• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Napište svůj komentář k receptu

Srbské rizoto (ze školní jídelny)

autor: zuzana113
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 116
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Nahrát fotku
 

Srbské rizoto

Suroviny

6 porce
    • 2
      ks cibule střední
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 5
      ks dlouhozrnná rýže Vitana
    • 1
      plechovka sterilovaný hrášek
    • 2
      ks vepřové maso
    • 1
      sklenice zeleninové lečo 250 g
    • 2
      lžička mletá paprika
    • 1
      lžíce kečup - sladký

Postup přípravy receptu

1
Rýži dáme vařit pod pokličkou na 14 minut (na obalu je uvedeno 17 minut doba varu, já dala míň, protože se pak rýže ještě dodělá v troubě).
2
Cibuli nakrájíme nahrubo a necháme zesklovatět, přidáme na malé, ale opravdu na malé kostičky nakrájené maso. Cca po 10 minutách přidáme sůl, pepř a zaprášíme sladkou paprikou. Necháme ještě 10 minut a vlijeme zeleninové lečo, přidáme hrášek a lžíci kečupu. Vše necháme 5 minut povařit.
3
Mezitím si rozehřejeme troubu na 200°C. Uvařenou rýži vsypeme do prostorného pekáčku a pořádně promícháme s připravenou směsí. Bude se vám to zdát hodně patlavé, ale nebojte se! :-)
4
Vložte odkryté do předehřáté trouby cca. na 20 minut. Ke konci posypte sýrem a podávejte s kyselou okurkou! :-)
5
PS: Pokud chcete rizoto udělat pro méně osob, uvařte méně rýže a přidejte pouze polovinu zeleninového leča!
6
Opravdu dlouho jsem nedokázala udělat rizoto tak, jako ze školní jídelny. Nyní už ale vím, jak na to:-) Doufám, že vám bude chutnat. Napište pak, jak se vám povedlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Srbské rizoto

Pečené špenátové rizoto

Pečené špenátové rizoto

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RobertM82 | 27. 7. 2020 13:10

    Moje nejoblíbenější jídlo !!! A kdybych mohla, tak bych si ho ve školní jídelně chodila přidat i pětkrát!

  • Lucianka23 | 30. 12. 2018 18:02

    :3 Vynikající!!! Akorát jsem místo kostiček V.M. dala mleté V.M. :3 :3

  • Jactom | 3. 6. 2017 10:08

    Snadné, dobré, rychlé =) Díky

  • Lucie | 22. 2. 2017 10:48

    Zrovna ho dodělávám a už se mi uplně sbíhají sliny :) Moc děkuji za recept.. vzpomínka na mládí :) <3 O:-)

  • Lucie | 22. 2. 2017 10:48

    Zrovna ho dodělávám a už se mi uplně sbíhají sliny :) Moc děkuji za recept.. vzpomínka na mládí :) <3 O:-)

  • Bára | 10. 2. 2017 14:27

    Zrovna ho dělám,už se na něj moc těšíme ;-)

  • Peťula95 | 7. 2. 2017 11:45

    Výborné, vzpomínka na dětství :-) Mňamka <3

  • suzanne | 10. 1. 2017 17:09

    jine uz nedelam :D mnam <:-) ;-)

  • Zdenka | 2. 10. 2016 13:23

    Děkuji za recept, teď jme dojedli-moc dobré.

  • Zuzana | 10. 8. 2016 06:12

    Proc by si toto jidlo někdo varil dobrovolne doma? ;-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:39

    Bašta,už dělam jen toto.jen tak dál,,:-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:36

    Bašta,už vařím jenom toto,,,dík.jen tak dál O:-)

  • pedrosisko | 4. 8. 2016 19:35

    Bašta,už vařím jenom toto,,,dík.jen tak dál O:-)

  • haha | 10. 7. 2016 11:10

    No to je teda zpatlanina. Tomu se neda rikat ani recept. :-$

  • Barbora | 31. 3. 2016 15:57

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  • Barbora | 31. 3. 2016 15:49

    Ahojky, zkoušel jste to někdo z mletého masa a bez leča?

