Uzené maso vložíme na 2 minuty do vroucí vody, pak je opláchneme studenou vodou a nakrájíme na porce.
2
Jednu nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dohněda, přidáme naporcované maso, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
3
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s česnekem.
4
Zelí zalijeme vodou, přidáme kmín a asi 10 min. povaříme.
5
Na kousky nakrájený špek nebo anglickou orestujeme s druhou nakrájenou cibulí. Já přidávám ještě jednu cibuli osmaženou na sádle dohněda. Uvařené brambory rozmačkáme, přídáme špek s cibulí, czenené zelí a dobře promícháme a podáváme s porcemi uzeného masa.
6
Lepenice se dá jíst i bez uzeného masa, v tom případě přidávám více anglické slaniny nebo špeku
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tarari *
|15. 3. 2008 10:26
Tak včera jsem to zkusila k večeři. Bylo to dobré (pro nás nezvyklé) jídlo. Ale s uzeným nemůže být nic špatného, že? Jenom se mi to zdálo pracnější za použití dost nádobí (můj favorit je římský hrnec), všechno uvařit v jednom+ odtud možná pramení můj názor. Ale jinak, dobré - jednička - a doporučuji.