• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Napište svůj komentář k receptu

Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg srnčí maso na guláš (nebo hovězí kližka)
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • špek spíše než anglická slanina
    • červené víno stačí krabicové
    • kečup - jemný
    • rybízová marmeláda třeba i stará cukernatá
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • bobkový list
    • 1
      ks citron celý i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
V kastrolu (papiňáku) rozpustíme špek a opražíme plátky zeleniny. Vyndáme, opečeme maso, přidáme zeleninu, koření, plátky citrónu (nebo jenom kůru), podlijeme vínem a dusíme pomalu do měkka (já ke konci maso dodusím pod tlakovou papiňákovou pokličku).
2
Už během dušení můžeme přidat lžíci zavařeniny a o něco více kečupu.
3
Měkké maso vyndáme, pokusíme se vytáhnout i koření. Zbylý zeleninový "maglajs" zahustíme moukou (eventuálně přidáme teprve nyní kečup a marmeládu), trochu opražíme a kaši rozředíme vodou nebo vínem. Rozmixujeme, povaříme, dosolíme, dochutíme vínem, kečupem nebo zavařeninou, vychladíme a uložíme alespoň na den do ledničky. Rozhodně nejíme čerstvé, chutě se musí rozležet a spojit (čerstvé chutná jako nepodařená rajská).
4
Při ohřívání můžeme ředit omáčku zbylým vínem.
5
Podáváme s houskovými knedlíky, špeclemi (speciální německé těstoviny - mají je v Normě) nebo bramborovými kroketami - to nemá chybu. Vždy ale s brusinkami! Zapíjíme červeným vínem.
6
Množství surovin na ochucení záleží na Vaší chuti. Podobně lze připravit také hovězí vcelku jako svíčkovou nebo králíka - toto maso je ovšem lepší péci v troubě. Můžeme dělat také celý kus zadního masa nebo falešné svíčkové - potom ho pečeme v troubě jako svíčkovou (odpadá pracné oddělování kousků masa od zeleniny po uvaření). Stejně tak můžeme použít srnčí (kousky masa i celý kus), velmi dobré jsou králičí nožky (pečeme).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila B.
    Kamila B. | 22. 8. 2014 06:41

    Dobrý den, vaše hodnocení bylo smazáno, můžete recept ohodnotit znovu. :-)

  • Di | 21. 8. 2014 14:34

    Pětka mi vůbec nevadí, jsem ráda, že chutnalo. ;-)

  • Astral007 | 21. 8. 2014 13:45

    jsem se blbě podívala na hodnocení, ale už to nešlo vzít zpět, v domění, že dávám tomuto výbornému receptu 5 bodů jsem to odklikla špatně, každopádně, můžu jen doporučit

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Králičí Zvěřina
Maso Hovězí Zvěřina Králičí Oběd Smažení Dušení Mixování Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Celer Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Jalovec Kečup - jemný Mrkev Nové koření Pepř celý Petržel Rybízová marmeláda Špek Srnčí maso Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Králičí ragú

Králičí ragú

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Feferonková pasta

Feferonková pasta

Kachní prsa a bramborové suflé

Kachní prsa a bramborové suflé

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

117
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
94
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi
Treska s gratinovanou…
77
Grilované kuře naplacato
Grilované kuře naplacato
65
Dosa indická falešná (palačinka), základní recept
Dosa indická falešná …
60
Bramborovo-dýňový buřtguláš
Bramborovo-dýňový…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact