• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Štafetky z cukrárny
Napište svůj komentář k receptu

Štafetky z cukrárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štafetky z cukrárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
  • Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 80
      g cukr krupice
    • 40
      g hladká mouka
    • 30
      g kokos
  • Krém
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek nemusí být
    • 80
      g lískové oříšky strouhané
    • 1
      lžička instantní káva
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Navíc
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme asi 10 minut. Ihned po upečení sundáme papír s plátem z plechu a plát lehce poprášíme moukou.
2
Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a instatní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Rozetřeme na plát. Potřený plát podélně rozkrojíme na dvě stejné části. Z delší strany stočíme na dvě tenké rolády a dáme zabalené do fólie ztuhnout. Nakrájíme na roládky, každá o délce cca 5-6 cm, oba konce roládek máčíme v čokoládě a znovu necháme ztuhnout.
3
Skladujeme v lednici. Z tohoto množství se připraví zhruba 16 roládek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štafetky

Štafetky

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 21. 3. 2016 17:22

    CHci se zeptat, zda tato norma platí i třeba pro sestavu dortu z beze hmoty? Děkuji.

  • Di | 13. 11. 2007 06:13

    Paní Mileno, obrázek najdete třeba na adrese http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=moucniky-cukrovi&clanek=2533 nebo http://foto.dama.cz/foto.php?f=181726.

  • milena kubikova | 12. 11. 2007 23:57

    no lidka....a ked ja som stafetky nevidela ani v cukrarni......no co teraz .....:o))

  • Lidka K. | 12. 11. 2007 23:00

    Di, jsem moc ráda, že chutnalo a povedlo se. K fotu - štafetky vypadají úplně stejně jako ty v cukrárně :-).

  • SV | 12. 11. 2007 20:14

    "Vypadá" to dobře a foto by nebylo ??

  • Di | 12. 11. 2007 19:35

    Se štafetkami jsem velmi uspěla u přátel i u manžela, který sladké příliš nemusí. Ořechy jsem sice dala vlašské a nadrcené trochu na hrubo, takže krásně křupaly mezi zuby. A že jsou jako z cukrárny? Možná, ale v každém případě mnohem, mnohem lepší. Zkrátka domácí je domácí!

  • Lidka Kábrtová | 16. 10. 2006 13:28

    Terezko, tenhle recept na štafetky mám vyzkoušený, podobnost s těmi z cukrárny je zhruba 95%.

  • Ivana Tomková | 21. 10. 2005 15:21

    Nebojte se rolád,stačí,když zvolíte opačný postup,recept:5 vajec - žloutky dáme zvlášť třeba do kompot.misky. Ušleháme bílky s 5 pol. lž.cukru krupice do hodně tuhé konzistence a pak do něj přidáme 5 vrchovatých pol. lžic polohr.mouky a vlijeme žloutky a normálně promícháme.Dležité je hodně vymazat sádlem plech, ničím jiným a vysypat moukou. Pečeme v hodně rozpálené troubě do růžova, prstem zkusíme aby těsto nelepilo. Pak z plechu krásně sesuneme upeč.moučník a po chvilce srolujeme. Chladný plníme čímkoliv. Podaří se vždy, nebojte se. Ivanai

  • Anonym | 21. 10. 2005 13:59

    Lidko, dekuji za radu, urcite se ji budu ridit, treba se to povede napoprve:-)) Zdravim a doufam , ze vas klucina uz je v poradku.

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 13:52

    Airan, tady platí stejné pravidlo jako u mojí Nebeské rolády bez mouky. Jakmile to je upečené, tak to musíte i s papírem okamžitě stáhnout z plechu - je horký a zespoda by se to dopékalo a pak by se to lámalo.

  • airan | 21. 10. 2005 13:37

    Pred chvilku to nebyl zadny anonym ale ja:-))

  • Anonym | 21. 10. 2005 13:35

    Stafetky milujeme, snad se mi poradi trefit se do te rolady, tady vidim pro sebe kamen urazu. Mne trvalo, nez jsem se naucila piskotove rolady a z jineho testa mam pokazde starch...no, v krajnym pripade budou z toho rezy:-))) Dik za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Instantní káva Kokos Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červeného zelí

Salát z červeného zelí

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Plněné papriky jinak

Plněné papriky jinak

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Tvarohový švestkový koláč

Tvarohový švestkový koláč

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Houbová staročeská pečínka s bramborem

Dušená krkovička se zeleninou

Dušená krkovička se zeleninou

Knedlíčky ze strouhanky

Knedlíčky ze strouhanky

Kuře (nejen) na bramborách

Kuře (nejen) na bramborách

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

86
Dýňová tortila
Dýňová tortila
67
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
46
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Kuřecí nudličky se zeleninou
Kuřecí nudličky se…
35
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

Festival Metronome Prague dnes vrcholí: Vystoupila Langerová i Rag'n'Bone Man!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

  • Recepty.cz
  • Štafetky z cukrárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact