• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská svíčková bez masa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská svíčková bez masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks mrkev větší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 10
      ks pepř celý
    • 8
      ks nové koření
    • 7
      ks bobkový list
    • 1
      kostka masox
    • 2
      kelímek šlehačka (á 250 ml)
    • mléko trochu
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná

Postup přípravy receptu

1
Na pánev dáme máslo a trochu oleje, osmahneme nakrájenou zeleninu na kostky, když je zlatavá dáme ji stranou (v hrnci) nasypeme 3 lžíce krystal cukru a uděláme karamel. Zalijeme 0,5 l vody, když se začne vařit dáme koření + kostku masoxu a 2-3 lžíce octa.
2
Vyndáme koření, necháme vychladnout a rozmixujeme. Pak dáme vařit a rozmícháme 2 lžíce hořčice + mouku povaříme a zalijeme 2 šlehačkami, hned vypnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry

Staročeská svíčková od babičky,…

Staročeská krupicová hlavička

Staročeská krupicová hlavička

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dejna | 10. 10. 2016 10:51

    Recept e zvláštně napsaný. Dáme na stranu zeleninu, pak dáme vařit cukr s vodou a kořením a pak rozmixujeme? Budiž. Recept zrovna zkouším. V ingrediencích je psaná cibule, v postupu už ne. Samozřejmě jsem na ní zapoměla. :D Hořčici tam nedám, ale dám víno. :) :-)

  • nauč se číst | 14. 2. 2016 21:33

    Je tam celý pepř ne mletý!

  • BronislavaP
    BronislavaP | 22. 1. 2016 21:42

    Omáčka byla dobrá i bez celeru, ale souhlasím s tím, že s celerem by chutnala jako svíčková více...Hořčice mi v ní nevadila. Vařila jsem bez masoxu nebo vývaru a vůbec to na chuti neubralo. Takže za mě spokojenost :-)

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • nauč se česky | 18. 12. 2015 21:35

    vIdět!!! :'(

  • Janča | 6. 11. 2014 10:12

    Chtěla bych vydět jak počítáte mletý pepř!!!!!!!! :-D :-D

  • Maxwell | 31. 12. 2013 16:57

    Masox je náhrada za vývar, který je samozřejmě lepší než voda, ovšam vývar, je vývar. Proč tam není celer to fakt nevím. Jinak podle gusta, my přidáváme třeba na nudličky lovečák, nebo pár plátků slaniny. Zahušťujeme zásmažkou z hladké mouky(jen lehce). A třeba bobkový list vůbec nepoužíváme zato do toho dávám třeba já osobně 100 - 150ml suchého vína.Decentně to okyselí a přidá chuť i jemnost.

  • kajka001
    kajka001 | 17. 7. 2013 07:17

    Tuhle dobrotu si vařím káždých 14 dní alespoň jednou (-:

  • anička | 27. 3. 2013 15:21

    a sekana neni maso??? :-D

  • nataliya | 29. 5. 2012 14:01

    to neni maso to je sekana;;;;

  • recepty73
    recepty73 | 14. 2. 2011 06:43

    Ivo,to je sekaná,která se peče mimo,já jí používám jako knedlík(přílohu) ;-) ,svíčková se vaří zvlášť ;-) ... .

  • Ivana Přikrylová | 13. 2. 2011 23:36

    v názvu je uvedeno svíčková bez masa a na fotce jsou dva plátky masa, tak tomu teda nerozumím

  • recepty73
    recepty73 | 12. 2. 2011 19:43

    ...už při restování zeleniny jsem postrádal vůni celeru,takže jsem ho dodal :-( a odebral jsem porci na zkoušku s hořčicí ...:-! ,o masoxu ani nemluvím :-(

  • Alice | 8. 2. 2011 12:59

    Tohle a svíčková =-O ,ani náhodou!Celer chybí,naopak hořčice a masox přebývá :-( .

  • Dana Vaňková | 11. 12. 2008 09:29

    Nejak tam postrádám celer. Myslela jsem, ze základ svíckové je práve on.

  • Zdenka Korábová | 6. 5. 2008 12:59

    Jen malá připomínka či dotaz - kde se ve staročeské kuchyni vzal MASOX

  • Ilona | 6. 5. 2008 12:44

    z cukru se dělá karamel kvůli barvě,aby omáčka nebyla tak světlá.

  • Anina | 20. 9. 2006 20:17

    Naučila jsem se jí trochu jinak,podle jiné kuchařky. Nedávám tam ani cukr, a ani hořtici, to jsem nikde nečetla. Smetanu, nebo šlehačku to jo.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Z mléka / sýra Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Hladká mouka Hořčice plnotučná Masox Mléko Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z hub

Smaženice z hub

Dušený květák babičky Schwarzové

Dušený květák babičky Schwarzové

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Treska v krustě

Treska v krustě

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Doporučujeme

35 minut
Kuřecí na medu s kuskusem

Kuřecí na medu s kuskusem

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

70
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
59
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
38
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
36
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které zvládnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: 5 jarních večeří, které…
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a jejím nadýchaným dortem bez mouky
Iva Janžurová slaví narozeniny! Oslavte je s ní a…
AHA.cz Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Fotbalový trenér Chovanec má novou lásku: Dědictví po Lukáši Vaculíkovi

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 20. 5. 2025: Koho dnes potrápí únava a na koho čekají výzvy?

Denní horoskop na úterý 20. 5. 2025: Koho dnes potrápí únava a na koho čekají výzvy?

Ženy.cz Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Chcete zeštíhlit obličej nebo zmenšit nos? Stačí oprášit štětce a oblíbenou beauty techniku

Blesk.cz Česko se loučí s Jiřím Bartoškou (†78): 7hodinová tryzna a rázný čin Trojana!

Česko se loučí s Jiřím Bartoškou (†78): 7hodinová tryzna a rázný čin Trojana!

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Sex podle horoskopu: Beran je živel, který vás strhne do víru vášně. A jaký je ve vztahu?

Další doporučené recepty:

Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
Staročeské hnětýnky
Staročeské hnětýnky
Staročeské kostky
Staročeské kostky
  • Recepty.cz
  • Staročeská svíčková bez masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact