• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Štafetky z cukrárny
Napište svůj komentář k receptu

Štafetky z cukrárny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Štafetky z cukrárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

16 porce
  • Těsto
    • 4
      ks bílek
    • 80
      g cukr krupice
    • 40
      g hladká mouka
    • 30
      g kokos
  • Krém
    • 150
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      ks žloutek nemusí být
    • 80
      g lískové oříšky strouhané
    • 1
      lžička instantní káva
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Navíc
    • 1
      ks čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

1
Pečicí papír dáme na velký plech a důkladně vymažemem a vysypeme polohrubou moukou. Sníh z bílků smícháme s ostatními ingrediencemi a opatrně pečeme asi 10 minut. Ihned po upečení sundáme papír s plátem z plechu a plát lehce poprášíme moukou.
2
Změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a instatní kávou do hladkého krému. Vmícháme oříšky a rum. Rozetřeme na plát. Potřený plát podélně rozkrojíme na dvě stejné části. Z delší strany stočíme na dvě tenké rolády a dáme zabalené do fólie ztuhnout. Nakrájíme na roládky, každá o délce cca 5-6 cm, oba konce roládek máčíme v čokoládě a znovu necháme ztuhnout.
3
Skladujeme v lednici. Z tohoto množství se připraví zhruba 16 roládek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Štafetky

Štafetky

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Kokosky jako z cukrárny

Kokosky jako z cukrárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 21. 3. 2016 17:22

    CHci se zeptat, zda tato norma platí i třeba pro sestavu dortu z beze hmoty? Děkuji.

  • Di | 13. 11. 2007 06:13

    Paní Mileno, obrázek najdete třeba na adrese http://www.bezlepkovadieta.cz/?url=moucniky-cukrovi&clanek=2533 nebo http://foto.dama.cz/foto.php?f=181726.

  • milena kubikova | 12. 11. 2007 23:57

    no lidka....a ked ja som stafetky nevidela ani v cukrarni......no co teraz .....:o))

  • Lidka K. | 12. 11. 2007 23:00

    Di, jsem moc ráda, že chutnalo a povedlo se. K fotu - štafetky vypadají úplně stejně jako ty v cukrárně :-).

  • SV | 12. 11. 2007 20:14

    "Vypadá" to dobře a foto by nebylo ??

  • Di | 12. 11. 2007 19:35

    Se štafetkami jsem velmi uspěla u přátel i u manžela, který sladké příliš nemusí. Ořechy jsem sice dala vlašské a nadrcené trochu na hrubo, takže krásně křupaly mezi zuby. A že jsou jako z cukrárny? Možná, ale v každém případě mnohem, mnohem lepší. Zkrátka domácí je domácí!

  • Lidka Kábrtová | 16. 10. 2006 13:28

    Terezko, tenhle recept na štafetky mám vyzkoušený, podobnost s těmi z cukrárny je zhruba 95%.

  • Ivana Tomková | 21. 10. 2005 15:21

    Nebojte se rolád,stačí,když zvolíte opačný postup,recept:5 vajec - žloutky dáme zvlášť třeba do kompot.misky. Ušleháme bílky s 5 pol. lž.cukru krupice do hodně tuhé konzistence a pak do něj přidáme 5 vrchovatých pol. lžic polohr.mouky a vlijeme žloutky a normálně promícháme.Dležité je hodně vymazat sádlem plech, ničím jiným a vysypat moukou. Pečeme v hodně rozpálené troubě do růžova, prstem zkusíme aby těsto nelepilo. Pak z plechu krásně sesuneme upeč.moučník a po chvilce srolujeme. Chladný plníme čímkoliv. Podaří se vždy, nebojte se. Ivanai

  • Anonym | 21. 10. 2005 13:59

    Lidko, dekuji za radu, urcite se ji budu ridit, treba se to povede napoprve:-)) Zdravim a doufam , ze vas klucina uz je v poradku.

  • Lidka Kábrtová | 21. 10. 2005 13:52

    Airan, tady platí stejné pravidlo jako u mojí Nebeské rolády bez mouky. Jakmile to je upečené, tak to musíte i s papírem okamžitě stáhnout z plechu - je horký a zespoda by se to dopékalo a pak by se to lámalo.

  • airan | 21. 10. 2005 13:37

    Pred chvilku to nebyl zadny anonym ale ja:-))

  • Anonym | 21. 10. 2005 13:35

    Stafetky milujeme, snad se mi poradi trefit se do te rolady, tady vidim pro sebe kamen urazu. Mne trvalo, nez jsem se naucila piskotove rolady a z jineho testa mam pokazde starch...no, v krajnym pripade budou z toho rezy:-))) Dik za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Instantní káva Kokos Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový likér

Malinový likér

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Čebureky

Čebureky

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Palačinky s jahodovým přelivem

Palačinky s jahodovým přelivem

Žampionová játra

Žampionová játra

Moravskoslezský bigos

Moravskoslezský bigos

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

54
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
50
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
39
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
36
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
35
Houbové měšce s rýží nebo s brambory
Houbové měšce s rýží…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Jste neustále bez energie? Bacha na čtyři typy lidí, co vás tajně vysávají

Blesk.cz Pocta Jiřímu Bartoškovi (†78) bez Balzerové: Důvod její nepřítomnosti!

Pocta Jiřímu Bartoškovi (†78) bez Balzerové: Důvod její nepřítomnosti!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Štafetky z cukrárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact