• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí maso na smetaně

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • srnčí maso kýta, plec nebo hřbet
    • kořenová zelenina mrkev, celer
    • koření - divočina od Vitany
    • bobkový list
    • tymián
    • uzený špek
    • smetana 12%
    • hladká mouka na zahuštění
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Srnčí maso důkladně prošpikujeme uzeným špekem, osolíme a posypeme kořením "Divočina" od Vitany. Dáme do velkého pekáče, obložíme větším množstvím mrkve a celeru pokrájeného na kostičky, zalijeme vodou přidáme bobkový list a tymián. Povrch masa zakápneme olejem, aby neosychal. Pekáč přikryjeme a necháme uležel v chladnu do druhého dne. Druhý den pekáč dáme do vyhřáté trouby na 210C a přikryté pečeme 2,5 - 3 hodiny do změknutí masa.
2
Když je maso měkké, tak jej vyjmeme na talíř a budeme se věnovat přípravě omáčky. Odstraníme bobkový list a pak ponorným tyčovým mixérem veškerou zeleninu ve šťávě rozmixujeme. Přilijeme smetanu, do které jsme rozmíchali hladkou mouku a omáčku zahustíme a chvíli provaříme. Pak vše propasírujeme přes síto a dochutíme solí.
3
Hotovou omáčku ozdobíme šlehačkou a navrch dáme lžičku brusinkové zavařeniny. Podáváme s kynutým knedlíkem a srnčím masem
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga | 5. 1. 2015 05:37

    Toto není srnčí na smetaně, ale na zelenině. Na smetaně je se šlehačku a ne se smetanou. A nikdy bych nenechala naložené maso v zeleniné a pak to v ní nechala dělat. Takto výteče všechna šťáva z masa a to je pak suché. Maso musíte nejdříve opéct, pak opéct zeleninu a to maso v ní obalit.

  • Tonda | 1. 1. 2014 10:56

    Je to dobrý recept a taky jsme ho vyzkoušeli, přípravky a směsi od Vitany se dají nahradit klasickým kořením jalovec, pepř celý atd. Ten kdo vaří alespoň občas, tak si to udělá podle své potřeby. Ivo je to dobrý a děkuji.

  • Káta | 19. 8. 2012 14:36

    Pardon samozřejmě špek a rozmarýn :-P

  • Káta | 19. 8. 2012 14:35

    2 šlehačky 33procent tuku, zelenina, jalovec, bobkový list, nové koření, černý peř, bobkový list a rodink a slintá samozřejmě sůl a dochucujcitronovou štávou i když mi je 32 let tak détičky uznávají kuchyni našich babiček :)))

  • Vilma | 2. 3. 2012 17:59

    Nechápu jak někdo může nazývat vaření to, když používá umělé náhražky jako Divočina od Vitany nebo Gyros atd,což je ve většině receptů, to už jsou dneska opravdu všichni mimo.

  • Přesně tak | 16. 2. 2012 13:44

    Kdyby mi někdo stříknul tu příšernou hmotu ve sprayi, co jí říkají šlehačka, do talíře, hodil bych mu to na nohy. Zvláště, kdyby to bylo srnčí na smetaně, to bych se vzteky neznal. To už jsme opravdu tak zblblí, či líní? Moje bába měla na šlehačku stupidní šlehač, který se skládal z válcové nádoby, víčka s pístnicí a pístu na jejím konci, který tvořily dva plastové perforované kotoučky. Když byla smetana správně vychlazená, stačilo asi 15 až 20 šťouchů a bylo hotovo.

  • recepty73
    recepty73 | 15. 2. 2012 21:25

    ...doma srnčí nedělám, jezdím na ně ke kamarádovi, taková pánská jízda... ;-) :-D , používáme 33% šlehačku a je to výborné!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Pečení Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Hladká mouka Koření - Divočina Kořenová zelenina Smetana 12% Srnčí maso Sůl Tymián Uzený špek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Feferonový salát

Feferonový salát

Krkonošská pohádka

Krkonošská pohádka

Pikantule

Pikantule

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Bábovka v mikrovlnce za 10 minut

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Vepřová kýta s červenýma fazolema

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

108
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Čevapčiči
Čevapčiči
33
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
31
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
30
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská nádivka
Staročeská nádivka
  • Recepty.cz
  • Srnčí maso na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact