma třista 1hodinu ;-)

  • mouris | 7. 4. 2013 18:01

    nevíte někdo,přibližně klik hodin,a a kolik stupnu pečeme?peču na dvěstě již hodinu,a je pořád kýta tvrdá....dám tomu ještě hodinu... :'(

  • kacka | 3. 3. 2013 11:29

    Ahoj recept vypada dobre tak bych chtela vyzkouset :-) . Netuší tu někdo jak dlouho pect v remosce? Prosim aspon tip

  • asab | 26. 2. 2013 20:43

    tak to jsem moc ráda že se povedlo i v remosce. Bohužel mám k.o. troubu, tak jsem uvažovala, zdali to půjde i v remosce:-) tak díky za info ;-)

  • Markéta | 21. 2. 2013 23:07

    Naprosto vynikající, přítel se oblizuje ještě těď. Budu dělat častěji, není to náročné. Přidala jsem i jinou zeleninu kromě cibule a výborné.

  • Jana K. | 27. 1. 2013 13:49

    Výborné, malinko mi to vyschlo, ale ta šťáva to zachránila a bylo to výborné ochucené. Měli jsme s bramborovými knedlíky a špenátem a byla to delikatesa

  • Andrea | 26. 1. 2013 14:36

    Naprosto famózní, úžasné, skvělé, zkrátka neuvěřitelná chuť! Už jsem dlouho nejedla něco tak fantastického. Vřele doporučuji! Nemá to chybu! Děkuji za recept. :-)

  • Iva | 25. 1. 2013 14:15

    Jdu na to :-)

  • puffisheek | 23. 1. 2013 18:59

    dnes jsem pekla a opravdu výborné! řídila jsem se tady jedním komentářem ohledně doby pečení a masíčko se rozpadalo.

  • Honza | 13. 1. 2013 21:03

    Super, naprosto famozni. Pekl jsem to uz po druhy a urcite ne naposled :-P

  • Rend@ | 9. 12. 2012 11:27

    Bylo to fantastické,dlouho jsem nic tak dobrého nejedl!!! Protože nemám menší pekáček, upekl jsem mase v malé Remosce a nemělo to chybu. SKVĚLÉ!!!

  • Vojta | 29. 10. 2012 15:46

    Výpek zahustíte moukou rozmíchanou v troše studené vody a chvíli povaříte.

  • Klara | 19. 10. 2012 09:29

    tak dnes tento recept zkusim, ale neni mi jasne k cemu je potreba ta mouka.

  • Petishee | 12. 10. 2012 09:58

    To bude tím, že kýta je spíše sušší maso :-)

  • Enigmak | 28. 9. 2012 08:53

    Super doplnění receptu, moc díky. Hned jdu zkoušet. :-P

  • Pan Dojníček | 23. 9. 2012 23:04

    Vynikající! Protože jsem tady nenašel, nebo přehlédl délku pečení - doporučuji, co se mně povedlo hned napoprvé a masíčko bylo krásně měkké a šťavnaté - 1,5 hodiny v zavřeném pekáči na 150 st., potom přidat cibulku, med a další půlhodinu odkryté na 220 st. Potom vytáhnout, nakrájet na milimetrové plátky - lahůdka, téměř se rozpadají. Příště vyzkouším i kratší čas, ale tohle je jistota.

  • LLenkaa | 13. 7. 2012 14:40

    Nebylo to špatné, ale nezařadím si tento recept mezi oblíbené. Maso bylo ale krásně měkké, jen bych řekla že chuť málo výrazná, i když kořením jsem opravdu nešetřila.

  • Ladia
    Ladia | 11. 6. 2012 15:57

    Cca 20-30 minut

  • Jarmilkaa | 10. 6. 2012 12:07

    Jak dlouho před koncem pečení dáváte ten med? Děkuji,

  • verca | 25. 5. 2012 17:45

    Prosím poraďte, co jsem udělala špatně, že jsem měla maso spíše sušší? pekla jsem bez poklopu cca 45 min při 180°C.. děkuji O:-)

  • Novák | 25. 4. 2012 16:43

    Proboha naučte se česky, připravuje se snad jídlo (pokrm) ne recept!!! Nebo znáte snad recept na pepři?

  • Parek | 23. 4. 2012 12:00

    Myslím, že je to úplně jedno, především záleží na vaší chuti.

  • Parek | 23. 4. 2012 11:59

    Po vyzkoušení mohu jen doporučit! Udělal jsem chybu při ředění toho medu a bylo to moc tekuté, takže OPATRNĚ s vodou!

  • vladimir | 11. 2. 2012 19:18

    Dobrý den,jaký mám prosím použít med?

  • Peťule | 5. 2. 2012 09:42

    Super jednoduché a nenáročné na přípravu. Doporučuji začátečnicím. Všichni se doma olizovali až za ušima :-)

  • Jan Kubelka | 24. 1. 2012 15:22

    škoda že jsem si to nepřečetl dřív,pustil jsem se do toho a bylo to vynikajcí.Akorát jsme měli taky tužší maso.Příště to zkusím podle Vás

  • martina | 7. 1. 2012 15:40

    Moc dobrota, napoprvé a hned úspěch. Přidala jsem jako zeleninovou přilohu i na kolečka podušenou mrkvičku na másle a na cibulce, s bramborovou kaší, super! Děkuji za tip! :-*

  • Afreysee
    Afreysee | 14. 11. 2011 17:39

    Naprosto luxusní pečeně! Kýtu jsem pekla poprvé a moc nám to chutnalo. Děkuji za recept!

  • dogmeat007
    dogmeat007 | 24. 9. 2011 18:33

    dnes jsem pekl, a musim říct, že úspěch zaručen :D

  • Tereza | 5. 6. 2011 15:08

    Pak mas pekne vepr.kytu s prichuti nerezu :D :-D :-D :-D

  • MonikaJ | 6. 5. 2011 19:32

    Bylo to úžasný!!!! Dělala jsem to z kýty - nejdřív jsem to podusila a bylo to krásně měkké...

  • hanička!!! | 21. 11. 2010 09:38

    mám maso právě v troubě a už ted to vypadá krásně a hrozně to voní,dokonce i ty pusinky udělam. když už,tak už......

  • Jana | 19. 11. 2010 21:26

    Výborné! Pekla jsem to z krkovice, med mi nazkaramelizoval, asi jsem ho měla moc naředěný vodou a místo zázvoru jsem nasypala přímo staročeské koření, ale i tak to byl exkluzivní oběd!!! K tomu jsem se tu nechala inspirovat špenátovým štrůdlem a manžel byl jak u vytržení :-P Takže díky a snad se mi to příště povede tak jak má ;-) ;-) J.

  • Kristyna Prusova | 27. 7. 2010 08:08

    Včera jsem kýtu dělala, jen sem tam nedala zázvor. Pekla jsem necelé 2 hodinky a recept nemá chybu. Všem doporučuji :-))

  • Petr Tomsa | 18. 7. 2010 14:57

    Dnes jsem udelal a nemelo to chybu, vynechal sem zazvor, misto nej sem nahoru nasypal nahrubo nasekanou cibulku a celé sem to dal zapéci v igelitovém pytliku, v jakem se zapekaji kureci stehna (myslim,ze Vitana to dela i skoreni,). Maso bylo krasne stavnate a krehke, nemelo to chybu, davam za jedna, moc jsme si s pritelkyni pochutnali :-), diky za recept :-)

  • Eligie Materová | 4. 5. 2010 07:47

    Vypadá to velmi lákavě, jdu vyzkoušet. Pokud jde o tvrdost masa, mám ještě jednu radu - vyhlédnout si řeznictví, kde jsem si jistá, že dostanu opravdu čerstvé a kvalitní maso.

  • ladislava staffenová | 7. 4. 2010 15:13

    Ještě jsem chtěla napsat, že upřednostňuju čerstvý zázor

  • ladislava staffenová | 7. 4. 2010 15:12

    Ondra Mata - já podobně pracuju takto i s jiným masem a nestalo se mi, že y česnek zhořknul, ale vrstva masa musí být samozřejmě vysoká, ne nějakýcentimetrový plátek.U nás podobně dělaná masa milujeme. Spíš tedy dávám přednost plecku nebo krkovičce, kýta je fakt sušší.

  • Ondra Mata | 7. 4. 2010 12:09

    no nevim ale nezhořkne ten česnek při opékání (smažení na sádle)masa? Já jsem teda dal maso prvně zatáhnout a až potom česnek.

  • Zdenka Kocmichová | 20. 2. 2010 18:40

    Bezva recept. Pochutnali jsme si. Díky! Maso jsem upravila dle Pavla (osmahla předem) a bylo krásně měkké. Mňamka.

  • Jaroslava Jíšová | 5. 11. 2009 19:27

    Ohromná mňamka. recept se matrvalo usídlil v našem jídelníčku. Děkuji za recept.

  • Mirka P. | 12. 10. 2008 12:32

    Výborný oběd!

  • Šárka | 18. 6. 2008 12:32

    Sice jsem pekla na 200 stupnu skoro dve hodiny, ale vysledek byl uzasny a zadam za 1! Misto zazvoru jsem pouzila primo koreni na staroceskou peceni..

  • Eva | 20. 7. 2007 12:14

    Já osobně tvrdé maso, které ne a ne změknout, posypu trochou prášku do pečiva a přiklopím - teda na pánvi nebo v kastrolu, nevím, zda by to fungovalo i v troubě, ale asi ano.

  • Jana | 18. 2. 2007 13:16

    taky mám s kýtou ščpatnou zkušenost s tvrdostí,dělala jsem hamburskou pečeni a to v tlakovém hrnci a 35 min,bohužel byla tvrdší,taky nevím,jak na to,aby změkla a to nejsem nezkušená kuchařka.Někdo mi poradil,že aby maso zmeklo,mám hodit do hrnce nerez lžičky,že to změkne a ono to opravdu funguje!!!!Zkuste!!!

  • Pavel Kosik | 28. 10. 2006 12:01

    Lenko, moje zkušenst - před osmažením obal celou kýtu lehce v mouce,potom prudce krátce osmaž ze všech stran, aby se vytvořila křupka, pak přendej do pekáčku, podlij horkou vodou, přikrej a dej na 20 min. dusit. Na té samé panvi pak osmahn itu cibulku. Přidej k masu a odkryté mas pak teprve peč 10 min z jedné strany a 10 z druhé. Jinak ta kombinace medu a česneku je znamenitá. Předtím jsem tu kýtu ještě prošpikoval angličkou, a asi hodinu nechal odležet (spolu s vepřovými plátky co budeme mít zítra) v marinádě. Při smažení cibulky sem přidal trochu mouky a udělal jíšku. Pak spolu s výpekem a trochou teplé vody v pánvi krátce povařil. Uvažoval jsem ještě přidat smetanu a místo br. kaše dát k tomu knedlíky. Ale to už by asi byl úplně jiný recept.:-)Přeju všem dobrou chuť

  • Di | 8. 10. 2006 15:36

    Lenko, maso musíte péci tak dlouho, až je měkké, každá trouba peče jinak. To poznáte tím, že do masa píchnete (ale ne moc často, aby nevytekla šťáva. Já mám plynovou troubu a myslím, že by to v ní trvalo přinejmenším 1 1/2 až 2 hodiny.

  • Lenka Salamonová | 8. 10. 2006 12:02

    Bylo to vynikající. Jen masíčko bylo trochu tuhé a to jsem pekla přes hodinu. Nejsem zkušená kuchařinka, takže nevím čím to bylo. Můžete mně poradit jak na to?

  • Maruška+Víťa | 10. 7. 2006 19:47

    Taky hodnotíme jako výborný recept...

  • Heduš | 23. 4. 2006 13:54

    Výborné. Nemělo to chybu. Celá rodina si "počvachtala". Akorát doba pečení se mi protáhla na 60 minut, takže na celý recept je třeba více času.

  • Anonym | 17. 11. 2005 08:54

    Dnes to vyzkouším, tak jsem moc zvědavá

  • Stanislav Míšek | 9. 10. 2005 09:18

    je to výborný!!!

  • Jana Vondráčková | 21. 5. 2005 14:07

    Je to opravdu mňamka. A doporučuji k tomu jako přílohu špenátový štrůdl /recept také na těchto stránkách/.

  • Petra | 17. 5. 2004 13:16

    Je to vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Med Mletý kmín Sádlo Sůl Vepřová kýta Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na černo

Kapr na černo

Ukrajinský krabí salát

Ukrajinský krabí salát

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Spaghetti con polpettini

Spaghetti con polpettini

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

80
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
63
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
57
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
54
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
46
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

Dojemné gesto pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

  • Recepty.cz
  • Staročeská vepřová kýta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact