Ražničí připravíme klasickým způsobem. Na namočené špejle nebo kovové jehlice střídavě napichujeme kousky osoleného a opepřeného masa, plátky slaniny (špeku), cibule a uzeniny. Na pánvi s malým množstvím rozpáleného oleje ražničí ze všech stran osmažíme dozlatova a uložíme v teple. Do výpeku dáme okapané kysané zelí (neproplachovat!), které necháme dobře prohřát, výpečky z ražničí se uvolní a dodají zelí masovou chuť. Nakonec zelí dochutíme sojovou omáčkou (pokud ji nemáme rádi, vynecháme ji) a společně s masem podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mája
|7. 4. 2016 14:26
Výborná změna ! Zelí bylo snad ještě lepší než dělám ke knedlíku s pečeným masem .
Stáňa
|29. 5. 2015 06:54
Výborné :-)
Jolana
|14. 10. 2014 19:32
Vynikající dobrá vychytávka s tím zelím
Andrea
|25. 9. 2013 14:53
Fantastické!! To zelí se ochutí výpečky a sojovou omáčkou naprosto dokonale a mohla bych ho sníst klidně sama. Lakomá ale nejsem, tak si je brzo zas uděláme a zelím nebudu šetřit. Autorovi dííííky <:-) .