• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí maso na smetaně

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • srnčí maso kýta, plec nebo hřbet
    • kořenová zelenina mrkev, celer
    • koření - divočina od Vitany
    • bobkový list
    • tymián
    • uzený špek
    • smetana 12%
    • hladká mouka na zahuštění
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím mrkve a celeru pokrájeného na kostičky, zalijeme vodou přidáme bobkový list a tymián. Povrch masa zakápneme olejem, aby neosychal. Pekáč přikryjeme a necháme uležel v chladnu do druhého dne. Druhý den pekáč dáme do vyhřáté trouby na 210C a přikryté pečeme 2,5 - 3 hodiny do změknutí masa.
2
Když je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a budeme se věnovat přípravě omáčky. Odstraníme bobkový list a pak ponorným tyčovým mixérem veškerou zeleninu ve šťávě rozmixujeme. Přilijeme smetanu, do které jsme rozmíchali hladkou mouku a omáčku zahustíme a chvíli provaříme. Pak vše propasírujeme přes síto a dochutíme solí.
3
Hotovou omáčku ozdobíme šlehačkou a navrch dáme lžičku brusinkové zavařeniny. Podáváme s kynutým knedlíkem a srnčím masem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 5. 1. 2015 05:37

    Toto není srnčí na smetaně, ale na zelenině. Na smetaně je se šlehačku a ne se smetanou. A nikdy bych nenechala naložené maso v zeleniné a pak to v ní nechala dělat. Takto výteče všechna šťáva z masa a to je pak suché. Maso musíte nejdříve opéct, pak opéct zeleninu a to maso v ní obalit.

  • Tonda | 1. 1. 2014 10:56

    Je to dobrý recept a taky jsme ho vyzkoušeli, přípravky a směsi od Vitany se dají nahradit klasickým kořením jalovec, pepř celý atd. Ten kdo vaří alespoň občas, tak si to udělá podle své potřeby. Ivo je to dobrý a děkuji.

  • Káta | 19. 8. 2012 14:36

    Pardon samozřejmě špek a rozmarýn :-P

  • Káta | 19. 8. 2012 14:35

    2 šlehačky 33procent tuku, zelenina, jalovec, bobkový list, nové koření, černý peř, bobkový list a rodink a slintá samozřejmě sůl a dochucujcitronovou štávou i když mi je 32 let tak détičky uznávají kuchyni našich babiček :)))

  • Vilma | 2. 3. 2012 17:59

    Nechápu jak někdo může nazývat vaření to, když používá umělé náhražky jako Divočina od Vitany nebo Gyros atd,což je ve většině receptů, to už jsou dneska opravdu všichni mimo.

  • Přesně tak | 16. 2. 2012 13:44

    Kdyby mi někdo stříknul tu příšernou hmotu ve sprayi, co jí říkají šlehačka, do talíře, hodil bych mu to na nohy. Zvláště, kdyby to bylo srnčí na smetaně, to bych se vzteky neznal. To už jsme opravdu tak zblblí, či líní? Moje bába měla na šlehačku stupidní šlehač, který se skládal z válcové nádoby, víčka s pístnicí a pístu na jejím konci, který tvořily dva plastové perforované kotoučky. Když byla smetana správně vychlazená, stačilo asi 15 až 20 šťouchů a bylo hotovo.

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2012 21:25

    ...doma srnčí nedělám, jezdím na ně ke kamarádovi, taková pánská jízda... ;-) :-D , používáme 33% šlehačku a je to výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Hladká mouka Koření - Divočina Kořenová zelenina Smetana 12% Srnčí maso Sůl Tymián Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Bounty řezy

Bounty řezy

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

Cheesecake III.

Cheesecake III.

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Cuketové nudle se sýrovou omáčkou

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

330
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
326
Máslové řízky
Máslové řízky
203
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

Vdova po Bartoškovi (†78) Andrea: Poprvé bez Jirky na premiéře! Kdo jí dělal doprovod?

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact