Kotlety naklepeme, osolíme a opepříme, posypeme je sladkou mletou paprikou a potřeme každou 1 stroužkem prolisovaného česneku. Kotlety obalíme v hladké mouce a opečeme je po obou stranách v pánvi na oleji. Lehce je podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. Až budou kotlety měkké, vyjmeme je a dáme na teplé místo, do výpeku dáme 2 papriky pokrájené na nudličky a 2 cibule pokrájené na kroužky a vše lehce podusíme, dle chuti dochutíme ještě solí a nebo vegetou. Směs navrstvíme na kotletu a posypeme strouhaným sýrem.
2
Podáváme s brambory a nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
...měli jsme s restovaným bramborem,sýr ani salát není třeba...
Helena Venkovičová
|3. 3. 2008 14:05
Kotlety se dusí 15 - 20 min. doměkka. Kousek si odřízněte a ochutnejte. Oni vlastně jsou již měkké, když se osmahnou po obou stranách, záleží to také na tom, jak jsou silné - jak jsme je rozklepali. Ale dušením nám nejenom ještě více změknou, ale udělá se dobrá šťávička.
Hana Ventová
|18. 5. 2007 13:19
Právě jsem uvařila srbský kotlet. Česnek jsem ale dala až do šťávy. Maso jsem dusula celou dobu se zeleninou. Sýr být nemusí, alespoň nám nechyběl. Zeleninový salát jsem také vynechala, jídlo je samo zeleninové.
Jana
|19. 6. 2006 11:36
Poradíte mi, jak dlouho se mají ty kotlety dusit. Diky, jsem v kuchyni začátečník ;-). Jana
pupen Hons
|20. 6. 2005 06:37
super!
Rihak Jindra
|17. 6. 2005 11:10
Ja si tam pridam jeste rajce ale to se jiz nesmi varit,jen prohrat a k tomu i Srbske brambory. Tooo... je super!
helena
|12. 6. 2005 18:41
vyzkoušej to je to fakt dobrý už sem to dělala několikrát