• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Napište svůj komentář k receptu

Srbské rizoto (ze školní jídelny)

autor: zuzana113
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 116
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Nahrát fotku
 

Srbské rizoto

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks cibule střední
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 5
      ks dlouhozrnná rýže Vitana
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • 2
      ks vepřové maso
    • 1
      sklenice zeleninové lečo 250 g
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžíce kečup - sladký

Postup přípravy receptu

1
Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
2
Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět, přidáme na malé, ale opravdu na malé kostičky nakrájené maso. Cca po 10 minutách přidáme sůl, pepř a zaprášíme sladkou paprikou. Necháme ještě 10 minut a vlijeme zeleninové lečo, přidáme hrášek a lžíci kečupu. Vše necháme 5 minut povařit.
3
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C. Uvařenou rýži vsypeme do prostorného pekáčku a pořádně promícháme s připravenou směsí. Bude se vám to zdát hodně patlavé, ale nebojte se! :-)
4
Vložte odkryté do předehřáté trouby cca. na 20 minut. Ke konci posypte sýrem a podávejte s kyselou okurkou! :-)
5
PS: Pokud chcete rizoto udělat pro méně osob, uvařte méně rýže a přidejte pouze polovinu zeleninového leča!
6
Opravdu dlouho jsem nedokázala udělat rizoto tak, jako ze školní jídelny. Nyní už ale vím, jak na to:-) Doufám, že vám bude chutnat. Napište pak, jak se vám povedlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Pečené špenátové rizoto

Pečené špenátové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RobertM82 | 27. 7. 2020 13:10

    Moje nejoblíbenější jídlo !!! A kdybych mohla, tak bych si ho ve školní jídelně chodila přidat i pětkrát!

  • Lucianka23 | 30. 12. 2018 18:02

    :3 Vynikající!!! Akorát jsem místo kostiček V.M. dala mleté V.M. :3 :3

  • Jactom | 3. 6. 2017 10:08

    Snadné, dobré, rychlé =) Díky

  • Lucie | 22. 2. 2017 10:48

    Zrovna ho dodělávám a už se mi uplně sbíhají sliny :) Moc děkuji za recept.. vzpomínka na mládí :) <3 O:-)

  • Lucie | 22. 2. 2017 10:48

    Zrovna ho dodělávám a už se mi uplně sbíhají sliny :) Moc děkuji za recept.. vzpomínka na mládí :) <3 O:-)

  • Bára | 10. 2. 2017 14:27

    Zrovna ho dělám,už se na něj moc těšíme ;-)

  • Peťula95 | 7. 2. 2017 11:45

    Výborné, vzpomínka na dětství :-) Mňamka <3

  • suzanne | 10. 1. 2017 17:09

    jine uz nedelam :D mnam <:-) ;-)

  • Zdenka | 2. 10. 2016 13:23

    Děkuji za recept, teď jme dojedli-moc dobré.

  • Zuzana | 10. 8. 2016 06:12

    Proc by si toto jidlo někdo varil dobrovolne doma? ;-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:39

    Bašta,už dělam jen toto.jen tak dál,,:-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:36

    Bašta,už vařím jenom toto,,,dík.jen tak dál O:-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:35

    Bašta,už vařím jenom toto,,,dík.jen tak dál O:-)

  • haha | 10. 7. 2016 11:10

    No to je teda zpatlanina. Tomu se neda rikat ani recept. :-$

  • Barbora | 31. 3. 2016 15:57

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  • Barbora | 31. 3. 2016 15:49

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  • Petra | 7. 1. 2016 12:15

    postup stejný...rýži vsypu do základu(nevařenou) kolik rýže tak jednou tolik vody a dám péct...po chvíli se musí promíchat protože hrášek a tak vyjedou nahoru...výborné :-)

  • LucinaB | 30. 10. 2015 19:20

    Dnes poprvé tento recept, vařila jsem pro méně porcí, ingredience téměř od oka a přesto se povedlo. Pro mě (celou rodinu) nejlepší recept na srbské rizoto! Děkuji

  • pingu | 18. 9. 2015 12:02

    no vzhledem k tomu ze tam je "vitana" tak predpokladam ze se to pocita na varny pytliky :-D ale jak vypadaj 2ks masa to zustava zahadou

  • iva | 18. 9. 2015 10:45

    2ks masa je co? :-\

  • david | 10. 9. 2015 17:22

    A 5 ks rýže je co ? 5kg, nebo 5 hrnků ?

  • zdeněk | 2. 7. 2015 19:25

    dobrý den chtěl bych poděkovat za celou rodinku ktere tento recept mooooc chutná a je to přesně to co jsme hledaly a měly na mysly.prostě školní <3 <3 je to božíííííííííííí!!!!!!!!děkujeme mnohokrát a přejeme dobrou chut :-) :-) :-) :-) :-)

  • Dave | 28. 4. 2015 12:53

    Na sádle nechte zpěnit cibulku, přidejte kvalitní vepřové ve vlastní štávě lehce orestujte, přidejte pariku, sul pepř 2 strouzky cesneku, sterilizovany hrasek a mrkev, dle chuti kukurice a ve vlastnim poměru smichat s ryzi lehce provařit.Na to syr k tomu kyselou okurku nejlepe znojemskou a je to....

  • filip | 23. 3. 2015 13:46

    Co znamená 5ks ryze a 2ks vepřové maso. Protože to muze byt 5zrnek ryze a 2 cela prasata

  • Monika | 8. 12. 2014 18:24

    Musím říct, že chuťově nebylo špatné, ale srbské rizoto to nepřipomínalo ani náhodou, alespoň to od našich školních kuchařek a že ty ho měly fantastický.. Lečo tam nepatřilo.. ale zase něco nového a jiného. :-)

  • Gery | 31. 8. 2014 19:46

    Dnes jsem vyzkoušela..bylo chutné, ale já přidala asi moc vody, takže jsem to v troube mela skoro hodinu, takže se rýže skoro rozvařila na úplnou kaši. Jinak chuťově dokonalé <:-)

  • zuzana113 | 7. 8. 2014 22:22

    Tak to mě moc mrzí, že se nepovedlo... :-( někde asi nastala chybička (něčeho málo/moc). Snad se příště povede lépe :-* Maruško, jsem ráda, že Vám chutnalo... :)

  • MarieVas. | 7. 8. 2014 13:11

    Dnes jsem vyzkousela a naprosta bomba... vsem moc chutnalo, takze v nejblizsi dobe zopakujem. Nostalgicky obed z jidelny!! Mnam!!!!! <3

  • LucyBlack | 7. 8. 2014 12:50

    Bohužel, asi jsem něco pokazila, jsem přeci jen začátečník, ale to co z toho vzniklo bylo opravdu hrozné. No nevadí. Třeba vyzkouším někdy ve vzdálené budoucnosti, kde budu umět vařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody
Pokrmy Oběd Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dlouhozrnná rýže Kečup - sladký Mletá paprika Pepř mletý Sterilovaný hrášek Sůl Vepřové maso Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Rýžové placky

Rýžové placky

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Brambory zapečené se zeleninou

Brambory zapečené se zeleninou

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Bylinkové kuřecí řízky na zelenině

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

30 minut
Salát Caesar s kuřetem

Salát Caesar s kuřetem

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

80
Houbový guláš
Houbový guláš
53
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Čočkové ragú
Čočkové ragú
31
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
29
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů, salátů i ke grilovanému masu a sýrům
Letní recepty s melounem: Využít se dá do dezertů…
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme pro vás 20 výtečných receptů!
Milujete marmelády? Připravte si je s námi, máme…
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
AHA.cz První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

První dáma v montérkách si naběhla: Tohle lidi vytočilo nejvíce!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Od Válečka až po moderátorskou hvězdu karlovarského festivalu: Jak šel čas s Markem Ebenem?

Od Válečka až po moderátorskou hvězdu karlovarského festivalu: Jak šel čas s Markem Ebenem?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

Nesmírně emotivní zahájení festivalu: Slzy pro Bartošku! A věta, kterou nikdo nezvládl vyslovit

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Nejatraktivnější znamení zvěrokruhu! Které to je a proč je pro ostatní neodolatelné?

Další doporučené recepty:

Srbská směs (nejen) na topinky
Srbská směs (nejen) na topinky
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbský kotlet
Srbský kotlet
Srbský vepřový guláš
Srbský vepřový guláš
srdce na divoko
srdce na divoko
  • Recepty.cz
  • Srbské rizoto (ze školní jídelny)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact