• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Srnčí na zelenině
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí na zelenině

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí na zelenině
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • tymián
    • uzený bůček nebo špek
    • zelenina strouhaná
    • 1
      kg srnčí maso ze hřbetu nebo kýty
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks malý celer
    • 10
      ks pepř celý
    • 10
      ks nové koření
    • 10
      ks jalovec
    • 5
      ks koření divoké - tj. bobkový list
    • olej podle oka
    • voda podle oka

Postup přípravy receptu

1
Maso odblaníme a prošpikujeme uzeným bůčkem nebo špekem, osolíme a dáme do pekáčku. Přidáme všechno koření a zeleninu, zakápneme olejem, podlijeme vodou a v troubě pečeme do měkka za občasného podlévání a polévání. Koření po upečení vyndáme.
2
Jako příloha se hodí bramborový knedlík nebo jen brambory.Na tuto pochoutku jdu dnes na oběd k mamince a tak jsem se s Vámi musela podělit o recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarin | 30. 12. 2010 18:00

    prober se :'(

  • Lalina | 24. 10. 2010 02:10

    A toto je čo za verziu receptu? Množstvá surovín si máme vycucať z prsta? Toto má byť vylepšenie stránok? Jedine tak na reklamy, No, niet nad odborníkov, ešte šťastie, že som si obľúbené recepty ukladala aj do počítača (aj keď, žiaľ, nie všetky).

  • Jana | 13. 2. 2007 22:44

    Se zvěřinou pracuji docela často,mám teda to štěstí a dobré kamarády.Je pravda,že spoustu papání předem marinuji alespoň 24 hod předem.Pak je masíčko ještě lepší.Všem doporučuji :-))

  • Anonym | 28. 11. 2006 22:06

    Skoro stejným způsobem dělám hovězí pečeni nebo králíka, maso nejdřív ze všech stran na povrchu rychle osmažím, aby se zatáhlo a šťáva zůstala uvnitř, teprve pak dávám péct. Pod pečeni dávám ještě cibuli a česnek, kousek celeru, petržele, k tomu špenát a bramborový knedlík. K pečeni na víně by mi šly zase houskáče, nebo i rýže.

  • LF. | 27. 11. 2006 18:43

    No jistě chutné a výtečné,ale zvěřina musí být cítit jako zvěřina,ten uzený bůček tomu přidá vepřovou chut, červené víno je nutnost, kořenit opatrně,ale nebát se pozužívat Jalovec,prostě docela dobré,chuťově vyvážené. Jinak něco dělůat jako a la Bažant, no prosím,ale tak maximálně kuře,vše ostatní je vždy jen typicky česká kuchyně,nikoliv špatná,ale vše jsme již jedli, chybí originalita.Mimochodem zvěřina je drahá, zdravá a tak se jídlo musí připoravit s láskou.

  • Jana | 23. 11. 2006 22:17

    Tuto pochoutku delam jako "veprove a la bazant".Zeleninu nakonec rozmixuji,vznikne vyborny sos;trosicku zahustim,kdyz je potreba.Misto uzeneho bucku staci dobra klobasa nakrajena na kolecka,tu potom vyjmeme a kazdemu dame na talir.

  • Marie Horáková | 23. 11. 2006 19:58

    Zkuste podlít místo vody červeným vínem. Je to výborné.

  • Alena | 23. 11. 2006 13:20

    Tak to Vám opravdu závidím, Martino. Mńam! Jen člověk nesmí myslet na ty krásné srnčí oči.....ale to bychom nemohli jíst maso,že? A já jsem taky na masínko...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Jalovec Koření Malý celer Mrkev Nové koření Olej Pepř celý Petržel Srnčí maso Tymián Uzený bůček Voda Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Slepičí polévka s noky

Slepičí polévka s noky

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Mléčná žampionová omáčka

Mléčná žampionová omáčka

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

196
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
79
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
51
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…
44
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Třeštíková (43) porodila holčičku! Dostala hned dvě jména

Třeštíková (43) porodila holčičku! Dostala hned dvě jména

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Srnčí na zelenině
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact