Maso si pokrájíme na plátky a pak na kousky stejně velké jako půlcentimetrové plátky uzeniny a sýra. Střídavě napichujeme na špejli s hrotem. Napíchané špízy obalíme nejprve v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance - nejlépe dvakrát, aby sýr nevytékal při smažení. Smažíme ze všech stran v rozpáleném oleji dozlatova, nepříliš zprudka, aby se propekly. Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovou oblohou.
2
Vejce ve kterých špízy obalujeme, můžeme ochutit různým kořením (paprika, česnek...).
Simčo,ve většině receptů je množství uváděné.U receptů na moučníky je to i nutnost ;-) .Myslím,že zrovna s receptem tohoto tipu si poradí i začátečník tak,že nic nezkazí ;-)-jde o jednu z mnoha variant na jehly,špízy a ražničí,čili jde i o inspiraci ;-) :-* .
No já si myslím, že by jsi mohl v té spoustě svých receptů uvádět přibližné množství na 4 porce středních žroutů, jak je v kraji zvykem..... Nebo třeba na 1 porci (a uvést to pak v textu, že jde o 1 porci...). Simča <3