Vše nakrájíme na plátky a začneme skládat nejlépe do misky z varného skla. Začínáme okořeněným masem, potom přidáme tři kolečka cibule, jeden bobkový list a plátky slaniny, to vše opakujeme dokud mísu nezaplníme. Všechny ingredience se dávají na stojato (rovnají se na stranu mísy). Potom vše jemně udusáme. Na vrch se dá zbytek cibule, nové koření a celý pepř. Malinko zakapeme olejem a dáme přikryté péct. Po hodině sejmeme pokličku a po vrchu pečeme do zlatova. Na závěr můžeme přidat nastrouhaný sýr, ale i bez něho je to výborná pochoutka.
2
Nevadí ani to, když je pokrm připraven ze staršího kusu zvěře. Překvapí hlavně štavnatostí a maso se bude skoro rozsýpat. Jako příloha je výborný čerstvý chleba nebo brambor na všechny způsoby.