• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Napište svůj komentář k receptu

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 500
      g krůtí maso mleté (může být i kuřecí, vepřové...)
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      lžička kari koření
    • 1
      stroužek česnek
    • tymián s oreganem=dohromady půl lžičky
    • pepř mletý
    • sůl
    • olej na potření špízů

Postup přípravy receptu

1
Maso promícháme s vejcem, drobně pokrájenou cibulkou a rozdrceným česnekem.
2
Směs ochutíme solí, pepřem, tymiánem, oreganem, kari a přisypeme mouku, dobře promícháme a necháme 30 minut odležet. Špejle překrojíme na půl, namočíme ve vodě, aby nasákly. Pak každou špejli podélce obalíme masovou směsí (asi 4 - 5 cm váleček), kterou ke špejli důkladně přitiskneme - kousek špejle necháme koukat, poslouží k držení.
3
Špízy potřeme olejem, rozložíme na plech s pečícím papírem a v troubě vyhřáté na 180°C upečeme dozlatova. Špízy podáváme s různými pikantními omáčkami, dipy, zeleninovým salátem a pečivem (bramborem).
4
* Lze i grilovat!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z krůtího masa

Guláš z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

pomazánka - z krůtího masa

Karbanátky z krůtího masa se skořicí

Karbanátky z krůtího masa se skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Natalie Racova | 24. 4. 2016 10:58

    Delala jsem je jiz po druhe a nevim zda byly lepsi se studenymi omackami a veckami nebo s bramborovou kasi. Oboji melo sve kouzlo a oboji chutnalo bezvadne. Mozna jen holcicky by uprednostnily spise tu kasi, ktera je blizsi jejich jidelnicku.

  • Danuše z Pce | 3. 12. 2014 19:13

    právě se dělají a voní - budou s bramborem a okurkou

  • P.Šilhavá | 26. 6. 2014 10:39

    Vynikající recept,chuťově dobře sladěné.Děkuji

  • rajtááák | 2. 5. 2014 17:45

    nedrží nám to na špejli, leč stejně to proženeme troubou :-D nemůže to dopadnout jinak, než dobře ;-)

  • Jája | 2. 11. 2013 08:13

    Tak se povedlo, sice bez špejlí, jako karbanátky a s rozmarýnem místo tymiánu, ale byla to teda pochoutka! :-) Určitě doporučuji ;-)

  • Jája | 1. 11. 2013 11:41

    Zrovna je jdu vyzkoušet, tak doufám, že se podaří a budou manželovi chutnat ;-)

  • Hani | 26. 6. 2012 16:52

    Mňamka <:-) <3

  • Pepi | 21. 3. 2012 16:54

    Výborné, obešla jsem se bez špejlí a už se těším až je zkusíme venku na grilu. :-)

  • Radka | 15. 12. 2011 11:27

    Tymián ani oregano jsem doma neměla ale na kráse to neubralo, díky.

  • Voženílková | 11. 8. 2011 17:39

    Výborné!

  • Dana Koutníková | 28. 7. 2011 14:54

    Vřele doporučuji, už jsme je zkoušeli taky a špízy neměly chybu. Měli jsme z nich takové bambulky na špejli :-P :-* , Dana.

  • M. Edita | 24. 6. 2011 14:27

    Mleté maso na špejli připravuji moc ráda. Kari dejte klidně celou lžičku, je to moc dobré ;-) !

  • Romča | 2. 5. 2011 18:51

    Připravovala jsem je na čarodějnice, pekli jsme na alobalových táckách společně s grilovanou zeleninou, než se zatáhly, trochu se chytaly, příště musím tácek potřít tukem a bude to určitě brzo. Ty špejle v mase jsou šikovné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Krůtí Špízy
Maso Vepřové Drůbeží Oběd Večeře Pečení Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kari Krůtí maso Olej Pepř mletý Sůl Tymián Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Kokosová bábovka III.

Kokosová bábovka III.

Okurková polévka

Okurková polévka

Fazole s rajčaty

Fazole s rajčaty

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Salámový dort

Salámový dort

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Smažák z hrnku podle Ládi Hrušky

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

59
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
56
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
51
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
34
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata
30
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Štafetky
Štafetky
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z bezinek, pomerančů a jablek
Šťáva z černého rybízu
Šťáva z černého rybízu
  • Recepty.cz
  • Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact