• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Záviny nemusíte jíst jen na sladko. Vyzkoušejte slanou variantu se špenátem, slaninou a sýrem. Tato vynikající chuťovka se dá jíst ještě teplá, stejně jako za studena.

Suroviny

6 porce
    • vejce na potření
    • listové těsto
    • 200
      g slanina
    • 1
      balíček plátkový sýr
    • kmín
    • sezamová semínka
    • špenátový protlak

Postup přípravy receptu

1
Plech si vytřeme máslem, rozválíme si těsto a dáme ho na plech. Mezitím si uvaříme špenát. Poté rovnoměrně nanášíme špenát na listové těsto. Pak špenát pokryjeme slaninou a sýrem. Nakonec to všechno opatrně zabalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem a sezamovým semínkem. Pečeme při 220 °C do růžova.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

2
Můžeme podávat i studené. Je to velmi výborný a rychlý pokrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí závin

Krůtí závin

Závin z listového těsta na slano

Závin z listového těsta na slano

Závin s nivou

Závin s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iveta Soralova | 11. 12. 2007 16:53

    Něco podobného dělám,jako štrůdl .Akorát používám rozmražený listový! špenát ,který podusím na pánvi s kolečky cibule a plátky česneku,libovolně okořením dám na listové těsto,posypu nivou a upeču jako štrůdl.Moc dobré.Slaninu vyzkouším příště,díky za tip.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané štrůdly a rolády Narozeniny a párty
Chuťovky Slané Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kmín Listové těsto Plátkový sýr Sezamová semínka Slanina Špenátový protlak Vejce

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Broskvové řezy s pudinkem

Broskvové řezy s pudinkem

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Celozrnný chléb s pšeničnou moukou

Majonéza bez vajec

Majonéza bez vajec

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Listové šátečky se zelím (zelnou směsí)

Listové šátečky se zelím (zelnou…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

80
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Kuřecí prsa s bramborami, dýní a bylinkovým jogurtem
Kuřecí prsa s bramborami…
31
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
29
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
28
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

Felix Slováček překvapil: Odložil saxofon a proměnil se v modela!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Špenátový salát barevný
Špenátový salát barevný
Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s jahodami
Špenátový salát s mozzarellou
Špenátový salát s mozzarellou
Špikovaná pečeně po italsku
Špikovaná pečeně po italsku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špikované okurkové hovězí na špeku
Špíz s mořskými plody po asijsku
Špíz s mořskými plody po asijsku
  • Recepty.cz
  • Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact