• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Srdíčka na smetaně
Napište svůj komentář k receptu

Srdíčka na smetaně

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srdíčka na smetaně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g vepřová játra nebo hovězí
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks nové koření kuličky
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Srdíčka uvaříme v tlakovém hrnci v osolené vodě s bobkovým listem a novým kořením. Cibuli nakrájíme najemno, na oleji usmažíme do měkka, zaprášíme hladkou moukou a uvaříme jíšku, necháme vychladnout. Studenou jíšku zalijeme vývarem ze srdíček a provaříme, přidáme na nudličky nakrájená srdíčka, vmícháme zakysanou smetanu a už nevaříme. V případě nutnosti zředíme mlékem. Ochutíme solí, octem a cukrem. Omáčka by měla být lehce sladkokyselá.
2
Podáváme s knedlíkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Salátová srdíčka s bylinkovým dresinkem

Salátová srdíčka s bylinkovým…

Papriková srdíčka

Papriková srdíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel | 1. 2. 2015 10:19

    A na co ty jatra? :)

  • Stáňa V | 8. 8. 2006 18:42

    Také dělám podobný recep z vepř.srdíček, přidávám na jemno nastrouhanou mrkev a protože moc ocet nepoužívám, místo něho dávám raději citronovou šťávu a klasickou smetanu. Je to opravdu dobrá omáčka s kendlíkem.

  • Ivana Přikrylová | 8. 8. 2006 15:30

    Tento recept dělám z kuřecích žaludků, přidávám ještě kostičky mrkve a kukuřici. Dobré je na konec strouhnout trochu muškátového ořišku.

  • Jana Kutačová | 8. 8. 2006 10:37

    Úplně stejně dělávám vepř. srdíčka taky(je to receptík mé tchýně) a je to opravdu vynikající.Občas do toho přidám uvařené kuř.žaludky nakrájené nadrobno.S knedlíkem,těstovinami či pečivem-dost dobré.Můj 9-letý syn moc vnitřnosti nemusí,ale tohle jídlo a ještě dršťkovou polévku naprosto zbožňuje:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Nové koření Ocet Olej Sůl Vepřová játra Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Řecký salát a la ENKI

Řecký salát a la ENKI

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině

Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené…

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

126
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
106
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
76
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
74
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
67
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Srdce na paprice
Srdce na paprice
Srdce na smetaně
Srdce na smetaně
Srdce po myslivecku
Srdce po myslivecku
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srdíčka s květákem a brokolicí
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí hřbet na liškách
Srnčí maso na smetaně
Srnčí maso na smetaně
  • Recepty.cz
  • Srdíčka na smetaně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact