• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeská pochoutka v římském hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská pochoutka v římském hrnci

autor: Jitka Malinová
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská pochoutka v římském hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg vepřové maso
    • 0,50
      kg kysané zelí
    • 6
      ks brambory
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka drcený kmín

Postup přípravy receptu

1
Na sádle si zpěníme cibulku, přidáme mleté vepřové maso, sůl a koření a za stálého míchání maso lehce osmažíme. Snažíme se, aby se nám nevytvořily hrudky. Na dno římského hrnce rozložíme kysané zelí, přidáme brambory nakrájené na kostičky, osolíme a zasypeme masem. Přikryté pečeme asi 1 hodinu při 180 °C. Před podáváním, nebo i v průběhu pečené můžeme vše zamíchat dohromady. Pro ty, kdo nemají římský hrnec, stačí brambory uvařit ve slupce do poloměka a zapéct v normálním pekáčku asi 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tarari . | 29. 2. 2008 16:06

    Tak včera jsem vařila a musím dát jedničku. Moc chutnalo! Přidala jsem pouze česnek, neboť jsme česnekoví!

  • Zdenka Hanušová | 30. 1. 2008 06:38

    Aleno, musím říct, že se mi tohle nikdy nestalo, že by se mi brambory nedovařily, naopak, když jsem je dělala s nějkým masem, tak měly výbornou chuť. Je třeba dodržet půlhodinové namočení hrnce před použitím a dát hrnec do studené trouby a teprve pak ji zapnout. Peču brambory s masem klidně na 200st.

  • alena | 29. 11. 2007 21:49

    Hrnec jsem si nadělila vloni pod stromeček, jednou vyzkoušela a brambory po 2 hodinách dovařovala v hrnci. V návodu udávali teplotu 150-170 st. Bylo to málo. Zkušenější prosím poraďte- jak teplo a jak dlouho?děkuji

  • kiáý řřžtt | 28. 11. 2007 11:25

    ghztgref

  • Jitka Malinová | 8. 2. 2007 11:24

    Doplním zimní a rychlejší variantu, kterou jsem minulý týden vyzkoušela, když jsem neměla možnost koupit mleté maso a tak jsem v lahůdkách zakoupila 3 jitrnice a vymačkala je na pánvičku lehce prohřát a pak šup s tím na brambory.

  • Marie Pospíšilová | 19. 10. 2006 06:14

    V římském hrnci peču vždy maso i s přílohou: na dno dám brambory, na ně bylinky, paličku česneku překrojenou na půl (pro vůni) a na to maso (kuře, vepřové...) podle chuti. Poklást plátky másla a jídlo je hotovo. Navíc nepotřebuji další hrnec na brambory a dá se servírovat i z římského hrnce.

  • Hana Rožníčková | 18. 10. 2006 09:06

    Už jsem si to dala do oblíbených a určitě brzy vyzkouším. Poslední dobou jsem si římák móc oblíbila.Líbí se mi na tom to, že to člověk strčí do trouby a hodinku či dvě má pro sebe ( ženská jde dělat jinou práci, chlap lehne k televizi...)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drcený kmín Kysané zelí Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Vepřové kotlety podle tchyně

Vepřové kotlety podle tchyně

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

123
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
94
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
51
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
34
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
22
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Staročeská pochoutka v římském hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact