• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Napište svůj komentář k receptu

Srbské rizoto (ze školní jídelny)

autor: zuzana113
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 116
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Nahrát fotku
 

Srbské rizoto

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks cibule střední
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 5
      ks dlouhozrnná rýže Vitana
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • 2
      ks vepřové maso
    • 1
      sklenice zeleninové lečo 250 g
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžíce kečup - sladký

Postup přípravy receptu

1
Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
2
Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět, přidáme na malé, ale opravdu na malé kostičky nakrájené maso. Cca po 10 minutách přidáme sůl, pepř a zaprášíme sladkou paprikou. Necháme ještě 10 minut a vlijeme zeleninové lečo, přidáme hrášek a lžíci kečupu. Vše necháme 5 minut povařit.
3
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C. Uvařenou rýži vsypeme do prostorného pekáčku a pořádně promícháme s připravenou směsí. Bude se vám to zdát hodně patlavé, ale nebojte se! :-)
4
Vložte odkryté do předehřáté trouby cca. na 20 minut. Ke konci posypte sýrem a podávejte s kyselou okurkou! :-)
5
PS: Pokud chcete rizoto udělat pro méně osob, uvařte méně rýže a přidejte pouze polovinu zeleninového leča!
6
Opravdu dlouho jsem nedokázala udělat rizoto tak, jako ze školní jídelny. Nyní už ale vím, jak na to:-) Doufám, že vám bude chutnat. Napište pak, jak se vám povedlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Pečené špenátové rizoto

Pečené špenátové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RobertM82 | 27. 7. 2020 13:10

    Moje nejoblíbenější jídlo !!! A kdybych mohla, tak bych si ho ve školní jídelně chodila přidat i pětkrát!

  • Lucianka23 | 30. 12. 2018 18:02

    :3 Vynikající!!! Akorát jsem místo kostiček V.M. dala mleté V.M. :3 :3

  • Jactom | 3. 6. 2017 10:08

    Snadné, dobré, rychlé =) Díky

  • Lucie | 22. 2. 2017 10:48

    Zrovna ho dodělávám a už se mi uplně sbíhají sliny :) Moc děkuji za recept.. vzpomínka na mládí :) <3 O:-)

  • Lucie | 22. 2. 2017 10:48

    Zrovna ho dodělávám a už se mi uplně sbíhají sliny :) Moc děkuji za recept.. vzpomínka na mládí :) <3 O:-)

  • Bára | 10. 2. 2017 14:27

    Zrovna ho dělám,už se na něj moc těšíme ;-)

  • Peťula95 | 7. 2. 2017 11:45

    Výborné, vzpomínka na dětství :-) Mňamka <3

  • suzanne | 10. 1. 2017 17:09

    jine uz nedelam :D mnam <:-) ;-)

  • Zdenka | 2. 10. 2016 13:23

    Děkuji za recept, teď jme dojedli-moc dobré.

  • Zuzana | 10. 8. 2016 06:12

    Proc by si toto jidlo někdo varil dobrovolne doma? ;-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:39

    Bašta,už dělam jen toto.jen tak dál,,:-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:36

    Bašta,už vařím jenom toto,,,dík.jen tak dál O:-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:35

    Bašta,už vařím jenom toto,,,dík.jen tak dál O:-)

  • haha | 10. 7. 2016 11:10

    No to je teda zpatlanina. Tomu se neda rikat ani recept. :-$

  • Barbora | 31. 3. 2016 15:57

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  • Barbora | 31. 3. 2016 15:49

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  • Petra | 7. 1. 2016 12:15

    postup stejný...rýži vsypu do základu(nevařenou) kolik rýže tak jednou tolik vody a dám péct...po chvíli se musí promíchat protože hrášek a tak vyjedou nahoru...výborné :-)

  • LucinaB | 30. 10. 2015 19:20

    Dnes poprvé tento recept, vařila jsem pro méně porcí, ingredience téměř od oka a přesto se povedlo. Pro mě (celou rodinu) nejlepší recept na srbské rizoto! Děkuji

  • pingu | 18. 9. 2015 12:02

    no vzhledem k tomu ze tam je "vitana" tak predpokladam ze se to pocita na varny pytliky :-D ale jak vypadaj 2ks masa to zustava zahadou

  • iva | 18. 9. 2015 10:45

    2ks masa je co? :-\

  • david | 10. 9. 2015 17:22

    A 5 ks rýže je co ? 5kg, nebo 5 hrnků ?

  • zdeněk | 2. 7. 2015 19:25

    dobrý den chtěl bych poděkovat za celou rodinku ktere tento recept mooooc chutná a je to přesně to co jsme hledaly a měly na mysly.prostě školní <3 <3 je to božíííííííííííí!!!!!!!!děkujeme mnohokrát a přejeme dobrou chut :-) :-) :-) :-) :-)

  • Dave | 28. 4. 2015 12:53

    Na sádle nechte zpěnit cibulku, přidejte kvalitní vepřové ve vlastní štávě lehce orestujte, přidejte pariku, sul pepř 2 strouzky cesneku, sterilizovany hrasek a mrkev, dle chuti kukurice a ve vlastnim poměru smichat s ryzi lehce provařit.Na to syr k tomu kyselou okurku nejlepe znojemskou a je to....

  • filip | 23. 3. 2015 13:46

    Co znamená 5ks ryze a 2ks vepřové maso. Protože to muze byt 5zrnek ryze a 2 cela prasata

  • Monika | 8. 12. 2014 18:24

    Musím říct, že chuťově nebylo špatné, ale srbské rizoto to nepřipomínalo ani náhodou, alespoň to od našich školních kuchařek a že ty ho měly fantastický.. Lečo tam nepatřilo.. ale zase něco nového a jiného. :-)

  • Gery | 31. 8. 2014 19:46

    Dnes jsem vyzkoušela..bylo chutné, ale já přidala asi moc vody, takže jsem to v troube mela skoro hodinu, takže se rýže skoro rozvařila na úplnou kaši. Jinak chuťově dokonalé <:-)

  • zuzana113 | 7. 8. 2014 22:22

    Tak to mě moc mrzí, že se nepovedlo... :-( někde asi nastala chybička (něčeho málo/moc). Snad se příště povede lépe :-* Maruško, jsem ráda, že Vám chutnalo... :)

  • MarieVas. | 7. 8. 2014 13:11

    Dnes jsem vyzkousela a naprosta bomba... vsem moc chutnalo, takze v nejblizsi dobe zopakujem. Nostalgicky obed z jidelny!! Mnam!!!!! <3

  • LucyBlack | 7. 8. 2014 12:50

    Bohužel, asi jsem něco pokazila, jsem přeci jen začátečník, ale to co z toho vzniklo bylo opravdu hrozné. No nevadí. Třeba vyzkouším někdy ve vzdálené budoucnosti, kde budu umět vařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody
Pokrmy Oběd Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dlouhozrnná rýže Kečup - sladký Mletá paprika Pepř mletý Sterilovaný hrášek Sůl Vepřové maso Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Jak opravit nepovedený dort

Jak opravit nepovedený dort

Třešňové lívanečky II.

Třešňové lívanečky II.

Kremrole paní Čermákové

Kremrole paní Čermákové

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

66
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Tykvový kompot
Tykvový kompot
22
Hovězí sekaná Wellington
Hovězí sekaná Wellington
20
Zbojnické kolínko
Zbojnické kolínko
20
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty,…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mišík je minulost! Kubelková už do rodiny přivítala nového fešáka

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 29. 5. 2025: Kdo by si měl dát do pořádku finance a kdo zažije příjemný večer?

Denní horoskop na čtvrtek 29. 5. 2025: Kdo by si měl dát do pořádku finance a kdo zažije příjemný večer?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

Po první překvapivé show: Dua Lipa šokovala Prahu podruhé! S Farnou to rozjela na pódiu

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Srbská směs (nejen) na topinky
Srbská směs (nejen) na topinky
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbský kotlet
Srbský kotlet
Srbský vepřový guláš
Srbský vepřový guláš
srdce na divoko
srdce na divoko
  • Recepty.cz
  • Srbské rizoto (ze školní jídelny)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact