• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Srnčí hřbet na liškách
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí hřbet na liškách

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
7fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající recept pro všechny milovníky zvěřiny. Vychutnejte si srnčí maso pečené na portském víně s tymiánem a bobkovým listem. Doplňte jej o opečené lišky a osmažené brambory a dostanete se vám skutečného gurmánského zážitku.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g brambory (malé, pevné)
    • sůl
    • 7
      lžíce olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 8
      snítka tymián
    • 100
      ml portské víno
    • 4
      ks bobkový list
    • 150
      ml červené víno
    • 300
      ml vývar (ze zvěřiny)
    • 3
      lžíce zavařenina (šípková)
    • 250
      g lišky
    • 1200
      g srnčí hřbet

Postup přípravy receptu

1
Brambory povařte 15 minut v osolené vodě. Troubu předehřejte na 180 °C, houby očistěte, maso zbavte šlach a blan a v nejširší části u hřbetní kosti hluboce nařízněte z obou stran, ale neodřízněte. Do vzniklých zářezů vložte po 2 snítkách tymiánu a 1 bobkovém listu.

RADA: Víte, proč jíst zvěřinu?

2
Celý kus masa pak osolte a opepřete. V pekáči nebo velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a maso na něm ze všech stran opečte, 2 až 3 minuty z každé strany. Přesuňte na plech, posypte zbylým tymiánem a bobkovými listy, přidejte lehce podrcený česnek. Zakapejte 2 lžícemi oleje, vložte do trouby a pečte 40 až 50 minut. Maso vyjměte a nechte odpočívat volně zakryté alobalem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Výpek v pánvi podlijte portským a nechte odvařit, odškrabejte přípečky. Přilijte červené víno a nechte znovu odvařit, přidejte vývar a opět odvařte. Šťávu proceďte do kastrůlku a v horké promíchejte zavařeninu, podle chuti osolte.

RADA: Tipy na vynikající omáčky k masu

4
Ve velké pánvi rozehřejte zbylý olej a osmažte na něm rozkrojené brambory. Vyjměte a v pánvi opečte lišky. Obojí osolte a opepřete podle chuti a podávejte k pečeni spolu se šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Jelení pečínka s ořechy a salát z quinoy

Jelení pečínka s ořechy a salát z…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bětka452 | 18. 11. 2012 15:07

    Použili jsme tohle víno a bylo to vynikající: http://www.importum.cz/cs/portske-vino-dow-s-tawny-0-75l/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Zvěřina
Maso Pokrmy Zvěřina Z hub Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Pečení Smažení Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Červené víno Česnek Lišky Olivový olej Pepř mletý Portské víno Srnčí hřbet Sůl Tymián Vývar Zavařenina

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová nádivka na pekáč

Játrová nádivka na pekáč

Bramborové placky s mákem

Bramborové placky s mákem

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Rajská polévka s krupicovými haluškami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Naše laskonky

Naše laskonky

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

42
Hamburgery original
Hamburgery original
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
29
Buřty na pivě
Buřty na pivě
22
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Srdce po myslivecku
Srdce po myslivecku
Srdíčka na smetaně
Srdíčka na smetaně
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
Staré rohlíky na sladko
Staré rohlíky na sladko
Staročeská krupicová hlavička
Staročeská krupicová hlavička
  • Recepty.cz
  • Srnčí hřbet na liškách
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact