• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špikovaná pečeně po italsku
Napište svůj komentář k receptu

Špikovaná pečeně po italsku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 900
      g vepřové kotlety v celku, s kostí 800 -
    • 80
      g pršut cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • 170
      g cibule velká, cca
    • 120
      g čerstvé žampiony
    • 50
      g sušená rajčata + olej na maso
    • 3
      stroužek česnek 2 -
    • 1
      hrst olivy dle chuti, cca
    • 1
      snítka tymián
    • červené víno a vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Kotletu si připravíme nejlépe den předem, kdy do ní tenkým ostrým nožem uděláme na několika místech hluboké vpichy, do kterých zasuneme špalíčky pršutu. Nejlépe nám to půjde, když je necháme chvilku v mrazáku ztuhnout. Pak maso osolíme, opepříme a dáme do chladna odležet.

RADA: Tipy na další recepty z vepřového masa!

2
Před tepelnou přípravou maso vyndáme z chladničky alespoň o hodinku dříve.
3
Do zapékací mísy pokrájíme na klínky velkou cibuli, přidáme nasekaný česnek, pokrájená sušená rajčata, olivy dle chuti a snítku tymiánu. Přidáme cca 1 dl červeného vína. Na tuto směs položíme připravenou prošpikovanou kotletu, kterou pokapeme olejem ze sušených rajčat.
4
Zaklopíme a pečeme cca 1,5 hodiny v předehřáté troubě na 200 stupňů doměkka, za občasného otočení masa a podlití vínem nebo již vývarem dle potřeby.
5
Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem či kaší, kdy maso pokrájíme na plátky (můžeme odstranit kost) a doplníme na talíři zeleninovým výpekem se žampiony.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kotletky na třešních a bezinkovém sirupu

Kotletky na třešních a bezinkovém…

Frýdecká kotleta v alobalu

Frýdecká kotleta v alobalu

Kotlety plněné kysaným zelím

Kotlety plněné kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé žampiony Červené víno Česnek Cibule Olivy Pepř mletý Pršut Sůl Sušená rajčata Tymián Vepřové kotlety

Jak na bramborovou kaši

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbové karbanátky s mletým masem

Houbové karbanátky s mletým masem

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Smetanová pórková polévka s bramborem

Smetanová pórková polévka s bramborem

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Bramborový guláš s baby karotkou

Bramborový guláš s baby karotkou

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Jak na bramborovou kaši

Poslední sledované recepty

256
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
220
Svíčková na smetaně s karlovarským knedlíkem
Svíčková na smetaně s…
85
Piškotový dort „Malakov“
Piškotový dort „Malakov“
41
Drožďové knedlíčky - kořeněné
Drožďové knedlíčky -…
41
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

Zneužili nizozemskou princeznu (21): Falešné porno!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s mozzarellou
Špenátový salát s mozzarellou
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a…
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špíz s mořskými plody po asijsku
Špíz s mořskými plody po asijsku
Špíz vegetarián
Špíz vegetarián
  • Recepty.cz
  • Špikovaná pečeně po italsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact