Bílky s cukrem ušleháme do pěny. Do té přidáme hladkou mouku a mleté ořechy. Hmotu rozdělíme na dva plechy a ve středně vyhřáté troubě upečeme(při 180 °C asi 10 min.) Po vychladnutí spojíme jakymkoliv krémem, nakrájíme na menší obdélníčky a konce namáčíme v čokoládě.
Cukr používám krupici, aby se bílky lépe vyšlehaly. Hmotu rozetřu na 4 papíry asi 1 cm od kraje.Povrch lehce posypu cukrem. Peču na 200° C. Po upečení ihned překlopím na utěrku a papír strhnu. Pláty spojím krémem a nechám uležet. Nakrájené obdélníčky asi 2,5 x6 polévám čokoládou pomocí mašlovačky. Dávám1
Marcela Kottová
|20. 10. 2006 22:30
povedly se moc a moc všem chutnali.bála jsem se ale dobře to dopadlo fakt super lepší jak z cukrárny.vanilka
Kuchařka on-line
|17. 10. 2006 17:30
Pokračování zde: http://recepty.atlas.cz/diskuze_prispevek.asp?id_prispevek=JMNNOOHMQ9 Děkuji za pochopení
Jaroslava Oumarová
|17. 10. 2006 12:48
Pokud to plánujete na víkend, možná by to šlo, ale musím tenhle nápad probrat doma:-))
Airan
|17. 10. 2006 11:39
Jarusko, do Prahy jezdeji dostavniky:-)))
Jaroslava Oumarová
|17. 10. 2006 11:13
Jééé, to mě mrzí, že se do Prahy nemám jak dostat:-(((((( Taky bych vás ráda všechny viděla.
Jaroslava Oumarová
|17. 10. 2006 07:50
Já dělám nejčastěji klasický máslový krém ( s pudinkem nebo moučnou kaší ) a dochucuji praženými strouhanými ořechy nebo kokosem.
Tereza Jarčušková
|17. 10. 2006 06:53
Lidka, som za, klub na pokec sa rozrastá : )))
ANNA POLÁKOVÁ
|16. 10. 2006 18:50
no to by mohla být mňamka, miluju štafetky, prosím dámy,poraďte mi recept na nějaký lehký krém, a když jsme u těch laskonek, ty miluje manžel, nemáte někdo recept. díky :-Danna
Airan
|16. 10. 2006 18:25
Lidko, ja jsem pro! Vitej do klubu:-))))
Lidka Kábrtová
|16. 10. 2006 17:58
Pokud byste mě vzaly do klubu, donesu štafetky :-). V Praze pracuju.
Airan
|16. 10. 2006 13:53
Teri, uz se tesim na tvuj prijezd do Prahy a laskonky ti urcite sezenu. Pocitej s tim:-))
Tereza Jarčušková
|16. 10. 2006 13:53
Ďakujem, hneď si ho nájdem a dám medzi obľúbené. Určite vyskúšam. A kúpim si aj v Prahe. Váš bude určite lepší ako z cukrárne : )))
Lidka Kábrtová
|16. 10. 2006 13:24
Terezko, v každé normální cukrárně je mají. Laskonky jsou oválky slepené krémem. Štafetky jsou buď hranolky nebo oválky promazané několika vrstavmi krému a konce mají máčené v čokoládě. Jinak originál recept na štafetky mám ve svých receptech. Osobně to je můj nejmilejší dortík, doporučuji vyzkoušet.
Tereza Jarčušková
|16. 10. 2006 13:06
Lidka, v novembri pôjdem do Prahy, dostať ich bežne v cukrárni ?
Lidka Kábrtová
|16. 10. 2006 09:17
Terezko, i u nás jsou laskonky oválky - je to taková bílá křupavá hmota. Štafetky jsou skutečně něco jiného...zkuste si je objednat v cukrárně až budete v Praze, uvidíte.
Tereza Jarčušková
|16. 10. 2006 07:22
Lidko, rozdiel je v tom, že na laskonky sa cesto nepečie v celku, ale robia sa oválky, ktoré sa zlepujú krémom.
Marcela Kottová
|13. 10. 2006 21:47
Hned jak upeču věnečky a zbudou mi bílky vyzkouším štafetky.Já vždy ze zbylých bílků dělala kokosovou buchtu ale štafetky od sousedky měly veliký úspěch.Myslím že jde každou placku přepůlit a dát 4 placky na sebe co???nebude to lepší budou vyšší.Jen dvě placky na sebe je moc nízké.Zkusím a dám vědět jak to dopadlo.vanilka
bramborka
|13. 10. 2006 18:38
Právě si pochutnáváme,mohu doporučit jsou výborné.Dávám rozhodně za 1*.
Margita
|13. 10. 2006 17:19
Robila som, vynikajúce, časť žĺtkov som použila do čokoládovej plnky. Nemusia sa dať odležať, iba snáď je lepšie ich skonzumovať na druhý deň . Hodnotím 1.
Di
|13. 10. 2006 16:49
Laskonky se buď vykrajují nebo se na plech stříkají oválky. Pak se slepí krémem a kraje se mohou třeba omočit ve strouhanách ořeších.
Lidka Kábrtová
|13. 10. 2006 11:11
Teď jsem zmatená...laskonky jsou neco úplně jiného. Recept na štafetky tu mám také, ale tam je poměr bílků jiný, jsem z toho nějak zmatená.
Tereza Jarčušková
|13. 10. 2006 07:06
U nás sa to volá laskonky : )))
Květa
|12. 10. 2006 09:49
Lze péct jako vánoční cukroví. V tom případě - musí se štafetky odležet a jak dlouho? Děkuji
as
|12. 10. 2006 09:25
Jak jsou hotové štafetky vysoké?
Anonym
|11. 10. 2006 20:06
Dekuji za recept, stafetky mely velky uspech. Jelikoz nepiju kavu tak jsem je naplnila cokoladovym kremem,na ktery jsem pouzila cast zloutku.
Anonym
|26. 3. 2006 16:02
Moniko vyzkoušejte třeba žloutkové penízky, je to něco jako rakvičky, jenže je to v placičkách
Monika
|26. 3. 2006 07:33
Prosím,mohli byste mi dát typ, co pak s těmi zbylými žloutky? Chtěla bych to zkusit.Děkuji.
jitka
|25. 3. 2006 20:02
Právě jsem ho dodělala,děkuju Andreo za komentář,díky němu jsem si na to troufla a musím jen potvrdit,že je vážně skvělý.Plnila jsem kávovým krémem,máčela v čokoláděa nahoru ještě ´posadila´ořech.
Andrea M.
|14. 5. 2005 16:51
Už jsem je dělala několikrát a měla jsem velký úspěch!Chutnají jako z cukrárny,jen jsem nevěřila,že těsto vystačí na dva plechy.Vystačí!Kdo rád mlsá,vřele doporučuji!