• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Napište svůj komentář k receptu

Špízy pečené na bramborách (i z remosky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 18
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Množství je orientační:
    • 400
      g vepřové maso nebo drůbeží, cca
    • 1
      ks pikantní klobása papriková, maďarská...
    • 2
      ks špekáček
    • cibule
    • 2
      ks paprika nebo cuketa, patizon...
    • 150
      g vepřová slanina anglická, moravská...
    • uzený špek
    • brambory malé, pro 3 osoby
    • sůl
    • koření dle chuti - paprika, pepř, grilovací, gyros...

Postup přípravy receptu

1
Brambory použijeme menší, nebo střední, které přepůlíme, případně rozčtvrtíme a dáme na dno pekáčku nebo remosky. Mírně osolíme a okořeníme dle vlastní chuti (pepř, drcený kmín, paprika...). Nové brambory jen omyjeme, pozdní můžeme, ale nemusíme loupat, záleží na tom, v jaké kondici je slupka.
2
Maso si pokrájíme na plátky a ty pak na kostky, které osolíme a opepříme. Kvalitní uzeninu pokrájíme na plátky, kolečka. Papriku s cibulí očistíme a pokrájíme na plátky, velkou cibuli můžeme rozkrojit na čtvrtky a rozebrat na dílky. Pak vše střídavě napichujeme na kuchyňské jehly, okořeníme a naskládáme na připravené brambory.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Není nutné mastit ani brambory, ani špízy, uzenina pustí tuku pod brambory dostatek a stejně tak i zelenina a s masem pustí dostatek šťávy, takže ani nepodléváme.
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů, zprvu zakryté, cca 45 minut, pak odkryjeme a dopékáme pár minut dozlatova. V remosce jsem pekl od zapnutí necelou hodinku.

RADA: 6 báječných receptů z vepřového

5
Podáváme se zeleninovým salátem, různými svěžími dipy ze zakysané smetany...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Kuřecí špíz se švestkami II.

Kuřecí špíz se švestkami II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Uzeniny & mleté maso
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Koření Paprika Pikantní klobása Špekáček Sůl Uzený špek Vepřová slanina Vepřové maso

Jak uvařit rýži

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medailonky s brokolicí a nivou

Medailonky s brokolicí a nivou

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Brokolicová polévka s vločkami

Brokolicová polévka s vločkami

Skvělá italská pizza

Skvělá italská pizza

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Rýžový nákyp s broskvemi

Rýžový nákyp s broskvemi

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži

Poslední sledované recepty

23
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
15
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
14
Šopský salát
Šopský salát
12
"Jahoďák" - jahodový dort
"Jahoďák" - jahodový dort
12
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

Psychický kolaps Vilmy Cibulkové (62): Zásah policie a záchranky!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Špízový šalát
Špízový šalát
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy (ražničí) se zelím
Špízy i s přílohou
Špízy i s přílohou
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy se sýrem a uzeninou
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
Špízy z mletého (nejen) krůtího masa
  • Recepty.cz
  • Špízy pečené na bramborách (i z remosky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact