• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špízy (ražničí) se zelím
Napište svůj komentář k receptu

Špízy (ražničí) se zelím

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Množství dle počtu strávníků:
    • vepřové maso nebo drůbeží
    • slanina nebo uzený špek
    • kabanos nebo špekáčky ....
    • cibule
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • kysané zelí
    • sojová omáčka dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny (špeku), cibule a uzeniny. Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje ražničí ze všech stran osmažíme dozlatova a uložíme v teple. Do výpeku dáme okapané kysané zelí (neproplachovat!), které necháme dobře prohřát, výpečky z ražničí se uvolní a dodají zelí masovou chuť. Nakonec zelí dochutíme sojovou omáčkou (pokud ji nemáme rádi, vynecháme ji) a společně s masem podáváme.
2
*Příloha: hranolky, pečené, vařené, šťouchané brambory...
3
*Zelí můžeme použít i čerstvé bílé nebo čínské (pevnější část), které necháme smažením změknout na skus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mája | 7. 4. 2016 14:26

    Výborná změna ! Zelí bylo snad ještě lepší než dělám ke knedlíku s pečeným masem .

  • Stáňa | 29. 5. 2015 06:54

    Výborné :-)

  • Jolana | 14. 10. 2014 19:32

    Vynikající ;) dobrá vychytávka s tím zelím ;)

  • Andrea | 25. 9. 2013 14:53

    Fantastické!! To zelí se ochutí výpečky a sojovou omáčkou naprosto dokonale a mohla bych ho sníst klidně sama. Lakomá ale nejsem, tak si je brzo zas uděláme a zelím nebudu šetřit. Autorovi dííííky <:-) .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Kuřecí Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Smažení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Kabanos Kysané zelí Olej Pepř mletý Slanina Sojová omáčka Sůl Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Jogurtovo-mrkvový koláč s mákem

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Čokoládová pěna s jahodami

Čokoládová pěna s jahodami

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
28
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Domácí kečup
Domácí kečup
27
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
27
Buřty na pivu
Buřty na pivu

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Špíz vegetarián
Špíz vegetarián
Špíz z mini roládek
Špíz z mini roládek
Špízový šalát
Špízový šalát
Špízy i s přílohou
Špízy i s přílohou
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
  • Recepty.cz
  • Špízy (ražničí) se zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact