• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špízy (ražničí) se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Špízy (ražničí) se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků:
    • vepřové maso nebo drůbeží
    • slanina nebo uzený špek
    • kabanos nebo špekáčky ....
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • kysané zelí
    • sojová omáčka dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny (špeku), cibule a uzeniny. Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje ražničí ze všech stran osmažíme dozlatova a uložíme v teple. Do výpeku dáme okapané kysané zelí (neproplachovat!), které necháme dobře prohřát, výpečky z ražničí se uvolní a dodají zelí masovou chuť. Nakonec zelí dochutíme sojovou omáčkou (pokud ji nemáme rádi, vynecháme ji) a společně s masem podáváme.
2
*Příloha: hranolky, pečené, vařené, šťouchané brambory...
3
*Zelí můžeme použít i čerstvé bílé nebo čínské (pevnější část), které necháme smažením změknout na skus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mája | 7. 4. 2016 14:26

    Výborná změna ! Zelí bylo snad ještě lepší než dělám ke knedlíku s pečeným masem .

  • Stáňa | 29. 5. 2015 06:54

    Výborné :-)

  • Jolana | 14. 10. 2014 19:32

    Vynikající ;) dobrá vychytávka s tím zelím ;)

  • Andrea | 25. 9. 2013 14:53

    Fantastické!! To zelí se ochutí výpečky a sojovou omáčkou naprosto dokonale a mohla bych ho sníst klidně sama. Lakomá ale nejsem, tak si je brzo zas uděláme a zelím nebudu šetřit. Autorovi dííííky <:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kabanos Kysané zelí Olej Pepř mletý Slanina Sojová omáčka Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rumové kuličky II.

Rumové kuličky II.

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Turecký med

Turecký med

Dresing hami mňami

Dresing hami mňami

Koláč s hroznovým vínem

Koláč s hroznovým vínem

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Omáčka k těstovinám

Omáčka k těstovinám

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

66
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
65
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
40
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
32
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…
30
Hrnková dýňová roláda
Hrnková dýňová roláda

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Špíz vegetarián
Špíz vegetarián
Špíz z mini roládek
Špíz z mini roládek
Špízový šalát
Špízový šalát
Špízy i s přílohou
Špízy i s přílohou
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
  • Recepty.cz
  • Špízy (ražničí) se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact