Záviny nemusíte jíst jen na sladko. Vyzkoušejte slanou variantu se špenátem, slaninou a sýrem. Tato vynikající chuťovka se dá jíst ještě teplá, stejně jako za studena.
Plech si vytřeme máslem, rozválíme si těsto a dáme ho na plech. Mezitím si uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme špenát na listové těsto. Pak špenát pokryjeme slaninou a sýrem. Nakonec to všechno opatrně zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a sezamovým semínkem. Pečeme při 220 °C do růžova.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iveta Soralova
|11. 12. 2007 16:53
Něco podobného dělám,jako štrůdl .Akorát používám rozmražený listový! špenát ,který podusím na pánvi s kolečky cibule a plátky česneku,libovolně okořením dám na listové těsto,posypu nivou a upeču jako štrůdl.Moc dobré.Slaninu vyzkouším příště,díky za tip.