g
slanina
- anglická, moravská... , na plátky pokrájená, cca
150
g
vyloupané nesolené pistacie
- nasekané
sůl
pepř drcený
Postup přípravy receptu
1
Maso pokrájíme na kostky, cibuli a česnek nesekáme nahrubo, dáme do mísy, přidáme bobkové listy, nové koření, osolíme, zakapeme polovinou koňaku a necháme přikryté asi 4 hodiny v chladu odpočinout. Pak ze směsi odstraníme koření. Polovinu slaniny pokrájíme a opečeme a s naloženým masem pomeleme a dochutíme zbytkem koňaku a případně osolíme.
2
Formu na chlebíček vyložíme slaninou tak, aby konce přesahovaly i přes okraje, dno posypeme drceným pepřem, na něj rozetřeme polovinu fáše, posypeme pistáciemi, rozetřeme druhou polovinu fáše, opět opepříme, přehneme na fáš slaninu, kterou máme přes okraje, a povrch zakryjeme alobalem.
3
Pečeme ve vodní lázni při 130°C cca 80 minut. Poté necháme vychladnout a pokrájíme na plátky.