Cukr používám krupici, aby se bílky lépe vyšlehaly. Hmotu rozetřu na 4 papíry asi 1 cm od kraje.Povrch lehce posypu cukrem. Peču na 200° C. Po upečení ihned překlopím na utěrku a papír strhnu. Pláty spojím krémem a nechám uležet. Nakrájené obdélníčky asi 2,5 x6 polévám čokoládou pomocí mašlovačky. Dávám1
povedly se moc a moc všem chutnali.bála jsem se ale dobře to dopadlo fakt super lepší jak z cukrárny.vanilka
Pokračování zde: http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMNNOOHMQ9 Děkuji za pochopení
Pokud to plánujete na víkend, možná by to šlo, ale musím tenhle nápad probrat doma:-))
Jarusko, do Prahy jezdeji dostavniky:-)))
Jééé, to mě mrzí, že se do Prahy nemám jak dostat:-(((((( Taky bych vás ráda všechny viděla.
Já dělám nejčastěji klasický máslový krém ( s pudinkem nebo moučnou kaší ) a dochucuji praženými strouhanými ořechy nebo kokosem.
Lidka, som za, klub na pokec sa rozrastá : )))
no to by mohla být mňamka, miluju štafetky, prosím dámy,poraďte mi recept na nějaký lehký krém, a když jsme u těch laskonek, ty miluje manžel, nemáte někdo recept. díky :-Danna
Lidko, ja jsem pro! Vitej do klubu:-))))
Pokud byste mě vzaly do klubu, donesu štafetky :-). V Praze pracuju.
Teri, uz se tesim na tvuj prijezd do Prahy a laskonky ti urcite sezenu. Pocitej s tim:-))
Ďakujem, hneď si ho nájdem a dám medzi obľúbené. Určite vyskúšam. A kúpim si aj v Prahe. Váš bude určite lepší ako z cukrárne : )))
Terezko, v každé normální cukrárně je mají. Laskonky jsou oválky slepené krémem. Štafetky jsou buď hranolky nebo oválky promazané několika vrstavmi krému a konce mají máčené v čokoládě. Jinak originál recept na štafetky mám ve svých receptech. Osobně to je můj nejmilejší dortík, doporučuji vyzkoušet.
Lidka, v novembri pôjdem do Prahy, dostať ich bežne v cukrárni ?
Terezko, i u nás jsou laskonky oválky - je to taková bílá křupavá hmota. Štafetky jsou skutečně něco jiného...zkuste si je objednat v cukrárně až budete v Praze, uvidíte.
Lidko, rozdiel je v tom, že na laskonky sa cesto nepečie v celku, ale robia sa oválky, ktoré sa zlepujú krémom.
Hned jak upeču věnečky a zbudou mi bílky vyzkouším štafetky.Já vždy ze zbylých bílků dělala kokosovou buchtu ale štafetky od sousedky měly veliký úspěch.Myslím že jde každou placku přepůlit a dát 4 placky na sebe co???nebude to lepší budou vyšší.Jen dvě placky na sebe je moc nízké.Zkusím a dám vědět jak to dopadlo.vanilka
Právě si pochutnáváme,mohu doporučit jsou výborné.Dávám rozhodně za 1*.
Robila som, vynikajúce, časť žĺtkov som použila do čokoládovej plnky. Nemusia sa dať odležať, iba snáď je lepšie ich skonzumovať na druhý deň . Hodnotím 1.
Laskonky se buď vykrajují nebo se na plech stříkají oválky. Pak se slepí krémem a kraje se mohou třeba omočit ve strouhanách ořeších.
Teď jsem zmatená...laskonky jsou neco úplně jiného. Recept na štafetky tu mám také, ale tam je poměr bílků jiný, jsem z toho nějak zmatená.
U nás sa to volá laskonky : )))
Lze péct jako vánoční cukroví. V tom případě - musí se štafetky odležet a jak dlouho? Děkuji
Jak jsou hotové štafetky vysoké?
Dekuji za recept, stafetky mely velky uspech. Jelikoz nepiju kavu tak jsem je naplnila cokoladovym kremem,na ktery jsem pouzila cast zloutku.
Moniko vyzkoušejte třeba žloutkové penízky, je to něco jako rakvičky, jenže je to v placičkách
Prosím,mohli byste mi dát typ, co pak s těmi zbylými žloutky? Chtěla bych to zkusit.Děkuji.
Právě jsem ho dodělala,děkuju Andreo za komentář,díky němu jsem si na to troufla a musím jen potvrdit,že je vážně skvělý.Plnila jsem kávovým krémem,máčela v čokoláděa nahoru ještě ´posadila´ořech.
Už jsem je dělala několikrát a měla jsem velký úspěch!Chutnají jako z cukrárny,jen jsem nevěřila,že těsto vystačí na dva plechy.Vystačí!Kdo rád mlsá,vřele doporučuji!