g
krůtí maso
mleté (může být i kuřecí, vepřové...)
1
ks
cibule
menší
1
ks
vejce
1
lžíce
hladká mouka
0,50
lžička
kari
koření
1
stroužek
česnek
tymián
s oreganem=dohromady půl lžičky
pepř mletý
sůl
olej
na potření špízů
Postup přípravy receptu
1
Maso promícháme s vejcem, drobně pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem.
2
Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem, oreganem, kari a přisypeme mouku, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet. Špejle překrojíme na půl, namočíme ve vodě, aby nasákly. Pak každou špejli podélce obalíme masovou směsí (asi 4 - 5 cm váleček), kterou ke špejli důkladně přitiskneme - kousek špejle necháme koukat, poslouží k držení.
3
Špízy potřeme olejem, rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dozlatova. Špízy podáváme s různými pikantními omáčkami, dipy, zeleninovým salátem a pečivem (bramborem).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Natalie Racova
|24. 4. 2016 10:58
Delala jsem je jiz po druhe a nevim zda byly lepsi se studenymi omackami a veckami nebo s bramborovou kasi. Oboji melo sve kouzlo a oboji chutnalo bezvadne. Mozna jen holcicky by uprednostnily spise tu kasi, ktera je blizsi jejich jidelnicku.
Danuše z Pce
|3. 12. 2014 19:13
právě se dělají a voní - budou s bramborem a okurkou
P.Šilhavá
|26. 6. 2014 10:39
Vynikající recept,chuťově dobře sladěné.Děkuji
rajtááák
|2. 5. 2014 17:45
nedrží nám to na špejli, leč stejně to proženeme troubou :-D nemůže to dopadnout jinak, než dobře ;-)
Jája
|2. 11. 2013 08:13
Tak se povedlo, sice bez špejlí, jako karbanátky a s rozmarýnem místo tymiánu, ale byla to teda pochoutka! :-)
Určitě doporučuji ;-)
Jája
|1. 11. 2013 11:41
Zrovna je jdu vyzkoušet, tak doufám, že se podaří a budou manželovi chutnat ;-)
Hani
|26. 6. 2012 16:52
Mňamka <:-) <3
Pepi
|21. 3. 2012 16:54
Výborné, obešla jsem se bez špejlí a už se těším až je zkusíme venku na grilu. :-)
Radka
|15. 12. 2011 11:27
Tymián ani oregano jsem doma neměla ale na kráse to neubralo, díky.
Voženílková
|11. 8. 2011 17:39
Výborné!
Dana Koutníková
|28. 7. 2011 14:54
Vřele doporučuji, už jsme je zkoušeli taky a špízy neměly chybu. Měli jsme z nich takové bambulky na špejli :-P :-* , Dana.
M. Edita
|24. 6. 2011 14:27
Mleté maso na špejli připravuji moc ráda. Kari dejte klidně celou lžičku, je to moc dobré ;-) !
Romča
|2. 5. 2011 18:51
Připravovala jsem je na čarodějnice, pekli jsme na alobalových táckách společně s grilovanou zeleninou, než se zatáhly, trochu se chytaly, příště musím tácek potřít tukem a bude to určitě brzo. Ty špejle v mase jsou šikovné.