• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Staročeská krupicová hlavička
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská krupicová hlavička

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 500
      ml mléko
    • 5
      lžíce krupice
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g drůbeží játra může být i směs jatýrek, srdíček, žaludků nebo kozlečí kořínek
    • 150
      g uzené maso nebo uzený jazyk
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      hrst kopřiva mladé lístky kopřiv, pampelišek, sedmikrásek
    • 1
      hrst bylinky pažitka, petržel, libeček
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      svazek jarní cibulka
  • na formu
    • 1
      hrst hrubá mouka
    • 1
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a rozetřený česnek. Dáme-li místo uzeného jen kůzlečí kořínek, musíme směs trochu přimastit lžicí sádla.Vše dobře promícháme, vložíme do vymazané a vysypané (nebo papírem vyložené) formy a pečeme 30 (na plechu) až 45 (v srnčím hřbetu) v předhřáté troubě při 200° Celsia. Podáváme teplou i studenou nejlépe s jarním zeleninovým salátem.
2
**Poznámka:**
3
Bílé pečivo dříve patřilo k v podstatě luxusnímu zboží, nedá se předpokládat, že by v rodině nějak "zbývalo", aby se využilo na nádivku klasického typu. Proto se jarní "hlavička" dělávala z krupice. Název hlavička vznikl z toho, že se často do tohoto pokrmu dávalo maso, obrané z vařené hlavy včetně jazyka....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční hlavička

Velikonoční hlavička

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti M. D. Rettigová
Maso Uzené Vnitřnosti Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Drůbeží játra Hrubá mouka Jarní cibulka Kopřiva Krupice Mléko Sádlo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Hrnečkové knedlíky

Hrnečkové knedlíky

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Bramborové housky

Bramborové housky

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Kuře „65“

Kuře „65“

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

31
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Vepřová kýta na kousky s omáčkou a rýží
Vepřová kýta na kousky s…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Nemocný syn Pepy Vojtka: Nepřestáváme doufat!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Překvapivé odhalení ve Zrádcích: Režisér Krug odhalil, proč si zde nikdy nezahraje Mikýř!

Překvapivé odhalení ve Zrádcích: Režisér Krug odhalil, proč si zde nikdy nezahraje Mikýř!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Další doporučené recepty:

Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková bez masa
Staročeská svíčková bez masa
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
  • Recepty.cz
  • Staročeská krupicová hlavička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact