• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Staročeská krupicová hlavička
Napište svůj komentář k receptu

Staročeská krupicová hlavička

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 500
      ml mléko
    • 5
      lžíce krupice
    • 3
      ks vejce
    • 150
      g drůbeží játra může být i směs jatýrek, srdíček, žaludků nebo kozlečí kořínek
    • 150
      g uzené maso nebo uzený jazyk
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      hrst kopřiva mladé lístky kopřiv, pampelišek, sedmikrásek
    • 1
      hrst bylinky pažitka, petržel, libeček
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      svazek jarní cibulka
  • na formu
    • 1
      hrst hrubá mouka
    • 1
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Z osoleného mléka a krupice uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Vmícháme do ní vejce, nakrájené vařené maso a na drobno nasekané bylinky a rozetřený česnek. Dáme-li místo uzeného jen kůzlečí kořínek, musíme směs trochu přimastit lžicí sádla.Vše dobře promícháme, vložíme do vymazané a vysypané (nebo papírem vyložené) formy a pečeme 30 (na plechu) až 45 (v srnčím hřbetu) v předhřáté troubě při 200° Celsia. Podáváme teplou i studenou nejlépe s jarním zeleninovým salátem.
2
**Poznámka:**
3
Bílé pečivo dříve patřilo k v podstatě luxusnímu zboží, nedá se předpokládat, že by v rodině nějak "zbývalo", aby se využilo na nádivku klasického typu. Proto se jarní "hlavička" dělávala z krupice. Název hlavička vznikl z toho, že se často do tohoto pokrmu dávalo maso, obrané z vařené hlavy včetně jazyka....
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Velikonoční hlavička

Velikonoční hlavička

Staročeská svíčková bez masa

Staročeská svíčková bez masa

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti M. D. Rettigová
Maso Uzené Vnitřnosti Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Česnek Drůbeží játra Hrubá mouka Jarní cibulka Kopřiva Krupice Mléko Sádlo Sůl Uzené maso Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Játrová čína

Játrová čína

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Babiččin bramborový salát

Babiččin bramborový salát

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Kuřecí kari se žampiony a zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

84
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
44
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
26
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
Staročeská svíčková bez masa
Staročeská svíčková bez masa
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od babičky, recept…
  • Recepty.cz
  • Staročeská krupicová hlavička
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact