• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Štafetky z cukrárny
Napište svůj komentář k receptu

Štafetky z cukrárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štafetky z cukrárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
  • Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 80
      g cukr krupice
    • 40
      g hladká mouka
    • 30
      g kokos
  • Krém
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek nemusí být
    • 80
      g lískové oříšky strouhané
    • 1
      lžička instantní káva
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Navíc
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme asi 10 minut. Ihned po upečení sundáme papír s plátem z plechu a plát lehce poprášíme moukou.
2
Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a instatní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Rozetřeme na plát. Potřený plát podélně rozkrojíme na dvě stejné části. Z delší strany stočíme na dvě tenké rolády a dáme zabalené do fólie ztuhnout. Nakrájíme na roládky, každá o délce cca 5-6 cm, oba konce roládek máčíme v čokoládě a znovu necháme ztuhnout.
3
Skladujeme v lednici. Z tohoto množství se připraví zhruba 16 roládek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štafetky

Štafetky

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 21. 3. 2016 17:22

    CHci se zeptat, zda tato norma platí i třeba pro sestavu dortu z beze hmoty? Děkuji.

  • Di | 13. 11. 2007 06:13

    Paní Mileno, obrázek najdete třeba na adrese http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=moucniky-cukrovi&clanek=2533 nebo http://foto.dama.cz/foto.php?f=181726.

  • milena kubikova | 12. 11. 2007 23:57

    no lidka....a ked ja som stafetky nevidela ani v cukrarni......no co teraz .....:o))

  • Lidka K. | 12. 11. 2007 23:00

    Di, jsem moc ráda, že chutnalo a povedlo se. K fotu - štafetky vypadají úplně stejně jako ty v cukrárně :-).

  • SV | 12. 11. 2007 20:14

    "Vypadá" to dobře a foto by nebylo ??

  • Di | 12. 11. 2007 19:35

    Se štafetkami jsem velmi uspěla u přátel i u manžela, který sladké příliš nemusí. Ořechy jsem sice dala vlašské a nadrcené trochu na hrubo, takže krásně křupaly mezi zuby. A že jsou jako z cukrárny? Možná, ale v každém případě mnohem, mnohem lepší. Zkrátka domácí je domácí!

  • Lidka Kábrtová | 16. 10. 2006 13:28

    Terezko, tenhle recept na štafetky mám vyzkoušený, podobnost s těmi z cukrárny je zhruba 95%.

  • Ivana Tomková | 21. 10. 2005 15:21

    Nebojte se rolád,stačí,když zvolíte opačný postup,recept:5 vajec - žloutky dáme zvlášť třeba do kompot.misky. Ušleháme bílky s 5 pol. lž.cukru krupice do hodně tuhé konzistence a pak do něj přidáme 5 vrchovatých pol. lžic polohr.mouky a vlijeme žloutky a normálně promícháme.Dležité je hodně vymazat sádlem plech, ničím jiným a vysypat moukou. Pečeme v hodně rozpálené troubě do růžova, prstem zkusíme aby těsto nelepilo. Pak z plechu krásně sesuneme upeč.moučník a po chvilce srolujeme. Chladný plníme čímkoliv. Podaří se vždy, nebojte se. Ivanai

  • Anonym | 21. 10. 2005 13:59

    Lidko, dekuji za radu, urcite se ji budu ridit, treba se to povede napoprve:-)) Zdravim a doufam , ze vas klucina uz je v poradku.

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 13:52

    Airan, tady platí stejné pravidlo jako u mojí Nebeské rolády bez mouky. Jakmile to je upečené, tak to musíte i s papírem okamžitě stáhnout z plechu - je horký a zespoda by se to dopékalo a pak by se to lámalo.

  • airan | 21. 10. 2005 13:37

    Pred chvilku to nebyl zadny anonym ale ja:-))

  • Anonym | 21. 10. 2005 13:35

    Stafetky milujeme, snad se mi poradi trefit se do te rolady, tady vidim pro sebe kamen urazu. Mne trvalo, nez jsem se naucila piskotove rolady a z jineho testa mam pokazde starch...no, v krajnym pripade budou z toho rezy:-))) Dik za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Instantní káva Kokos Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Zapečené těstoviny se špenátem a tofu

Babiččin košíček - Pepíček

Babiččin košíček - Pepíček

Kachna na medu

Kachna na medu

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Gyros krkovice na cibuli

Gyros krkovice na cibuli

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
16
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
14
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…
13
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Štafetky z cukrárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact