Srdíčka uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Cibuli nakrájíme najemno, na oleji usmažíme do měkka, zaprášíme hladkou moukou a uvaříme jíšku, necháme vychladnout. Studenou jíšku zalijeme vývarem ze srdíček a provaříme, přidáme na nudličky nakrájená srdíčka, vmícháme zakysanou smetanu a už nevaříme. V případě nutnosti zředíme mlékem. Ochutíme solí, octem a cukrem. Omáčka by měla být lehce sladkokyselá.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavel
|1. 2. 2015 10:19
A na co ty jatra?
Stáňa V
|8. 8. 2006 18:42
Také dělám podobný recep z vepř.srdíček, přidávám na jemno nastrouhanou mrkev a protože moc ocet nepoužívám, místo něho dávám raději citronovou šťávu a klasickou smetanu. Je to opravdu dobrá omáčka s kendlíkem.
Ivana Přikrylová
|8. 8. 2006 15:30
Tento recept dělám z kuřecích žaludků, přidávám ještě kostičky mrkve a kukuřici. Dobré je na konec strouhnout trochu muškátového ořišku.
Jana Kutačová
|8. 8. 2006 10:37
Úplně stejně dělávám vepř. srdíčka taky(je to receptík mé tchýně) a je to opravdu vynikající.Občas do toho přidám uvařené kuř.žaludky nakrájené nadrobno.S knedlíkem,těstovinami či pečivem-dost dobré.Můj 9-letý syn moc vnitřnosti nemusí,ale tohle jídlo a ještě dršťkovou polévku naprosto zbožňuje:o)