  • Petra | 7. 1. 2016 12:15

    postup stejný...rýži vsypu do základu(nevařenou) kolik rýže tak jednou tolik vody a dám péct...po chvíli se musí promíchat protože hrášek a tak vyjedou nahoru...výborné :-)

  • LucinaB | 30. 10. 2015 19:20

    Dnes poprvé tento recept, vařila jsem pro méně porcí, ingredience téměř od oka a přesto se povedlo. Pro mě (celou rodinu) nejlepší recept na srbské rizoto! Děkuji

  • pingu | 18. 9. 2015 12:02

    no vzhledem k tomu ze tam je "vitana" tak predpokladam ze se to pocita na varny pytliky :-D ale jak vypadaj 2ks masa to zustava zahadou

  • iva | 18. 9. 2015 10:45

    2ks masa je co? :-\

  • david | 10. 9. 2015 17:22

    A 5 ks rýže je co ? 5kg, nebo 5 hrnků ?

  • zdeněk | 2. 7. 2015 19:25

    dobrý den chtěl bych poděkovat za celou rodinku ktere tento recept mooooc chutná a je to přesně to co jsme hledaly a měly na mysly.prostě školní <3 <3 je to božíííííííííííí!!!!!!!!děkujeme mnohokrát a přejeme dobrou chut :-) :-) :-) :-) :-)

  • Dave | 28. 4. 2015 12:53

    Na sádle nechte zpěnit cibulku, přidejte kvalitní vepřové ve vlastní štávě lehce orestujte, přidejte pariku, sul pepř 2 strouzky cesneku, sterilizovany hrasek a mrkev, dle chuti kukurice a ve vlastnim poměru smichat s ryzi lehce provařit.Na to syr k tomu kyselou okurku nejlepe znojemskou a je to....

  • filip | 23. 3. 2015 13:46

    Co znamená 5ks ryze a 2ks vepřové maso. Protože to muze byt 5zrnek ryze a 2 cela prasata

  • Monika | 8. 12. 2014 18:24

    Musím říct, že chuťově nebylo špatné, ale srbské rizoto to nepřipomínalo ani náhodou, alespoň to od našich školních kuchařek a že ty ho měly fantastický.. Lečo tam nepatřilo.. ale zase něco nového a jiného. :-)

  • Gery | 31. 8. 2014 19:46

    Dnes jsem vyzkoušela..bylo chutné, ale já přidala asi moc vody, takže jsem to v troube mela skoro hodinu, takže se rýže skoro rozvařila na úplnou kaši. Jinak chuťově dokonalé <:-)

  • zuzana113 | 7. 8. 2014 22:22

    Tak to mě moc mrzí, že se nepovedlo... :-( někde asi nastala chybička (něčeho málo/moc). Snad se příště povede lépe :-* Maruško, jsem ráda, že Vám chutnalo... :)

  • MarieVas. | 7. 8. 2014 13:11

    Dnes jsem vyzkousela a naprosta bomba... vsem moc chutnalo, takze v nejblizsi dobe zopakujem. Nostalgicky obed z jidelny!! Mnam!!!!! <3

  • LucyBlack | 7. 8. 2014 12:50

    Bohužel, asi jsem něco pokazila, jsem přeci jen začátečník, ale to co z toho vzniklo bylo opravdu hrozné. No nevadí. Třeba vyzkouším někdy ve vzdálené budoucnosti, kde budu umět vařit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody
Pokrmy Oběd Pečení Vaření Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Dlouhozrnná rýže Kečup - sladký Mletá paprika Pepř mletý Sterilovaný hrášek Sůl Vepřové maso Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočkový salát se zelím

Čočkový salát se zelím

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Skvělá šunková pomazánka

Skvělá šunková pomazánka

Listové rohlíčky s nivou

Listové rohlíčky s nivou

Sýrovo-kuřecí špízy

Sýrovo-kuřecí špízy

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Jednoduchá ovesná kaše -  zdravě a chutně

Jednoduchá ovesná kaše - zdravě a…

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

133
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
123
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
95
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
95
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
90
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

Svatba Janise Sidovského a Pavla Vítka: Žilková (63) s tajemným doprovodem!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Srbská směs (nejen) na topinky
Srbská směs (nejen) na topinky
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbské rizoto
Srbský kotlet
Srbský kotlet
Srbský vepřový guláš
Srbský vepřový guláš
srdce na divoko
srdce na divoko
  • Recepty.cz
  • Srbské rizoto (ze školní jídelny)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact