• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Srnčí svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí svíčková

autor: Honzista
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g srnčí kýta
    • 50
      g špek
    • 3
      ks mrkev
    • 1
      ks celer
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks pepř mletý
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 50
      g tuk
    • 1
      hrnek vývar zvěřinový
    • máslo
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžička cukr
    • 1
      ks citron

Postup přípravy receptu

1
Srnčí maso prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme společně s cibulí na tuku. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, nové koření bobkový list, zalijeme vývarem a dáme dusit do trouby. Když je maso hotové (cca 60 min.), vyndáme jej, vyhodíme bobkový list a rozmixujeme kořenovou zeleninu (ostatní koření ponecháme). Potom přidáme smetanu, zahustíme hladkou moukou a dle potřeby dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie Cenek | 6. 8. 2009 10:08

    dělám také srnčí svíčkovou.....muž muž je myslivec a tak o weekendu střelil, v sobotu naložila /maso zabalila do kořenové zeleniny/ a ponechala do čtvrtka.....maso krásně zjemní. Přidávám ještě karamel...V sobotu budeme mít k obědu.

  • blanka peterkova | 8. 2. 2009 12:03

    Právě jsem dovařila a je vyborna..necham do zitrka rozlezet :)

  • Oldřich Gargulák | 2. 9. 2008 23:34

    Jane, nemám potřebu opisovat stejný recept jen proto aby měl tradiční název, takže by nebylo ani co porovnávat - mrzí mě, že jsi nepochpil podstatu mého komentáře. Geni álně to vyřešil takyautor na LABUŽNÍKovi: "Srnčí jako svíčková na smetaně". Chceš-li, klikni vlevo na DISKUZE - nové příspěvky, můžeme to probrat od Adama, resp.M.D.Rettigové

  • Jan Roleník | 2. 9. 2008 14:41

    Garguláku, Garguláku, nevím jak tomu říkáš Ty, ale u nás je to odjakživa srnčí svíčková. Mimochodem, recept na srnčí na smetaně jsem na Receptech nikde nenašel, buď od té dobroty a napiš jej tam, můžeme pak porovnávat.

  • Petule B. | 28. 8. 2008 23:01

    :o)))))))))))))

  • Oldřich Gargulák | 28. 8. 2008 20:43

    Roleníku, Roleníku, tím že změníš název "Srnčího na smetaně" nového jídla nevytvoříš, byť by ses sám prošpikoval! Kvalita jídla tím sice neutrpí, ale tudy cesta nevede.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Svíčková Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Cibule Citron Cukr Hladká mouka Máslo Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Smetana Špek Srnčí kýta Sůl Tuk Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Bílkové kostky

Bílkové kostky

Citronová poleva

Citronová poleva

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Krémová vajíčková pomazánka

Krémová vajíčková pomazánka

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
19
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
18
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
18
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Srnčí svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact