• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg srnčí maso na guláš (nebo hovězí kližka)
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • špek spíše než anglická slanina
    • červené víno stačí krabicové
    • kečup - jemný
    • rybízová marmeláda třeba i stará cukernatá
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • bobkový list
    • 1
      ks citron celý i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru), podlijeme vínem a dusíme pomalu do měkka (já ke konci maso dodusím pod tlakovou papiňákovou pokličku).
2
Už během dušení můžeme přidat lžíci zavařeniny a o něco více kečupu.
3
Měkké maso vyndáme, pokusíme se vytáhnout i koření. Zbylý zeleninový "maglajs" zahustíme moukou (eventuálně přidáme teprve nyní kečup a marmeládu), trochu opražíme a kaši rozředíme vodou nebo vínem. Rozmixujeme, povaříme, dosolíme, dochutíme vínem, kečupem nebo zavařeninou, vychladíme a uložíme alespoň na den do ledničky. Rozhodně nejíme čerstvé, chutě se musí rozležet a spojit (čerstvé chutná jako nepodařená rajská).
4
Při ohřívání můžeme ředit omáčku zbylým vínem.
5
Podáváme s houskovými knedlíky, špeclemi (speciální německé těstoviny - mají je v Normě) nebo bramborovými kroketami - to nemá chybu. Vždy ale s brusinkami! Zapíjíme červeným vínem.
6
Množství surovin na ochucení záleží na Vaší chuti. Podobně lze připravit také hovězí vcelku jako svíčkovou nebo králíka - toto maso je ovšem lepší péci v troubě. Můžeme dělat také celý kus zadního masa nebo falešné svíčkové - potom ho pečeme v troubě jako svíčkovou (odpadá pracné oddělování kousků masa od zeleniny po uvaření). Stejně tak můžeme použít srnčí (kousky masa i celý kus), velmi dobré jsou králičí nožky (pečeme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 22. 8. 2014 06:41

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Di | 21. 8. 2014 14:34

    Pětka mi vůbec nevadí, jsem ráda, že chutnalo. ;-)

  • Astral007 | 21. 8. 2014 13:45

    jsem se blbě podívala na hodnocení, ale už to nešlo vzít zpět, v domění, že dávám tomuto výbornému receptu 5 bodů jsem to odklikla špatně, každopádně, můžu jen doporučit

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Králičí Zvěřina
Maso Hovězí Zvěřina Králičí Oběd Smažení Dušení Mixování Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kečup - jemný Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rybízová marmeláda Špek Srnčí maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Moučník alá tiramisu

Moučník alá tiramisu

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Třešňovo-čokoládové muffiny

Třešňovo-čokoládové muffiny

Bílé kokosové kuličky  -  nepečené

Bílé kokosové kuličky - nepečené

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

40 minut
Cukety plněné mletým masem

Cukety plněné mletým masem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
25
Torta di spaghetti KOPRA
Torta di spaghetti KOPRA
19
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská cukrářka vytváří sladkosti, které vypadají jako skutečné kytice
Neuvěřitelné květinové dorty: Jihokorejská…
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
AHA.cz Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Těžko u Šafářové s Plekancem: Dusná atmosféra plná stresu, děti trpí

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Stylový týden: Saskia Burešová má v 78 letech styl v malíku. A kdo byl ještě na pochvalu?

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

Bydlení stylistky krásek Kašákové i Šlégrové: Elegance a fascinující výhled!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

Hodina narození určuje vaši povahu: Přišli jste na svět před půlnocí, nebo po obědě?

  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact