• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Štafetky z cukrárny
Napište svůj komentář k receptu

Štafetky z cukrárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štafetky z cukrárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
  • Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 80
      g cukr krupice
    • 40
      g hladká mouka
    • 30
      g kokos
  • Krém
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek nemusí být
    • 80
      g lískové oříšky strouhané
    • 1
      lžička instantní káva
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Navíc
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme asi 10 minut. Ihned po upečení sundáme papír s plátem z plechu a plát lehce poprášíme moukou.
2
Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a instatní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Rozetřeme na plát. Potřený plát podélně rozkrojíme na dvě stejné části. Z delší strany stočíme na dvě tenké rolády a dáme zabalené do fólie ztuhnout. Nakrájíme na roládky, každá o délce cca 5-6 cm, oba konce roládek máčíme v čokoládě a znovu necháme ztuhnout.
3
Skladujeme v lednici. Z tohoto množství se připraví zhruba 16 roládek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štafetky

Štafetky

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 21. 3. 2016 17:22

    CHci se zeptat, zda tato norma platí i třeba pro sestavu dortu z beze hmoty? Děkuji.

  • Di | 13. 11. 2007 06:13

    Paní Mileno, obrázek najdete třeba na adrese http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=moucniky-cukrovi&clanek=2533 nebo http://foto.dama.cz/foto.php?f=181726.

  • milena kubikova | 12. 11. 2007 23:57

    no lidka....a ked ja som stafetky nevidela ani v cukrarni......no co teraz .....:o))

  • Lidka K. | 12. 11. 2007 23:00

    Di, jsem moc ráda, že chutnalo a povedlo se. K fotu - štafetky vypadají úplně stejně jako ty v cukrárně :-).

  • SV | 12. 11. 2007 20:14

    "Vypadá" to dobře a foto by nebylo ??

  • Di | 12. 11. 2007 19:35

    Se štafetkami jsem velmi uspěla u přátel i u manžela, který sladké příliš nemusí. Ořechy jsem sice dala vlašské a nadrcené trochu na hrubo, takže krásně křupaly mezi zuby. A že jsou jako z cukrárny? Možná, ale v každém případě mnohem, mnohem lepší. Zkrátka domácí je domácí!

  • Lidka Kábrtová | 16. 10. 2006 13:28

    Terezko, tenhle recept na štafetky mám vyzkoušený, podobnost s těmi z cukrárny je zhruba 95%.

  • Ivana Tomková | 21. 10. 2005 15:21

    Nebojte se rolád,stačí,když zvolíte opačný postup,recept:5 vajec - žloutky dáme zvlášť třeba do kompot.misky. Ušleháme bílky s 5 pol. lž.cukru krupice do hodně tuhé konzistence a pak do něj přidáme 5 vrchovatých pol. lžic polohr.mouky a vlijeme žloutky a normálně promícháme.Dležité je hodně vymazat sádlem plech, ničím jiným a vysypat moukou. Pečeme v hodně rozpálené troubě do růžova, prstem zkusíme aby těsto nelepilo. Pak z plechu krásně sesuneme upeč.moučník a po chvilce srolujeme. Chladný plníme čímkoliv. Podaří se vždy, nebojte se. Ivanai

  • Anonym | 21. 10. 2005 13:59

    Lidko, dekuji za radu, urcite se ji budu ridit, treba se to povede napoprve:-)) Zdravim a doufam , ze vas klucina uz je v poradku.

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 13:52

    Airan, tady platí stejné pravidlo jako u mojí Nebeské rolády bez mouky. Jakmile to je upečené, tak to musíte i s papírem okamžitě stáhnout z plechu - je horký a zespoda by se to dopékalo a pak by se to lámalo.

  • airan | 21. 10. 2005 13:37

    Pred chvilku to nebyl zadny anonym ale ja:-))

  • Anonym | 21. 10. 2005 13:35

    Stafetky milujeme, snad se mi poradi trefit se do te rolady, tady vidim pro sebe kamen urazu. Mne trvalo, nez jsem se naucila piskotove rolady a z jineho testa mam pokazde starch...no, v krajnym pripade budou z toho rezy:-))) Dik za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Instantní káva Kokos Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Tiramisu s jahodami a čokoládou

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Ovocný dort

Ovocný dort

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

74
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s…
70
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
51
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
29
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
29
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

Martina z nekonečné Ulice Holíková porodila! Ukázala první »selfie« miminka

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Štafetky z cukrárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact