• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Srnčí hřbet na liškách
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí hřbet na liškách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající recept pro všechny milovníky zvěřiny. Vychutnejte si srnčí maso pečené na portském víně s tymiánem a bobkovým listem. Doplňte jej o opečené lišky a osmažené brambory a dostanete se vám skutečného gurmánského zážitku.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g brambory (malé, pevné)
    • sůl
    • 7
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 8
      snítka tymián
    • 100
      ml portské víno
    • 4
      ks bobkový list
    • 150
      ml červené víno
    • 300
      ml vývar (ze zvěřiny)
    • 3
      lžíce zavařenina (šípková)
    • 250
      g lišky
    • 1200
      g srnčí hřbet

Postup přípravy receptu

1
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti hluboce nařízněte z obou stran, ale neodřízněte. Do vzniklých zářezů vložte po 2 snítkách tymiánu a 1 bobkovém listu.

RADA: Víte, proč jíst zvěřinu?

2
Celý kus masa pak osolte a opepřete. V pekáči nebo velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a maso na něm ze všech stran opečte, 2 až 3 minuty z každé strany. Přesuňte na plech, posypte zbylým tymiánem a bobkovými listy, přidejte lehce podrcený česnek. Zakapejte 2 lžícemi oleje, vložte do trouby a pečte 40 až 50 minut. Maso vyjměte a nechte odpočívat volně zakryté alobalem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Výpek v pánvi podlijte portským a nechte odvařit, odškrabejte přípečky. Přilijte červené víno a nechte znovu odvařit, přidejte vývar a opět odvařte. Šťávu proceďte do kastrůlku a v horké promíchejte zavařeninu, podle chuti osolte.

RADA: Tipy na vynikající omáčky k masu

4
Ve velké pánvi rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm rozkrojené brambory. Vyjměte a v pánvi opečte lišky. Obojí osolte a opepřete podle chuti a podávejte k pečeni spolu se šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bětka452 | 18. 11. 2012 15:07

    Použili jsme tohle víno a bylo to vynikající: http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-tawny-0-75l/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z hub Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené víno Česnek Lišky Olivový olej Pepř mletý Portské víno Srnčí hřbet Sůl Tymián Vývar Zavařenina

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Salát z červené řepy

Salát z červené řepy

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Čočka žravka

Čočka žravka

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Muffiny pro vnučku

Muffiny pro vnučku

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

382
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
109
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
91
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
83
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
79
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám vždy povedla
Jak na dokonalou bublaninu? 6 rad, aby se vám…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Styl první dámy pod lupou: V čem Eva Pavlová září a kde chybuje?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Rychlo hotel z vily Gotta! Za 35 000 Kč na noc

Rychlo hotel z vily Gotta! Za 35 000 Kč na noc

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Srdce po myslivecku
Srdce po myslivecku
Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
  • Recepty.cz
  • Srnčí hřbet na liškách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact